Lyžujte ako majstri: Navštívte strediská, kde sa jazdí Svetový pohár

2017-02-13 00:00:01 |   |    | 

Svetový pohár v alpskom lyžovaní je v plnom prúde. Spoznajte miesta, kde tento pohár prebieha a kde žnú obrovské úspechy aj naše pretekárky. Možno sa vydáte v ich stopách.



 

Jedným z najznámejších zastávok pohára je rakúsky Semmering. Lyžiarske stredisko sa nachádza približne 100 km juhozápadne od Viedne a cesta z Bratislavy vám bude trvať približne 1,5 hodiny. Aj preto Stuhleck – Semmering v nadmorskej výške 782 až 1774 m n. m. navštevuje také množstvo Slovákov. Okrem prekásnej prírody tu nachádzajú vynikajúco upravené zjazdovky, snežný tune či podzemnú lanovku. Netradičnú zábavu ponúka X fun park, ale i 5 kilometrov dlhý prírodný tobogán. Nevýhodou strediska je vyťaženosť počas víkendov, kedy tu nájdete množstvo domácich i zahraničných turistov. Vhodnejšie je preto navštíviť Semmering počas pracovného týždňa.

Začiatok kalendárneho roka patrí v zjazdárskom svete pretekom v Záhrebe. Podujatie sa koná v lyžiarskom stredisku Záhreb – Medvednica, len na skok od hlavného mesta. Zjazdovky a vleky sú umiestnené na svahoch hory Medvednic, ich celková dĺžka je až 4 000 metro.K dispozícii sú dva lyžiarske vleky a 3-sedačková lanovka. Okrem prekrásnej prírody a skvelej lyžovačky tu nájdete aj jedinečnú gastronómiu, typickú pre Chorvátsku.

Maribor nie je len druhým najväčším mestom v Slovinsku, ale aj skvelým lyžiarskym strediskom.Nájdete tu 5 km čiernych, 13 km stredne ťažkých a 24 km ľahkých zjazdoviek. Je tu až 16 vlekov a 6 sedačkových lanoviek a miestna lyžiarska škola s výborným zázemím. Pre deti je otvorený detský park, milovníci bežkovania môžu objavovať 36 kilometrov tratí v širšom okolí strediska.

Malá veľká dedinka Flachau sa nachádza v spolkovej republike Salzbursko v Rakúsku. Medzinárodne preslávené stredisko je povestné najmä svojimi širokými zjazdovkami. Okrem moderných prvkov tu nájdete aj útulné lyžiarske chaty či bary pre lyžiarov. Podobne ako v našich Tatrách sa aj tu koná viacero zaujímavých podujatí. Umenie na snehu v údolí Gastein predstavuje umenie stavby z ľadu a snehu, ktoré sa nachádzajú priamo na zjazdovke. Ak patríte skôr medzi milovníkov vína, nenachajte si ujsť zase akciu s názvom Lyžovanie a víno vo Wagrai. Podobný charakter majú i Pivné slávnosti pri Hockonigu. Kvalitné pivá môžete vtedy degustovať nielen v reštauračných, ale i v ubytovacích zariadeniach.

 

Autor: Mária Janková

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.4/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa