Cestovateľské rady, tipy, publikácie

Pozor na ruky: V Nemecku vás obscénne gesto za volantom vyjde na tisícky eur

2024-03-09 12:00:00 |

Pre fotografiu z radaru dopravnej polície hrozí vodičovi v Berlíne pokuta štyri tisíc eur a trojmesačné väzenie. Môže tak doplatiť na urážlivé gesto smerom k policajnému radaru. TASR informuje podľa webu heute.at.

Viac článkov

Radíme: So psom sa dá ísť aj do chránených území, je treba ho však ovládať

Turisti počas prázdninového výstupu
2022-06-08 18:00:00

Vziať so sebou psa na turistiku sa dá i do chránených území so štvrtým a piatym stupňom ochrany, treba ho však mať na vôdzke. Ako tiež pre TASR ozrejmil pravidlá pre pobyt psa mimo intravilánov miest a obcí hlavný koordinátor stráže prírody Štátnej ochrana prírody SR Branislav Píši, najdôležitejšie je, aby majiteľ vedel svojho psa ovládať. viac »

Ako prežiť stretnutie s medveďom: Odborníci radia dodržiavať tieto pravidlá

Ako prežiť stretnutie s
2022-05-16 17:00:00

Riziko stretnutia s medveďom je menšie, ak sa človek pohybuje v skupinke ľudí po vyznačených chodníkoch počas denného svetla. Pri obmedzenej viditeľnosť je dobré pískanie, tlieskanie či hlasnejší rozhovor. Na webovej stránke to odporúča Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR. viac »

Cestovné poistenie a COVID. Čo všetko treba zohľadniť, keď cestujete do zahraničia počas pandémie?

Cestovné poistenie a COVID.
2022-04-30 09:58:00

COVID nedávno zasiahol nielen cestovateľské aktivity, ale aj bežný život. Aj keď sa svet pomaly vracia do starých koľají, cestovné poistenie COVID sa stále môže hodiť. Aké poistenie pokrýva aj situácie spôsobené vírusom a čo všetko vám kompletný balík istôt na cestách ešte prináša? viac »

Benátky zavedú pre turistov rezervačný systém, neskôr budú potrebné aj vstupenky

Benátky zavedú pre turistov
2022-04-21 09:30:00

Benátky čoskoro spustia rezervačný systém pre turistov, ktorí budú chcieť navštíviť historickú časť mesta. Magistrát dúfa, že sa mu tak podarí lepšie manažovať počet návštevníkov. V stredu o tom informoval benátsky vicestarosta pre sociálne veci, cestovný ruch, zdravie a hospodársky rozvoj Simone Venturini. TASR správu prevzala od agentúry DPA. viac »

Vážne varovanie ministerstva: V Španielsku vyčínajú zlodeji a podvodníci s ubytovaním

Cala Mesquida, Malorka
2022-04-10 12:30:00

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR varuje cestujúcich do Španielska pred krádežami či podvodnými internetovými ponukami na ubytovanie. Turistom odporúča, aby venovali maximálnu pozornosť svojim osobným veciam a nenechávali ich za žiadnych okolností bez dozoru. Apelujú tiež na opatrnosť pri platbe za ubytovanie vopred v plnej sume. Rezort o tom informuje na webe. viac »

Skúmanie medvedích brlohov nie je dobrý nápad: O život môžu prísť mláďatá, ale aj ľudia

Pozorovanie medveďov v Západných
2022-03-14 12:00:00

Takto pred rokom zaznamenal Zásahový tím pre medveďa hnedého viacero prípadov, kedy ľudia na sociálnych sieťach zverejnili fotografie malých medvieďat bez vodiacej medvedice. Takéto konanie však môže byť životu nebezpečné - nielen pre mláďatá, ale aj pre ľudí. Medvedica si svoje potomstvo bude prirodzene brániť, v strese ho však môže tiež trvalo opustiť. viac »

Nechutná hrozba v obľúbených destináciách: Zlodeji okrádajú turistov pomocou vtáčieho trusu

Nechutná hrozba v obľúbených
2022-03-09 12:00:00

Turisti by sa mali mať na pozore pred ďalšou hrozbou. Zlodeji v obľúbených destináciách totiž čoraz viac využívajú neobvyklý spôsob na odlákanie pozornosti a následné okradnutie obete. Informovali o ňom v Španielsku a na Kanárskych ostrovoch, opatrní však treba byť všade. viac »

Chcete schudnúť? Stačí vám 30 minút denne

Chcete schudnúť? Stačí vám
2022-01-31 14:30:00

Vedeli ste, že pri chudnutí vám najviac pomôže správne mentálne nastavenie a zdravý vzťah k jedlu? Poďte si s nami prečítať o 4 mýtoch, ktoré mätú mnoho ľudí. viac »

Lavínovému nebezpečenstvu na horách sa dá vyhnúť: Tieto RADY vám môžu zachrániť život

Popradské pleso vo Vysokých
2022-01-15 12:00:00

Zimná turistická sezóna je každoročne sprevádzaná lavínovým nebezpečenstvom, na ktoré pravidelne upozorňujú aj horskí záchranári. Horská záchranná služba (HZS) sa prostredníctvom Strediska lavínovej prevencie stará aj o bezpečný pohyb na horách. viac »

Stala sa vám dopravná nehoda? Postupujte podľa nasledujúcich krokov

Stala sa vám dopravná
2022-01-04 12:30:00

V prípade, že sa vám stala dopravná nehoda, mali by ste dodržať niekoľko krokov. Poznáte ich? Ak nie, my vám ich radi objasníme. viac »

Vianoce sa blížia: Týmito darčekmi potešíte každého cestovateľa

Vianoce sa blížia: Týmito
2021-12-01 12:00:00

Z hľadiska cestovania bol tento rok o trošku lepší ako minulý. Pomaly sa rozbiehame a začíname spoznávať najmä krajiny, ktoré majú priaznivú covidovú situáciu. Preto aj nákup vianočných darčekov môžete opäť prispôsobiť najväčšej záľube vašich blízkych cestovateľov. Prinášame vám zopár inšpirácií, ktoré istotne potešia každého fanúšika cestovania. viac »

Veľké porovnanie cien v Európe: Toto sú najlacnejšie a najdrahšie dovolenkové destinácie

Veľké porovnanie cien v
2021-11-18 08:01:00

Spoločnosť Post Office Travel Money robí pravidelne analýzy dovolenkových nákladov, aby ste si mohli výlety naplánovať presne podľa vašej peňaženky. Tentoraz si vzali na mušku 40 rôznych miest na starom kontinente a z nich zostavili rebríček cenovo najvýhodnejších na váš ďalší výlet do zahraničia. viac »

Nielen COVID, zo zahraničia si môžete doniesť aj iný nechcený suvenír

Nielen COVID, zo zahraničia
2021-10-04 08:01:00

Brušný týfus, malária či rôzne hepatitídy. Zo zahraničia si môžeme priniesť viac, ako by sme chceli. viac »

Radíme: Nosiť dieťa na pleciach v horách je nebezpečné

Radíme: Nosiť dieťa na
2021-08-24 08:00:00

Až 80 percent výjazdov slovenských horských záchranárov smeruje k nehodám, ktoré si turisti a horolezci v horskom teréne spôsobili vlastným zavinením. "Je v princípe jedno, kde sa ľudia pohybujú, či vo Vysokých Tatrách alebo Poloninách, chyby robia rovnaké," povedal pre TASR riaditeľ Horskej záchrannej služby (HZS) Jozef Janiga. Za najčastejšie opakujúce sa označil zlé plánovanie trasy, precenenie vlastných síl a nevhodnú výstroj. Upozornil tiež na nebezpečné nosenie detí na pleciach či pitie vody z prírodných zdrojov. viac »

Leto na horách: Oživte si svoju výbavu so slovenskými značkami

Leto na horách: Oživte
2021-08-11 08:00:00

Leto je okrem iného aj hlavnou turistickou sezónou. Na Slovensku máme to šťastie, že sme obklopení množstvom hôr a kopcov, ktoré lákajú na výlety. Za nezabudnuteľnými výhľadmi a dych berúcou prírodou naozaj nemusíme cestovať ďaleko. Netreba však zabúdať na správnu turistickú výbavu. Tú svoju môžete pokojne rozšíriť krásnymi a praktickými produktami od slovenských značiek. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa