Dovolenka vlakom: Do Chorvátska budú jazdiť vlaky z Bratislavy až trikrát týždenne

2023-03-31 10:30:00 |   |    | 

Chorvátsko je dlhodobo jednou z najobľúbenejších letných destinácií, kam jazdia statisíce Slovákov a Čechov, a stále populárnejšia je cesta na dovolenku vlakom. Priame vlakové spojenie spoločnosti RegioJet bude v tomto roku premávať zo Slovenska a Českej republiky do chorvátskej Rijeky trikrát týždenne.



 

Vlaky RegioJetu budú jazdiť podľa nového cestovného poriadku od 16. júna 2023 do konca septembra trikrát týždenne, vždy v utorok, piatok a v nedeľu. Súprava zložená z celkovo pätnástich vozňov bude jazdiť z niekoľkých zastávok až do chorvátskej Rijeky a ponúkne turistom vagóny s lôžkovými kupé alebo štandardnými sedadlami. Spojenie bude štartovať z Prahy a zastavovať v staniciach: Kolín, Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou, od 1. júla 2023 v Pardubiciach. Vlaky budú následne pokračovať po trase cez Brno, Břeclav a slovenskú Bratislavu. Zákazníci môžu využiť v priebehu cesty na palube výhodné občerstvenie, dobíjanie elektronických zariadení, pripojenie na internet a ďalšie služby.

Dovolenku si môžete zakúpiť aj ako celý balík. Napríklad Čedok spustil predaj vlakových zájazdov so spiatočnými lístkami, ubytovaním a transfermi, aby si turisti svoju cestu mohli naplánovať s predstihom v priebehu first minute zliav. Z oblastí dominuje jednoznačne Istria, konkrétne sú obľúbené letoviská Poreč, Umag, Rabac a Rovinj, ale napríklad aj Makarská riviéra, Kvarner či ostrov Krk.

Všetky vlakové zájazdy s Čedokom obsahujú v balíčku spiatočný lístok, ubytovanie, prípadne aj stravovanie, a autobusové transfery medzi stanicou a hotelom. V predaji sú pobyty od troch do siedmich nocí v obľúbených hoteloch na Istrii, Kvarneri, ostrove Krk a na Makarskej riviére. V priebehu letnej sezóny budú všetkým zákazníkom cestovnej kancelárie k dispozícii českí delegáti.

Dovolenka v Chorvátsku bude od tohto roka pre návštevníkov ešte jednoduchšia. Vďaka vstupu krajiny do eurozóny budú v letoviskách platiť turisti namiesto chorvátskych kún eurom a vďaka voľnému pohybu osôb vo vnútri schengenského priestoru už nečakajú na turistov kontroly na hraniciach,“ dodal Aleš Ondrůj, produktový a marketingový riaditeľ Čedoku.

Klienti si tiež často volia individuálnu dopravu a cestujú do Chorvátska vlastnými automobilmi a objednávajú si iba ubytovanie. Menej tradičnú dovolenku môžu Slováci a Česi prípadne stráviť na plavbe loďou po Jadrane s ubytovaním v kajutách. V priebehu cesty klienti preskúmajú rôzne mestá a prístavy pozdĺž pobrežia s možnosťou výletov na pevninu.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: Čedok

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa