U susedov - kam na výlet

Užite si turistiku v Dolnom Rakúsku: Päť oblastí, ktoré očaria skúsených horalov aj nováčikov

Túra na Ötscher, dominantu
2023-08-28 12:00:00

Dolné Rakúsko sa nachádza iba pár kilometrov od Bratislavy a pre nadšencov turistiky ide doslova o turistický raj. Objavte tie najkrajšie trasy a spoznajte zaujímavé príbehy prírody a hôr. viac »

Obľúbená zábavka turistov končí: Pražská radnica začne za použitie výťahu vyberať vstupné

Obľúbená zábavka turistov končí:
2023-08-19 09:00:00

Pražský magistrát plánuje v prízemí Novej radnice na Mariánskom námestí uzavrieť voľný prístup k výťahu páternoster a za jeho návštevu začať vyberať vstupné. Vypísanie tendra na úpravy interiéru budovy schválili mestskí radcovia. viac »

Spoznajte Karlovarský kraj: Čakajú na vás svetoznáme kúpele aj český Yellowstone

Spoznajte Karlovarský kraj:
2023-08-16 12:00:00

Rozlohou patrí k najmenším, no turistickými atrakciami všetkých prevalcuje. Karlovarský kraj ponúka svetoznáme kúpeľné mestá, český Yellowstone aj hrad, kde väznili budúceho kráľa. Spoznajte ho spolu s nami. viac »

Zelený raj na skok od hraníc: Dolnorakúske Alpy ponúkajú nádhernú prírodu, skvelé služby a nezabudnuteľné zážitky

Zelený raj na skok
2023-08-08 16:00:00

Dolné Rakúsko máme za rohom, a predsa si ho spájame skôr so zimnou dovolenkou ako s letom. Nádherná prírodná oblasť len kúsok od Viedne pritom rozhodne má čo ponúknuť po celý rok. Užiť si môžete fantastické túry rôznej obtiažnosti, ale aj skvelé adrenalínové zábavky či tradičné delikatesy. Na turistov sú tam skvelo pripravení, o čom sme sa presvedčili na vlastnej koži. viac »

V Poľsku odpálili turistickú bombu: Kúpalisko v Krakove pripomína exotiku a je úplne zadarmo

V Poľsku odpálili turistickú
2023-08-07 12:00:00

Poliaci sa môžu pochváliť poriadnou turistickou bombou. Toto leto otvorili priamo v Krakove kúpalisko, ktoré mnohým pripomína dovolenku kdesi v exotike. Tyrkysová voda, okolitá zeleň a drevené móla – to všetko ponúka oddych snov, ktorý si dokonca môžete užiť úplne zadarmo. viac »

Veľká prázdninová zábava: Schloss Hof ponúka v auguste pestrý program pre deti aj dospelých

Veľká prázdninová zábava: Schloss
2023-08-04 07:00:00

Od 5. augusta do 3. septembra sa brány zámku Schloss Hof otvárajú pre veľkú zábavu v znamení letných prázdnin. Počas celého mesiaca august je k dispozícii pestrý program s kreatívnymi workshopmi, divadelnými i hudobnými vystúpeniami. Novinkou je divadlo v prekrásne zrekonštruovanej miestnosti bývalých barokových stajní. viac »

Hradec Králové je učebnicou architektúry: Jeho návšteva sa vám nadlho vryje do pamäti

Hradec Králové je učebnicou
2023-07-31 10:00:00

Na prvý pohľad to vyznie nadnesene. Ak však nazriete do východných Čiech a sústredíte sa na karlovohradecký kraj, zistíte, že to vôbec nie je prehnané. „Salón republiky“ je viac než len označenie. Ide o zaslúžený titul pre Hradec Králové, výnimočné urbanistické mesto s unikátnymi stavbami. viac »

Neobjavené skvosty Česka: 5 nádherných zámkov, ktoré nepraskajú vo švíkoch

Neobjavené skvosty Česka: 5
2023-07-26 12:00:00

Chcete svoju dovolenku prežiť komornejšie a nepredierať sa davom turistov? České kraje vytipovali miesta, v ktorých sa návštevnícke čísla za rok pohybujú v nižších jednotkách či desiatkach tisíc a ktoré majú veľký potenciál byť medzi tými vyhľadávanejšími lokalitami. Na zoznam sa dostala aj pätica nádherných zámkov. viac »

Skryté tajomstvo Schönbrunnu: Napoleon len o vlások unikol smrti

Skryté tajomstvo Schönbrunnu: Napoleon
2023-07-21 12:00:00

Slávnostnú prehliadku Napoleonovej armády prizerá zástup zvedavcov. Jeden chudý svetlovlasý mladík v dave je ale výnimočný. Nemáva a netlieska. V ruke, ukrytej vo vrecku, totiž zviera nôž. viac »

Česko na bicykli: Tieto cyklotrasy posadia do sedla aj najväčších lenivcov!

Česko na bicykli: Tieto
2023-07-20 12:00:00

Medzi Slovákmi rastie popularita dovoleniek na bicykli, počas ktorých môžete spoznávať aj krásne regióny aj v zahraničí. Výborným tipom na takéto výlety je Česká republika. Nachádza sa tam hneď niekoľko zaujímavých cyklotrás, na ktorých si svoje zručnosti môžu vyskúšať ľudia s rôznymi schopnosťami. Rodiny s malými deťmi si môžu vybrať jednoduchší terén na rovine, ale pokiaľ patríte medzi skúsených cyklistov, môžete vyskúšať aj horské terény. viac »

Poľský Toruň dal svetu Mikuláša Kopernika. Turisti sa v jeho rodisku môžu túlať aj niekoľko dní

Poľský Toruň dal svetu
2023-07-17 12:00:00

Toruň sa nachádza v severnej časti Poľska a vo svete sa preslávila najmä ako mesto, v ktorom sa narodil Mikuláš Kopernik. Turistom však ponúka množstvo zaujímavých atrakcií, vďaka ktorým si pripravíte program aj na niekoľko dní. viac »

Nezabudnuteľné východné Čechy: Dovolenka, z ktorej budete mať zimomriavky na chrbte

Nezabudnuteľné východné Čechy: Dovolenka,
2023-07-06 12:00:00

Predstavte si kombináciu strašidelných javov s bohatou históriou, ukončenú relaxom v cukrárni. Žiadny sen, ale realita na východe u nášho brata. Neplatí, že na svoje si prídu len romantické duše. Zážitky budú mať aj milovníci povestí a legiend a tí, ktorí chcú potešiť svoje chuťové bunky. viac »

Zámok v Nádasdladány očarí všetky romantické duše, preslávil ho však aj horor

Zámok v Nádasdladány očarí
2023-06-14 12:00:00

Maďarsko je rajom pre ľudí, ktorí milujú históriu. Nájdete tam množstvo zaujímavých historických pamiatok, medzi ktorými vyniká aj nádherný tudorovský zámok v obci Nádasdladány. Spolu s parkom vysadeným v anglickom štýle vás tak na chvíľku pomyselne presunie do úplne iného sveta, ako by ste očakávali u našich južných susedov. viac »

Nedotknutá príroda, kultúra aj fantastické jedlo: Objavte Dolné Rakúsko na bicykli

Cyklistika v Dolnom Rakúsku
2023-06-11 00:00:00

Dolné Rakúsko má jednu z najlepších turistických cyklistických sietí v Európe. Je priamo prepojená aj s trasami, ktoré prechádzajú Slovenskom, takže prepojenie je pohodlné a blízke. Sieť je výborne značená, plná atrakcií, výhľadov a kvalitných služieb. Môžete sa vybrať na krátky výlet alebo dovolenku, ktorá bude trvať viac dní. Tematické okruhy vás zavedú k tichým vodám, do divokej prírody, za históriou i kultúrou alebo obľúbenou gastronómiou. viac »

Úžasná príroda, pamiatky aj jedlo: Dovolenka na Vysočine sa vám navždy vryje do pamäte

Úžasná príroda, pamiatky aj
2023-06-07 12:01:00

Jediné, čo tam nenájdete, je more. Inak má česká Vysočina v talóne úplne všetko, čo od príjemne strávenej dovolenky môžete očakávať – čarovnú prírodu, nádherné mestečká, vzácne pamiatky aj chutnú gastronómiu. To všetko len kúsok od Slovenska a v spoločnosti srdečných a pohostinných ľudí, kvôli ktorým sa budete chcieť vracať stále znova. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa