Turisti sa môžu tešiť na nové atrakcie: Tieto môžete navštíviť v Európe

2022-01-22 00:00:00 |   |    | 

Svet je opäť krajší o zopár nových atrakcií. Cestovatelia sa môžu tešiť na niekoľko zaujímavostí, ktoré sa nachádzajú aj v obľúbených destináciách. Pokiaľ tento rok plánujete spoznávať najmä Európu, možno vás inšpirujú tieto fantastické miesta.



 

Dom maďarskej hudby, Budapešť, Maďarsko

Jedno z nádherných prekvapení nájdete hneď v Maďarsku. V Budapešti dokončili modernú stavbu Dom maďarskej hudby, ktorý sa nachádza priamo v mestskom parku. Architekti mali za úlohu šikovne prepojiť prírodu s modernou stavbou. Preto na streche vytvorili približne sto otvorov rôznej veľkosti. Vďaka tomu sa do interiéru dostáva veľa prírodného svetla, čo vytvára okúzľujúcu atmosféru. Nech sa pozriete kamkoľvek, uvidíte tiež množstvo stromov, ktoré svojim šumom prinášajú upokojenie a ďalšie potešenie pre vaše vnemy. Dom sa delí na dve hlavné časti. V tej väčšej sa nachádza sála, ktorá je určená pre koncerty vážnej a modernej hudby. V druhej je situovaná knižnica, kde si môžete kedykoľvek posedieť a prečítať knihu. Počas celého roka môžete pozorovať, ako sa budova mení spolu s okolitou prírodou a prispôsobuje sa jednotlivým obdobiam, ktoré odhaľujú jej inú krásu.

Uverejnil používateľ Magyar Zene Háza Štvrtok 23. decembra 2021

 

 

Floriade Expo 2022, Almere, Holandsko

Tento rok sa môžeme tešiť nielen na nové atrakcie, ale aj na zaujímavé podujatia. Milovníci kvetín a prírody sa tentoraz stretnú v Holandsku. V jednej z najekologickejších štvrtí v krajine budú hostiť festival kvetín. Jeho brány otvoria 14. apríla a toto podujatie sa bude konať až do 9. októbra. Počas jeho konania sa dozviete najnovšie trendy zo sveta kvetinárstva a pestovania kvetov. Tento festival sa vracia do Holandska raz za desať rokov, kedy už tradične pripravujú aj bohatú výstavu svojich typických tulipánov. Pre návštevníkov však pripravili aj také zaujímavosti ako napríklad lanovku ponad vysadené záhony. Počas jednotlivých mesiacov sa bude postupne meniť aj hlavná téma.

 

Múzeum Hansa Christiana Andersena, Odense, Dánsko

Vyberte sa na cestu do rozprávkového sveta. V meste Odense otvorilo dvere nové múzeum, ktoré je venované Hansovi Christianovi Andersenovi. Jeden z najznámejších Dánov bol fascinovaný svetom rozprávok. Preto sa na poctu svojho rodáka rozhodli otvoriť interaktívne múzeum, ktoré bude potešením pre všetky vaše zmysly. Postupne sa dostanete do niekoľkých známych príbehov a okrem toho sa dozviete niečo aj o zaujímavom živote tohto autora. Súčasťou objektu je bistro, v ktorom podávajú tematicky ladené jedlá. Môžete si pochutnať na pokrmoch, ktoré sú štylizované podľa rôznych obľúbených rozprávok.

 

Vlakové spojenie Prahy s Bruselom

Podľa odborníkov nevyužíva Európa skvelé železničné prepojenie medzi jednotlivými krajinami dostatočne. Pritom by sme si veľmi jednoducho mohli vybrať ekologickejší presun do vysnívanej destinácie. V Čechách preto tento rok štartujú zaujímavú novinku. Odteraz sa nočným vlakom presuniete z Prahy do Bruselu. Počas celej jazdy si pospíte a ráno už môžete brázdiť ulice tohto krásneho mesta. Prvé spojenie sa má spustiť v lete. Najprv budú premávať tri vlaky týždenne, ak by mala táto novinka veľký úspech, môžu k nej neskôr pridať viac dátumov.

 

Interaktívne múzeum Hier o tróny, Belfast, Severné Írsko

Posledné dni do otvorenia interaktívneho múzea Hier o tróny odrátavajú fanúšikovia tohto seriálu. Vo februári totiž v Belfaste otvárajú novinku, ktorá ich prevedie kulisami, ktoré používali pri jeho nahrávaní. Na vlastné oči uvidíte rôzne kostýmy a rekvizity, ktoré v ňom používali. Dozviete sa taktiež niekoľko zaujímavých informácií o hercoch a ich úlohách. Múzeum bude riešené rovnakým systémom ako podobná atrakcia v Londýne, ktorá je venovaná Harrymu Potterovi.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa