Poďte na tú najlepšiu lyžovačku v Európe. Tieto rezorty sú úplnou špičkou

2016-01-08 08:00:00 |   |    | 

Ak patríte medzi vášnivých lyžiarov, istotne máte svoje sny spojené s vašou záľubou. Zalyžovať si na perfektných svahoch s tými najlepšími podmienkami, je odmenou pre každého milovníka zimných športov. A pokiaľ sa náhodou nekamarátite s lyžami, tak v týchto rezortoch si istotne prídete na svoje aj pri rôznych doplnkových službách. Môžete si vyskúšať adrenalínové zábavky, zaspomínať si na detstvo na moderných sánkovačkách alebo si len užiť nádhernú zimnú prírodu a večer zavŕšiť príjemným posedením v bare.



 

Val Thorens, Francúzsko

 

Toto stredisko patrí k najluxusnejším lyžovačkám vôbec. Nachádza sa v nádhernom prostredí francúzskych Álp, kde ponúka skvelú kombináciu pokojnej tichej atmosféry dediniek a mimoriadne kvalitných služieb. Val Thorens je zároveň i najvyššie položeným lyžiarskym strediskom v Európe. Po prvýkrát si mohli lyžiari užiť tieto svahy v šesťdesiatych rokoch. Postupne ako začali pribúdať záujemcovia, sa stredisko rozširovalo a patrí i k tým najrozsiahlejším na starom kontinente. Dokopy tam nájdete 600 km zjazdoviek rôznych kvalít a náročností. Na svoje si prídu rodiny s deťmi, ale aj skúsení lyžiari, pre ktorých sú pripravené svahy, kde trénujú aj najlepší zjazdári na svete.

 

St. Moritz, Švajčiarsko

 

Dvojnásobný dočasný domov zimných olympijských hier si udržiava dobré meno najmä medzi európskou smotánkou. Ak chcete na svahoch stretnúť nejakú celebritu, istotne si naplánujte dovolenku práve do týchto končín. St. Moritz je zároveň veľmi dobre známy i doplnkovými aktivitami, ktoré ponúka k lyžovaniu. Každoročne sa tam usporadúva i známy zápas v zimnom póle na zamrznutom jazere. V rezorte sa nachádza i niekoľko prestížnych reštaurácií s najvyšším hodnotením v gastronomickom svete.

 

Are, Švédsko

 

Spomedzi všetkých severských rezortov je to najpopulárnejšie lyžiarske stredisko. Are je navyše známe tým, že pokiaľ v zime patrí lyžiarom, v lete ich vystriedajú vyznávači cyklistiky. Turizmus má v tejto lokalite veľmi silné zázemie. Prvý hotel tam bol vybudovaný už v 19. storočí. Toto stredisko je veľmi obľúbené i medzi tunajšou kráľovskou rodinou. Svahy patria opäť medzi zjazdovky najlepších kvalít. Obzvlášť slávne sú najmä trasy určené pre freerideové lyžovanie. I vďaka tomu sa tam už uskutočnili Majstrovstvá sveta v tomto športe.

 

Saalbach, Rakúsko

 

U našich susedov nájdete množstvo kvalitných zimných stredísk, ktoré navyše často ponúkajú svoje služby za prijateľnejšie ceny ako u nás. Keď však nehľadáte len niečo v blízkosti našich hraníc a chcete v Rakúsku stráviť aj predĺžený víkend, zájdite si do Saalbachu. Je to veľmi príjemné a medzi Rakúšanmi i vysoko hodnotené stredisko, ktoré má zjazdovky určené pre všetky kategórie lyžiarov od začiatočníkov až po zdatných športovcov. Pre tých je určená severná strana strediska s vhodnejšími snehovými podmienkami. V údolí sa nachádza aj malý park pre snowboardistov.

 

Baqueira-Beret, Španielsko

 

Španielsko sa nám nejaví ako typická lyžiarska krajina, no aj tak ponúka jeden z veľmi obľúbených rezortov. To sa nachádza v Pyrenejách a pre lyžiarov ponúka vyše 150 kilometrov zjazdoviek. Veľká časť areálu je určená pre bežkárov a často ju využívajú na trénovanie i športovci z okolitých krajín. Stredisko má pokojný vidiecky kolorit a všetko sa tam točí najmä okolo turizmu. Ten je hlavným zdrojom obživy tunajších obyvateľov, vďaka čomu do neho investujú všetku svoju energiu a vytvárajú jedno z najsrdečnejších zimných stredísk v Európe.

 

Alpe d`Huez, Francúzsko

 

Oproti Val Thorens má toto stredisko priateľskejšiu atmosféru. Tento rezort obľubujú skôr bežní ľudia a nie je tam až toľko celebrít. Napriek tomu si udržiava svoju kvalitu a ich zjazdovky patria k tým najlepším v Európe. Dokopy ponúka viac ako 200 kilometrov zjazdoviek a najviac pozornosti z nich pútajú adrenalínové úseky v divokej prírode, ktoré si vyžadujú bravúrne lyžiarske schopnosti. V roku 1968 bolo jedným z olympijských stredísk.

 

Madonna di Campiglio, Taliansko

 

Tento taliansky rezort sa rozprestiera v Dolomitoch. Jeho najväčšou výhrou je domácka atmosféra, ktorú si udržiava. Napriek kvalitným službám si uchovávajú atmosféru starej dobrej lyžovačky a nemenia sa na priveľmi preferované rezorty, kde sa ľudia chodia viac prezentovať vo svojich drahých výstrojoch, ako sa venujú lyžovaniu. Jednou z noviniek ostatných sezón je špeciálne upravená trať pre nordic walking. Dokopy sa tam nachádza až 40 kilometrov chodníkov pre fanúšikov tohto športu.

 

Chamonix, Francúzsko

 

Francúzsko je i z hľadiska lyžovačky krajinou snov. V tejto časti Álp sa nachádza množstvo lyžiarskych stredísk, ktoré vďaka prirodzeným podmienkam ponúkajú vynikajúce možnosti na lyžovanie. Spomedzi všetkých stredísk je nutné spomenúť i Chamonix, ktoré sa nachádza priamo pod Mont Blancom. Toto stredisko zároveň ponúka najlepšie prírodné snehové podmienky pre lyžovanie v Európe.

 

Zdroj/autor: europeanbestdestination.com, telegraph.co.uk, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
4.4/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa