Poľsko

Jeseň praje výletom: 6 tipov na najzaujímavejšie túry v Poľsku

Kasprov vrch
2021-09-06 08:01:00

Slovensko je známe výbornými podmienkami pre turistiku. V ničom však nezaostáva ani susedné Poľsko. Okrem ich strany Tatier ponúkajú aj iné zaujímavé možnosti na spoznávanie tejto nádhernej prírody. Po navštívení nezabudnuteľných poľských miest s pútavou históriou si teda zabaľte do batožiny aj trekingové topánky a vyberte si niektorú zo zaujímavých trás. viac »

More v poľskom prevedení: Zaleťte si na dovolenku do Gdyne

Gdyňa
2021-06-01 08:01:00

Slovákov to väčšinou ťahá na dovolenku k moru do južnej časti Európy. No svoje čaro má aj oddych na severe, kde nájdete krásne mieste v Nemecku, Dánsku, Švédsku, ale aj Poľsku. Pri vychytenom Gdaňsku, kam sa pohodlne dostanete letecky, sa nachádza nádherné mesto Gdyňa, ktoré má okrem oddychu na pobreží v zálohe aj niekoľko zaujímavých tipov na miestne atrakcie. viac »

Upírske hroby a nadprirodzené bytosti: Spoznajte Poľsko z jeho mytologickej stránky

Upírske hroby a nadprirodzené
2021-04-29 11:55:00

Povery a ľudové tradície jednotlivých krajín sú často pre turistov veľkým prekvapením. Prinášajú totiž nečakané príbehy, ktoré nás pobavia, prinútia nás zamyslieť sa nad niečim, ale dokonca i vyvolajú trochu strachu. Poľsko je opradené takýmito tradíciami, ktoré inšpirovali spisovateľov, filmárov alebo tvorcov hier. U našich susedov preto nájdete množstvo zaujímavých miest, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti. viac »

Vodka, jantár či obrazy za milióny? V poľských múzeách si to svoje nájde každý

Múzeum vodky, Varšava
2021-01-09 09:01:00

Už sme vám prezradili toľko dôvodov, prečo by ste sa mali vybrať na dovolenku do Poľska a vy ste sa zatiaľ stále nerozhýbali? Dnes vám pridáme do zoznamu ďalšie tipy. Tentoraz vám predstavíme tie najlepšie múzeá, ktoré môžete navštíviť v tejto zaujímavej krajine. Možno práve vďaka nim si konečne zbalíte kufre, sadnete do auta a vyberiete sa na víkendový výlet. viac »

Poľsko má nový svetový unikát: Pri Varšave otvorili najhlbší bazén na planéte za 40 miliónov

Poľsko má nový svetový
2020-12-01 08:00:00

Poľsko ponúka turistom mnoho zaujímavostí, minulý týždeň k nim pribudla atraktívna novinka. V neveľkom meste Mszconow neďaleko Varšavy otvorili najhlbší bazén sveta. viac »

Víkend v poľskom Trojmestí: Gdansk, Sopot a Gdyňa sú perlami Baltského mora

Sopot
2020-10-24 00:00:00

Tri perly na pobreží Baltského mora – Gdansk, Sopoty a Gdyňa dohromady tvoria nádherný celok a prinesú vám trojnásobný zážitok z poznávania turistických krás našich severných susedov. Každé z týchto troch susedných miest je síce iné, ale ani v jednom z nich sa nebudete nudiť. Prvé vás nadchne svojim historickým jadrom, druhé príjemnou prímorskou kúpeľnou atmosférou a tretie svojím moderným šmrncom. A najlepšie na tom je, že sa dajú poľahky preskúmať za jediný predĺžený víkend. viac »

Navštívili sme poľský Gdansk: Také hlboké zážitky vám nedá žiadne iné mesto

Nápis Gdansk s vyhliadkovým
2020-10-20 00:00:00

Gdansk na brehu Baltského mora patrí k najkrajším mestám Poľska. V jeho blízkosti sa navyše nachádza známa Gdyňa a Sopoty a spolu tvoria nádherný celok, známy ako Trojmestie. My sme ho preskúmali počas predĺženého víkendu. viac »

Tip na jesennú dovolenku: Navštívte najkrajšie poľské hrady

Hrad Goluchów, Goluchów
2020-10-07 08:01:00

Počas jesenných mesiacov sa opäť vraciame od mora a vodných priehrad k spoznávaniu historických pamiatok. Využiť môžete aj turistické perly v susedných krajinách, kam pohodlne zájdete aj autom. Poľsko aktuálne patrí medzi krajiny, ktoré sú od 18. septembra 2020 z epidemiologického hľadiska považované za menej rizikové a pre ktoré pri návrate do SR platí voľný prechod cez hranice bez povinnosti izolácie v domácom prostredí a testovania na COVID-19. viac »

Poľský Malbork: Najväčší hrad Európy bol pútnickým miestom nacistov

Hrad Malbork v Poľsku
2020-08-28 13:00:00

Na severe krajiny blízko Baltského mora nájdete rozlohou najväčší hradný komplex v Európe. Veľmi pohodlne sa k nemu dostanete počas výletu v Gdaňsku, odkiaľ sa k Malborku odveziete priamymi spojmi už za niečo vyše pol hodiny. Pri príchode vás upúta zaujímavou fasádou, za ktorú vďačí použitiu tehál vypaľovaných z riečneho bahna. viac »

Bielostok - malebné poľské mesto s vlastnou verziou Versailles

Bielostok
2020-03-30 12:00:00

Mesto Bielostok sa nachádza v blízkosti hraníc s Bieloruskom. Zo Slovenska sa tam najjednoduchšie dostanete tak, že priletíte do Varšavy a odtiaľ sú to už len dve hodiny cesty do tejto krásnej destinácie. Výbornou možnosťou je tiež prejsť autom cez jednotlivé zaujímavé poľské mestá, v ktorých si urobíte zastávku. Z Popradu do Bielostoku je to osem hodín jazdy a po ceste máte napríklad Krakov, ale aj Varšavu. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa