Slovenskí cestovní agenti vybrali to najlepšie: 15 tipov na super dovolenku

2016-05-17 00:00:01 |   |    | 

Neviete, kam tento rok zamieriť na letnú dovolenku a ste zvedaví na názor odborníkov? My sme sa opýtali za vás. Zástupcovia slovenských cestovných kancelárií nám prezradili, čo je z ich ponuky najzaujímavejšie a kam by zamierili oni. Inšpirujte sa aj vy tipmi tých najpovolanejších.



 

TIP 1: SEVERNÝ CYPRUS

Riaditeľka marketingu CK Satur Ing. Jana Zedníková odporúča tento rok Severný Cyprus, konkrétne Hotel Kaya Artemis *****. Severný Cyprus sa stal medzi Slovákmi (a najmä medzi rodinami s deťmi) treťou najobľúbenejšou dovolenkovou destináciou. Ponúka krásne pieskové pláže, kvalitné hotely s ultra all inclusive službami aj bohatú históriu krajiny, ktorú je možné spoznávať počas fakultatívnych výletov. Severný Cyprus stále patrí k destináciám, ktoré nie sú preplnené turistami, tento rok pritom ponúka táto CK v hoteli Kaya Artemis aj slovenský animačný tím.

 

TIP 2: FRANCÚZSKO (plavba loďou po riečnych kanáloch)

"Plavba loďou po riečnych kanáloch vo Francúzsku, ku ktorej netreba žiadne špeciálne oprávnenie na riadenie lode, je ideálnou dovolenkou pre všetkých, ktorí chcú prežiť neobvyklé, romantické, dobrodružné a každopádne nezabudnuteľné zážitky," hovorí Ivan Hitka z CK HITKA.

 

TIP 3: ŠPANIELSKO (Andalúzia a Malorka)

Peter Virág z Áčko Travel považuje za najlepšiu dovolenkovú destináciu Španielsko, najmä pre jeho profesionálny vybudovaný cestovný ruch, nádherné pláže, množstvo pamiatok, ale aj neopakovateľnú atmosféru historických mestečiek či promenád v dovolenkových strediskách.

 

TIP 4: MADEIRA

Podľa Romana Pavlíka z online dovolenkového portálu mojadovolenka.eu je hitom tohto roka čarovný ostrov Madeira. Turistov sem lákajú krásne pláže s krištáľovo modrým Atlantickým oceánom a fascinujúca príroda. Nie nadarmo dostala Madeira prívlastky ako „ostrov večnej jari“ či „zelená perla Atlantiku“.

 

TIP 5: TALIANSKO (Ligúria a Cinque Terre)

Dr. Lívia Čajová z ELIT-Travel z ponuky vybrala zatiaľ menej známu oblasť Ligúriu a Cinque Terre, kde spoznáte jedinečné krásy, ochutnáte typické špeciality talianskej gastronómie aj sa okúpete v Ligúrskom mori. Keď sa povie LIGÚRIA, Taliani hneď vedia, že je to jeden z najkrajších pobrežných častí severozápadného Talianska pri Ligúrskom mori. Osobitne pitoreskná je jej časť CINQUE TERRE  (5 dediniek), ktorá je súčasťou národného parku,  s dych vyrážajúcimi pohľadmi, s pestrými pomaľovanými domami a s krištáľovo čistým blankytným morom.

 

TIP 6: USA (Fort Lauderdale)

V D&D Team  dávajú do pozornosti Fort Lauderdale v USA. "Americké Benátky" sú mestom, kde nájdete všetko pre letnú aj zimnú dovolenku – teplo, pláže, ruch veľkomesta aj prírodné krásy národných parkov.

 

TIP 7: KANÁRSKE OSTROVY (Gran Canaria)

Podľa Ing. Martina Smolena z Gran Canaria Travel je práve tento ostrov jednoznačnou voľbou. Dlhé pieskové pláže sa tu snúbia s divokosťou prírody horských masívov, rušný život v dovolenkových strediskách ostro kontrastuje s pokojom miest a dedín vnútrozemia. K tomu si pridajte dokonalú starostlivosť v hoteloch a máte ideálne miesto dovolenky.

 

TIP 8: GRÉCKO (ostrov Thassos)

Alena Sihelská vyberá z ponuky na stránke bigtravel.sk grécky ostrov Thassos, najmä Hotel Blue dream palace****. V krásnom zelenom prostredí blízko mestečka Limenaria tam zažijete  oddychovú, bezpečnú a kvalitnú dovolenku na jednej z najkrajších pláži ostrova s príjemným pozvoľným vstupom do mora.

 

TIP 9: FRANCÚZSKO (Saint Tropez)

CK Pitipitipa sa špecializuje na južné Francúzska, preto Petra Tisová z ponuky vybrala záliv Saint Tropez a známy ***** rodinný rezort Prairies de la Mer v Port Grimaud. Ubytovanie vo výborne a kvalitne vybavených mobilných domoch je v posledných rokoch najžiadanejší produkt z ponuky, čo len potvrdzuje trend z posledných sezón v cestovnom ruchu vo Francúzsku. Trávenie dovolenky pri mori v mobilných domčekoch je z roka na rok populárnejšie.

 

TIP 10: SARDÍNIA a KORZIKA

Hana Ivanová z FIRO-tour vybrala z bohatej ponuky Hotel  Marina Club*****  na Sardínii, ktorá je známa svojimi nádhernými plážami a hovorí sa jej aj „Karibik Stredomoria“. Ďalším tipom je Hotel Club Marina Viva**** na Korzike, kde je divoká  príroda zasadená do smaragdovej vody.

 

TIP 11: SPOJENÉ ARABSKÉ EMIRÁTY

Ing. Peter Šebej-Kovaľ z CK Vive odporúča Spojené Arabské Emiráty, ktoré sú dostupné celoročne, bezpečné a luxusné.

 

TIP 12: SEVERNÝ CYPRUS

Severný Cyprus odporúča aj Zuzana Fabulová z TIP Travel, ktorá vybrala all inclusive hotelový rezort Acapulco Beach Family Resort & Waterpark*****. Ide podľa nej o ideálnu rodinnú dovolenku za atraktívnu cenu s nádhernou širokou pieskovou plážou s pozvoľným vstupom do mora a kvalitným ubytovaním. Deti sa môžu vyšantiť aj v klube so slovenskými animátormi a vo vodnom parku priamo v areáli.

 

TIP 13: ŠPANIELSKO (Costa Brava)

Kvôli kvalitným službám, krásnemu prostrediu, bezpečnosti aj výbornému stravovaniu odporúča Ing. Jaroslav Solárik, konateľ kancelárie SOLARTOUR španielsku oblasť Costa Brava a hotel Alba Seleqtta Hotel **** v letovisku Lloret de Mar.

 

TIP 14: GRÉCKO (ostrov Kos)

Podľa Jany Kiššovej z Elegance travel dominuje túto sezónu Grécko. Špeciálnu pozornosť si zasluhuje exkluzívny hotel Blue Domes Exklusive Resort and Spa (z prestížnej siete Mitsis) na ostrove Kos. Grécko sa môže chváliť svojou históriou, pamiatkami, prekrásnymi plážami s čistým morom aj výbornou kuchyňou bohatou na čerstvú zeleninu a zdraviu prospešný olivový olej.

 

TIP 15: VYHLIADKOVÉ PLAVBY

Flora Tour ponúka zážitkové výlety v Dunajskom regióne, z ktorých odporúča najmä výlet do Viedne rýchlokatamaránom Twin City Liner a vyhliadkovú loď Carnuntum, ktorá premáva z Devína do Hainburgu a späť. Ak teda budete prázdninovať v okolí Bratislavy, môžete si voľno spestriť aj takýmto zaujímavým výletom.

 

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: dromedar.sk, tasr
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
3.0/5 (24 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa