U susedov - kam na výlet

Navštívili sme vianočné trhy v Budapešti: Takéto dobroty ochutnáte iba v maďarskej metropole

Navštívili sme vianočné trhy
2022-12-18 13:00:00

Vianočné trhy v Budapešti sa radia medzi tie najkrajšie a najväčšie v Európe. Každoročne ich navštívi vyše 600-tisíc návštevníkov. Poďte sa s nami pozrieť, ako to na nich vyzerá. viac »

Brno má novú atrakciu, záujem o ňu prejavil aj Hollywood!

Brno má novú atrakciu,
2022-12-11 01:00:00

Podzemné priestory boli od nepamäti príťažlivým fenoménom, do ktorého chceli ľudia nahliadnuť. Miesta ukryté pod povrchom, lákajú zvedavcov, ktorí chcú spoznať tajomstvá, schované pred ich zrakom. Moravská metropola Brno má šťastie na tri jedinečné podzemné priestory, ktoré chcú vidieť tisíce turistov. viac »

8 fantastických tipov na VÍKEND V ADVENTNEJ BUDAPEŠTI - darček, ktorý tromfne čokoľvek iné!

8 fantastických tipov na
2022-12-10 09:00:00

December už klope na dvere a hoci patrí záver roka vďaka vianočným sviatkom k najkrajším obdobiam, pre mnohých sa spája aj so zhonom a stresom. Čo keby ste však tento raz zvoľnili tempo a obdarovali sami seba? Navštívte adventnú Budapešť a doprajte si fantastické zážitky, ktoré vám dodajú pozitívnu energiu na celé týždne. A za cenu, ktorá vás milo prekvapí! viac »

Vianoce v Budapešti úplne bez stresu: Autobusy aj vlaky jazdia často a ceny sú priaznivé

Budapešť, Maďarsko
2022-12-09 12:00:00

V hlavnom meste Maďarska už začali fantastické vianočné trhy, ktoré sú obľúbeným výletom pre mnohých Slovákov. Nechajte tentokrát auto doma a spravte si výlet vlakom a autobusom. Len tak si budete môcť užiť všetky gastronomické lákadlá naplno! viac »

Zažite advent v Libereckom kraji: Je skutočne čarovný

Zažite advent v Libereckom
2022-12-03 12:00:00

Lyžiarske areály v severných Čechách sú pripravené na novú sezónu a Liberecký kraj láka na skvelé prepojenie, kedy spoznáte nielen stovky kilometrov zjazdoviek a bežkárskych trás, ale aj umenie miestnych sklárov. Liberecký kraj predstavil v Bratislave zimnú ponuku. viac »

Staromestskú vežu pri Karlovom moste čaká historicky najväčšia rekonštrukcia

Karlov most, Praha, Česká
2022-11-28 08:00:00

Staromestská mostová veža v historickom centre Prahy sa bude v nasledujúcich rokoch rekonštruovať. Obnova exteriéru a interiéru tejto gotickej stavby zo 14. storočia vyjde na niekoľko sto miliónov korún. Pre návštevníkov však zostane pamiatka po celý čas otvorená. viac »

Štyri pútnické trasy v Dolnom Rakúsku: Veľká výzva nielen pre veriacich

Viedenská pútnická cesta
2022-11-23 12:00:00

Vyberte sa hľadať zmysel života či vnútorný pokoj na jednu z pútnických ciest Dolného Rakúska. Čakajú vás inšpiratívne prírodné scenérie, kultúrna rozmanitosť a srdečné stretnutia, ktoré vás budú hladiť na duši ešte dlho po návrate domov. viac »

Advent v Salzburgu je darčekom pre vás: Mozartovo mesto vás čarovnou atmosférou úplne opantá

Vianočný Salzburg
2022-11-20 12:00:00

Salzburg je po Viedni druhým turisticky najpríťažlivejším rakúskym mestom. Užijú si v ňom milovníci histórie, umenia, vyznávači dobrého jedla a aj Mozartovi obdivovatelia. Poďte sa s nami presvedčiť, že do jedného z najkrajších miest Európy, ktoré je od roku 1997 na zozname Svetového dedičstva UNESCO a rodiska svetoznámeho skladateľa sa oplatí vycestovať aj v zimnom období. viac »

OBRAZOM z Budapešti: K najoriginálnejším atrakciám patrí Nemocnica v skale

OBRAZOM z Budapešti: K
2022-11-12 12:00:00

Múzeum Sziklakorha sa nachádza v podzemných priestoroch pod Budapeštianskym hradom, ktoré boli v povojnových rokoch upravené na protiatómový bunker. Počas 2. svetovej vojny v nich ale sídlila tajná vojenská nemocnica a dnes ju v jej pôvodnej podobe môžete navštíviť aj vy. viac »

V pražskom Národnom múzeu otvorili rozsiahlu výstavu o Miroslavovi Žbirkovi

V pražskom Národnom múzeu
2022-10-24 07:00:00

V českom Národnom múzeu sa začala výstava o legende českej a slovenskej pop music s názvom "Miro Žbirka: Roky a dni". Predstavuje spevákov život a tvorbu v príbehoch a pomocou oslavy hudobného nadšenia, talentu a empatie, informovala v stredu spravodajská stanica ČT24, na ktorú sa odvoláva vo svojej správe TASR. viac »

Autovýlet Rakúskom: 5 skvelých trás na spoznávanie čarovných historických mestečiek

Steyr
2022-10-08 14:00:00

Tu nájdete všetko, čo sa z mnohých miest už vytratilo: viac času na rozhovory, viac citu pre detail a väčšiu chuť užívať si malé radosti, ktoré nám život prináša. Máme pre vás päť tipov na okružnú cestu Rakúskom. viac »

UNESCO v Maďarsku: Týchto 8 pamiatok má pre ľudstvo mimoriadny význam

UNESCO v Maďarsku: Týchto
2022-10-05 12:30:00

V Maďarsku je toľko nádherných zaujímavostí, že si môžete naplánovať dovolenky podľa rôznych parametrov. Do jedného zo zoznamov si zaraďte aj najkrajšie UNESCO atrakcie. U našich južných susedov ich máme neúrekom, takže rozhodne je z čoho vyberať. viac »

To najlepšie z Maďarska: Týchto 5 kostolov očarí každého bez výnimky

To najlepšie z Maďarska:
2022-09-24 11:30:00

Počas výletov v Maďarsku sa vďaka bohatej histórii krajiny môžete tešiť na viacero zaujímavých pamiatok. Medzi nimi vynikajú kostoly, ktoré patria k tým najkrajším v Európe. Väčšina z nich sa môže pochváliť bohatým zdobením a zaujímavou architektúrou. Uvidíte ich nielen v Budapešti, ale aj mimo hlavného mesta. viac »

Prastaré observatórium, kamene plné sily i chodník druidov: 6 mystických miest v Dolnom Rakúsku

Ovocné stromy ako svedkovia
2022-09-23 00:00:00

Dolné Rakúsko láka turistov na mnohé zaujímavosti, okrem malebných mestečiek či skvelého vína môžete napríklad objavovať aj prastaré miesta s úžasnou energiou, neobyčajné nálezy a mystické skalné útvary opradené tajomstvom uprostred prírody. viac »

Filmové južné Čechy: Poďte s nami na miesta, kde vznikli poklady našej kinematografie

Rozprávkový zámok a hrad
2022-09-18 12:30:00

Južné Čechy sú veľmi fotogenický kraj a dobre to vedia aj filmári, ktorí tu radi a často nakrúcajú. Veľkej obľube sa tešia najmä hrady a zámky, na ktorých vzniklo viacero ikonických filmov a rozprávok. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa