Najkrajšie miesta, kde si oddýchne ako vaša hlava, tak aj vaše srdce

2015-09-10 08:00:00 |   |    | 

Pre upokojenie duše a tela z času na čas vyhľadávame miesta, ktoré sú tiché a podnecujú nás viac k duchovným ako telesným činnostiam. Zastavíme sa, zamyslíme a pritom uľahčíme našej hlave. Takéto miesta nachádzame v rôznych kútoch, no azda najkrajšiu atmosféru majú kostoly, kláštory a chrámy, ktoré nás dokážu očariť a pritom aj úplne zbaviť myšlienok na čokoľvek iné. Ešte silnejší zážitok prežijete, ak sa vyberiete na tieto miesta, kto sú navyše izolované, keďže ležia na ostrovoch.



 

Kostol na jazere Bled

 

Slovinsko ponúka jeden z najkrajších výhľadov na kostol. Leží uprostred jazera Bled a zo všetkých strán je obkolesený horami. Kostol je zaujímavý svojou slovanskou históriou, ale aj legendou o veži.

 

Kláštor na ostrove Visovac

 

V regióne Šibenik, na ostrove Vicovac leží jeden z tajných pokladom Chorvátska. Františkánsky kláštor spolu s kostolom tu stoja už od 15. storočia a dodnes lákajú pútnikov aj turistov, ktorí mieria do Národného parku Krka.

 

Mont Saint-Michel

 

Toto francúzske opátstvo parí k najznámejším miestam celej krajiny. Ročne sem mieria státisíce ľudí, aby preskúmali kostoly, kláštory a všetky historické budovy ležiace na ostrovčeku, ktorý sa vďaka prílivu a odlivu spája a oddeľuje od pevniny.

 

Kostol Pantokrator

 

Aj Grécko ukrýva tajný kostol a to rovno na „ostrove myší“ Pontikonisi. Na Korfu tak môžete pokochať pohľadom na byzantský kostol, a pamätníky cisárovnej Alžbety Bavorskej, alebo Sisi, a jej syna Rudolfa.

 

Kláštor na ostrove Skellig Michael

 

Juhozápad Írska turistom ponúka výlet na ostrovy Skellig Michael, na ktorých je postavený kláštor. Pochádza z obdobia, kedy sem prichádzali prví kresťania a museli sa ukrývať na nehostinných ostrovoch. Dodnes sa tu zachovali kamenné kaplnky a svätyne.

 

Kostol sv. Juraja v zálive Kotor

 

Kedysi tento ostrovček nebol tak izolovaný, no zemetrasenie a následný zosuv pôdy spôsobil, že sa od pevniny úplne oddelil. Dnes stojí sám a prezýva sa tiež ostrovom mŕtvych. Dôvodov je viacero, veď je tu cintorín pre bývalú šľachtu a rastú tu cyprusovité stromy, ktoré sa spájajú so smrťou.

 

Kláštor Valaam

 

Ortodoxný kláštor s kostolom, ktorý tu stojí je dokonale izolovaný najväčším jazerom Európy – Ladožským jazerom. Kedysi tu prebiehali kruté boje medzi rôznymi náboženskými sekciami, ale aj stranami vojnového ťaženia, no dnes ide o pokojné miesto známe zaujímavým druhom zborového spevu.

Zdroj/autor: whenonearth.net, dromedar.sk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
3.4/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa