Šialené lanové centrum má netradičné miesto – Nachádza sa uprostred jaskyne

2014-12-11 12:00:00 |   |    | 

Hlavne sa nepozerajte dolu a len skáčte. Také by mohlo byť pravidlo pri návšteve lanového centra vo Walese. Keď sa totiž pozriete pod vaše nohy uvidíte len prázdnotu. Pod vami sa bude rozprestierať len vzdialené dno bývalej bane.



 

Málo známy Wales

 

Všimli ste si, že keď Slováci cestujú do Veľkej Británie, hovoria že cestujú do Anglicka? Bolo by zaujímavé zistiť, či ide len o ustálenú podobu, alebo sa väčšina Slovákov naozaj dostane len do Anglicka a ostatné oblasti ako napríklad Wales vynechá. Ale na to niet dôvodu, keďže aj západné pobrežie má úchvatné miesta zaručujúce oddych a skvelú zábavu.

Jedným z takýchto miest je aj banský kraj v blízkosti mesta Bleanau Ffestiniog. Kedysi bola táto oblasť známa množstvom baní, ktoré sa rozmohli vo viktoriánskom období. Dnes je mnoho z nich opustených, ale aj sprístupnených a nachádzajú sa v nich zaujímavé múzeáatrakcie lákajúce turistov.

Tých  je tu hneď niekoľko. Okrem prekrásnej prírody v parku Snowdonia tu postavili najdlhšiu a najrýchlejšiu dráhu na ktorej ste zavesený a „letíte“ zo skaly a tiež novinku – podzemný skákací svet.

 

V bývalej bani

 

Atrakcia sa nazýva Bounce Below, čo sa dá preložiť ako „skákanie pod.“ Za názvom sa ukrýva lanové centrum, kde sa návštevníci zabavia skákaním a presúvaním sa medzi rôznymi trampolínami urobenými z pružných lán. Zavesené sú v rôznych úrovniach a presúva sa medzi nimi pomocou šmykľaviek, najdlhšia z nich má pritom až 18 metrov.

Pri príchode dostanú návštevníci overalprilbu, aby boli dostatočne chránení v nebezpečnom prostredí podzemných chodieb. Do hlavnej jaskyne totiž vedie trať, na ktorej sú banské vozíky a turisti sa práve nimi dostanú až ku sieťam.

Tam ich už čaká personál dohliadajúci na hladký priebeh zábavy. Na 3 úrovniach sa návštevníci zdržia približne hodinu. Za vstup sa platí približne 25 eur a osoby pod 18 rokov musia ísť v sprievode dospelej osoby.

 

Vysoko nad zemou

 

Okrem podzemných radovánok si tento kraj pripravil aj dve centrá, kde si návštevníci môžu vyskúšať „lietanie“. Pripnú ich ku kladke a spustia na lane dolu. Počas tejto vzrušujúcej jazdy si môžu obzrieť krásy waleskej prírody a okolitého národného parku.

Atrakcia priamo pri jaskyni sa volá Zip World Titan. Majú tu viacero trás, kde si človek odskúša svoje nervy. V lete majú návštevníci možnosť vyskúšať všetky tri trasy, čo spolu tvorí až 8 km. V zime sú podmienky obmedzenejšie a všetko záleží od počasia. Tunajšia trasa je tiež výnimočná tým, že sú tu 4 paralelné laná, takže sa návštevníci môžu medzi sebou pretekať.

Neďaleko, pri meste Bethesda, sa nachádza atrakcia s názvom Zip World Velocity. Najdlhšia trasa sveta má vyše 1,6 km a prechádza ponad industriálnu krajinu, ktorú poznačil ťažobný priemysel. Najprv sú návštevníci oboznámení s pravidlami a vyskúšajú si zjazd po menšej trase. Potom sú autami vyvezení až na začiatok hlavnej trasy, odkiaľ sa spustia rýchlosťou až 160 km/h. Celý zážitok trvá vyše 2 hodín a lístok stojí okolo 72 eur.

Zdroj/autor: zipworld.co.uk, bouncebelow.net, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa