14 štátov na jednom mieste: Europa park nie je len o zábave

2016-08-30 00:00:01 |   |    | 

Zábavné parky nie sú určené len pre malé deti, mnohé atrakcie umožňujú dosýta sa vyblázniť aj dospelákom. Europa park v nemeckom Ruste ponúka ešte niečo navyše - všetky sekcie má tematicky ladené do inej krajiny starého kontinentu. Popri zábave sa tu aj niečo naučíte!



 

Každý rok novinka

Celý park sa rozprestiera na ploche 95 hektárov. Okrem zábavných atrakcií sa tam nachádza niekoľko občerstvovacích zariadení, wellness a hotelov. Tie sú vždy tematicky ladené, takže sa môžete ubytovať napríklad v Koloseu alebo v Alcazare.

Europa park bol po prvýkrát otvorený v roku 1975 po vzore veľkých zábavných parkov v Amerike. Postupne začali pribúdať jednotlivé atrakcie a každý rok je naplánované nejaké vylepšenie. Medzi najväčšie novinky patrí 4D kino, v ktorom premietajú „na mieru“ vyrobené filmy a detský park ladený do írskej tematiky. Naopak, najstaršou atrakciou je Alpský banícky vlak, čiže jednoduchšia verzia horskej dráhy. Dokopy sa v parku nachádza 13 veľkých dráh.

Okrem toho si môžete užiť niekoľko detských ihrísk, plavbu africkou loďou, klasické autíčka, jazdu na vláčiku spolu s okuliarmi s virtuálnou realitou, spúšťanie sa na člne, zlaňovanie veže, návštevu vyhliadkovej veže, rafting, kolotoč imitujúci let balónom a prehliadku niektorých častí rýchlovlakom.

 

14 rôznych krajín

Aktuálne sa v parku nachádza 17 rôznych tematických častí. Štrnásť z nich je venovaných jednotlivým európskym krajinám. Vďaka tomu sa môžete vybrať na cestu do Nemecka, Anglicka, Rakúska, Španielska, Islandu, Írska, Ruska, Francúzska, Grécka, Holandska, Talianska, Portugalska, Švajčiarska a Škandinávie.

V Španielsku sa môžete zúčastniť rytierskych súbojov v aréne a pozrieť vystúpenia flamenga. Portugalská časť ponúka vodné dobrodružstvá a splav na člne z vysokej veže. V Nemecku sa nechajte strhnúť pôvodnou stredovekou architektúrou a pozrieť si môžete aj svojskú obdobu slávnej Brandenburskej brány. Anglicko zas ponúka typické viktoriánske kolotoče s koníkmi, po ktorých si môžete vyskúšať jazdu na tunajšom okruhu Silverstone. Každý zo sektorov navyše ponúka podniky s gastronómiou typickou pre tieto lokality a nechýba ani doladenie architektúry.

 

Svet bratov Grimmovcov, dobrodružná krajina a Arthur a Minimojovia

Tri z týchto častí nie sú venované krajinám, ale iným špecifickým témam. Dobrodružný park ponúka najmä adrenalínové atrakcie, kde si môžete vyskúšať vašu kondíciu a schopnosti čeliť veľkým výzvam. Ďalšie dve sú venované významným osobnostiam. Bratia Grimmovci sa dočkali pocty za ich zberateľstvo nemeckých rozprávok. Vďaka tomu sa môžete prejsť rôznymi obydliami, ktoré vás plynule presúvajú z jedného príbehu do druhého. Park Arthur a Minimojovia zas vzdáva holt Lucovi Bessonovi, keď z jeho trilógie o malom Arthurovi privádzajú k životu čarovný svet malých trpaslíkov.

 

 

Výlety v okolí

Celý turizmus v Ruste sa točí okolo Europa Parku. Jedinou zaujímavosťou mimo jeho hraníc je pokojný park s jazerom, v ktorom môžete pozorovať niekoľko druhov vtákov. Určite však využite blízkosť francúzskych hraníc a skvelú vinársku oblasť v ich blízkosti. Nenechajte si ujsť návštevu Štrasburgu s historickým centrom, ktorý sa nachádza do hodiny cesty od parku. Rovnako dlho je to do Colmaru (na obr.), ktorý je perlou Alsaska a vďaka sieti kanálov ho prezývajú Benátkami Francúzska. Cestou späť na Slovensko sa môžete zastaviť napríklad v Mníchove alebo Salzburgu, daka čomu bude cesta menej úmorná.

 

Tipy a triky:

 

Cesta

Do Rustu sa najjednoduchšie presuniete vlastnou dopravou. Autom tam trvá cesta 9 hodín, pretože sa nachádza v blízkosti hraníc s Francúzskom. Cesta vlakom by trvala v závislosti od prestupov od 14 hodín vyššie a museli by ste niekoľkokrát zmeniť vaše spoje. Jednou z možností je letieť z Viedne do Bazilej a odtiaľ vás čaká trojhodinová cesta vlakom.

Otváracie hodiny

Letná sezóna, ktorá trvá od marca do začiatku novembra: 9:00 – 18:00 (v prípade dobrého počasia môže byť otvorené dlhšie)

Zimná sezóna, od novembra do polovice januára: 11:00 – 19:00 (v prípade dobrého počasia môže byť otvorené dlhšie)

Ceny

V cenách všetkých vstupeniek sú zahrnuté aj jednotlivé atrakcie.

            Deti do 4 rokov – zadarmo

            Deti 4 – 11 rokov – 38,50,- €/leto, 32,50,- €/zima

            Dospelí a deti nad 12 rokov – 44,50,- €/leto, 38,50,- €/zima

            Deti do 12 rokov v deň narodenín - zadarmo

            Parkovanie – 5 eur, ak bývate v ich hoteli, máte ho zadarmo

            2 dňový lístok – deti - 72,50,- €/leto, 55,- €/zima, dospelí – 84,- €/leto, 65,- €/zima – dvojdňové lístky môžete využiť v priebehu siedmych pracovných dní

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Europa Park, Wikimedia
Zdroj: david / ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa