Cestovateľské rady, tipy, publikácie

Pozor na ruky: V Nemecku vás obscénne gesto za volantom vyjde na tisícky eur

2024-03-09 12:00:00 |

Pre fotografiu z radaru dopravnej polície hrozí vodičovi v Berlíne pokuta štyri tisíc eur a trojmesačné väzenie. Môže tak doplatiť na urážlivé gesto smerom k policajnému radaru. TASR informuje podľa webu heute.at.

Viac článkov

Leto na Slovensku: Vieme, koľko zaplatí štvorčlenná rodina za týždňovú dovolenku

Vyrazte toto leto na
2020-06-05 12:00:00

Prognózy na cestovanie do zahraničia sú ešte stále nejasné, a tak je práve teraz ideálna doba na podporu domáceho cestovného ruchu a spoznávania krás, ktoré sme mali neobjavené priamo pod nosom. Pozreli sme sa na to, koľko vás dovolenka na Slovensku bude stáť. viac »

Dostali sme varovanie od prírody. Ako cestovať ekologickejšie?

Dostali sme varovanie od
2020-05-17 00:00:00

Odborníci sa predbiehajú v odhadoch, ako sa zmení svet po aktuálnej koronakríze. Viacerých noviniek sa istotne dočká aj cestovanie. Situácia bola niekedy už neúnosná, preto sme od prírody dostali jasné varovanie a druhú šancu, aby sme napravili svoje správanie. Ak sa nechceme dostať na pokraj ďalšej katastrofy, mali by sme napraviť aj naše cestovateľské návyky. viac »

Kým sa opäť vyberieme do sveta: 7 najzaujímavejších kníh o cestovaní

Kým sa opäť vyberieme
2020-05-16 00:01:00

I keď nás Covid-2019 zastavil pri cestovaní v realite, nemusíme sa takto obmedzovať aj vo svojej fantázii. Stačí si vziať dobrú knihu a môžete sa pustiť do spoznávania sveta týmto spôsobom. Vyberáme vám niekoľko zaujímavých tipov, ktoré vám najlepšie priblížia atmosféru krajín, o ktorých teraz iba snívame. viac »

Využite pauzu v cestovaní: 9 skvelých tipov na usporiadanie dovolenkových spomienok

Využite pauzu v cestovaní:
2020-05-10 00:00:00

Naše vyhliadky na cestovanie zatiaľ nie sú také, ako by sme si predstavovali. No napriek tomu nemusíte smútiť a mali by ste tento čas využiť na niečo užitočné a premeniť ho na plodné obdobie. Veď koľkokrát ste si povedali, že by bolo skvelé urobiť si spomienkový prehľad na tie miesta, ktoré ste navštívili v minulosti. Teraz pri tomto zastavení máme skvelý priestor na to, aby sme ho využili kreatívnym spôsobom. viac »

Mestská knižnica v Bratislave požičiava e-knihy zdarma: Vybrali sme tie najlepšie tituly pre milovníkov cestovania

Mestská knižnica v Bratislave
2020-04-04 00:00:00

Mestská knižnica v Bratislave (MKB) je z dôvodu prevencie šírenia nového koronavírusu zatvorená. Svojim čitateľom však v tomto čase požičiava e-knihy zdarma. Výpožičná doba je 31 dní a počas nej je možné čítať štyri tituly súčasne bez nutnosti pripojenia na internet. Kým sa teda znova vyberiete na cesty, spoznávajte zaujímavé miesta, ľudí a taje prírody aspoň prostredníctvom odborných kníh či literárnych hrdinov. viac »

KORONAVÍRUS: Občania SR sa na Slovensko dostanú len cez veľké hraničné priechody a len vlastnou dopravou

Na snímke úplne uzavretý
2020-03-13 14:00:00

Občania SR sa na územie Slovenska dostanú len cez veľké hraničné priechody, malé sú zatvorené. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Denisa Bárdyová. viac »

KORONAVÍRUS: Zakúpenú dovolenku je možné zrušiť bez storno poplatku

KORONAVÍRUS: Zakúpenú dovolenku je
2020-03-12 19:30:00

Dovolenku zakúpenú v cestovnej kancelárii, ktorej cieľom je destinácia postihnutá epidémiou nového koronavírusu, je možné zrušiť bez storno poplatku. Individuálne dohodnuté pobyty pod zákon o zájazdoch nespadajú, ale riadia sa všeobecnými obchodnými podmienkami poskytovateľa. Niektoré letecké spoločnosti sa pri letoch do rizikových destinácií vzdali poplatkov pri stornovaní letenky a peniaze vracajú bez obmedzenia, informovalo v stredu Európske spotrebiteľské centrum (ECC). viac »

Cestovať môžete aj počas karantény: 5 spôsobov, ako vidieť veľa zaujímavého a nevystrčiť pri tom nos z dverí

Cestovať môžete aj počas
2020-03-12 08:00:01

Cestovatelia majú hlavu v smútku, globálna epidémia koronavírusu zapríčiňuje rušenie letov aj zatváranie pamiatok. Vďaka moderným technológiám si však zážitky zo spoznávania iných krajín môžeme dopriať z pohodlia domova aj počas karantény. viac »

Cestujúci so zrušenými letmi do alebo z Talianska majú viaceré možnosti

Cestujúci so zrušenými letmi
2020-03-11 08:00:00

Cestujúci, ktorých sa dotklo zrušenie letov z Talianska na Slovensko alebo spiatočne, majú viaceré možnosti. Zahŕňajú zmenu rezervácie, ale aj možnosť vrátenia peňazí. Na svojej webovej stránke o tom informuje dopravca Ryanair, ktorý prevádzkuje lety medzi talianskymi mestami a Bratislavou. Tie sú od pondelka (9. 3.) až do odvolania zakázané v rámci opatrení proti šíreniu koronavírusu. viac »

Maldivy v cene európskych destinácií: Dovolenka snov je už prístupná všetkým

Maldivy
2020-02-18 12:00:00

Popularita Maldív výrazne vzrástla pred niekoľkými rokmi, keď vedci začali upozorňovať na to, ako nám zmena klimatických podmienok a výrazné otepľovanie môžu navždy zničiť tento raj na zemi. To ich automaticky postavilo do pozície luxusnej destinácie, čomu sa prispôsobili aj výrazne vyššie ceny. No v posledných mesiacoch nastala v tomto smere zmena. Už aj tieto úžasné ostrovy si môžete užiť za cenu dovolenky v Európe. viac »

Lietadlá sú semeniskom nákazy: 10 tipov, ako neochorieť počas letu

Lietadlá sú semeniskom nákazy:
2020-01-29 12:00:00

Spoločnosť Which? robila prieskum medzi pasažiermi ohľadom čistoty aerolínií, ktoré lietajú do všetkých britských miest. Najhoršie z neho vyšiel Ryanair, ktorý má podľa tohto hodnotenia problémy s hygienou v ich lietadlách a zvyšuje tým riziko ochorenia priamo počas letu. Nakaziť sa môžete nielen od chorých cestujúcich, ale aj kvôli zle vyčisteným priestorom. Preto by ste podľa odborníkov mali dodržiavať týchto desať dôležitých pravidiel. viac »

Víkendová lyžovačka na Slovensku, v Rakúsku a Poľsku: Veľké porovnanie cien a služieb

Víkendová lyžovačka na Slovensku,
2020-01-23 08:00:01

Na Slovensku máme vyše 30 lyžiarskych stredísk, kde je k dispozícii celkovo asi 350 kilometrov zjazdových tratí. Menej nároční lyžiari prihliadajú pri výbere strediska najmä vzdialenosť od domova, tí skúsenejší sú aj v prípade jednodňového výletu ochotní cestovať ďalej. My sme sa preto pozreli na ponuku najväčších lyžiarskych stredísk na Slovensku aj za hranicami. Kde sa lyžovačka najviac oplatí? viac »

Čaká vás dlhý let? Vďaka týmto trikom bude príjemnejší

Čaká vás dlhý let?
2020-01-12 00:00:00

Ideálne je naplánovať si dlhé niekoľkohodinové lety na podvečerné a nočné hodiny. Vtedy môžete väčšinu cesty prespať, takže budete po prílete spokojnejší a budete mať viac síl. Lenže nie vždy sa podarí kúpiť letenky na takýto výhodný čas, preto by ste si mali osvojiť pár trikov, ktoré vám to pomôžu lepšie prežiť a vyplniť si nejako dlhé čakanie na vysnívanú destináciu. viac »

Nový pohľad na leví život: Afrika je územím veľkých mačiek

Ak vás zaujíma život
2020-01-09 08:00:00

Aké zviera sa vám vybaví ako prvé, keď sa povie Afrika? Po prečítaní nadpisu tohto článku určite lev, ale väčšina ľudí si Afriku automaticky spojí s touto majestátnou mačkovitou šelmou. Levy sú síce králi džungle, ale najmä ide o zraniteľných členov ekosystému, ktorí bojujú s nepriaznivými podmienkami prostredia, v ktorom žijú a často aj s rôznymi chorobami. viac »

Veľký cestovateľský horoskop: Kam vás posielajú hviezdy?

Veľký cestovateľský horoskop: Kam
2020-01-03 00:00:01

Pre každé znamenie zverokruhu sú charakteristické isté vlastnosti, ktoré ovplyvňujú všetky aspekty života. Aj toho cestovateľského. Niekto si potrpí na luxus, inému ide predovšetkým o výnimočné zážitky a ten ďalší si chce hlavne oddýchnuť. Podľa toho si treba vyberať aj dovolenku. Kam hviezdy posielajú vaše znamenie? viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa