Poľsko

Kostol mieru vo Svidnici – najväčší drevený barokový svätostánok na svete

Kostol vo Svidnici
2020-02-17 08:00:01

Mesto Svidnica sa nachádza v blízkosti poľsko-českých hraníc, keď je od Trutnova vzdialené približne 70 kilometrov. Má zachovalé historické centrum s hlavným námestím, na ktorom v minulosti organizovali veľké regionálne trhy. Jeho najväčším klenotom je Kostol mieru, ktorý je postavený iba z dreva a rozlohou patrí k najväčším stavbám tohto druhu. viac »

Lyžovačka v Poľsku: Toto sú tie najlepšie zimné strediská a ich ceny

Szkoła Narciarska i Snowboardowa
2019-12-25 00:00:00

Poľsko sa dostáva do našej pozornosti z ďalšieho cestovateľského dôvodu. Tentoraz slovenských turistov zaujali lyžiarske svahy, ktoré ponúkajú minimálne porovnateľné podmienky ako v našich strediskách. V kombinácii s výbornými službami a bohatým výberom voľnočasových aktivít sa naši severní susedia stávajú zaujímavou voľbou na zimnú dovolenku. viac »

Oddychujte v Poľsku: Toto sú tie najlepšie kúpeľné mestá u severných susedov

Ladek
2019-10-28 08:00:01

Na výlety do kúpeľov s termálnymi prameňmi sa najčastejšie vyberáme do Maďarska, niektorí Slováci milujú aj typické kúpeľné mestá v Česku. Popri týchto bohatých možnostiach trochu prehliadame našich severných susedov. Aj Poliaci však majú vo svojej ponuke niekoľko zaujímavých alternatív na oddych v horúcich prameňoch v kombinácii s relaxačnými procedúrami. viac »

Kazimierz Dolny – umelecké centrum Poľska

Kazimierz Dolny
2019-10-15 12:00:00

V Taliansku je druhým domovom všetkých umelcov Florencia, Slovensko má Banskú Štiavnicu a v Poľsku je takýmto centrom umenia nenápadné mestečko Kazimierz Dolny, ktoré je plné galérií a podnikov, kde sa stretávajú umelci a milovníci ich diel. viac »

Bludné skaly – jedna z najzaujímavejších prírodných atrakcií Poľska

Bludné skaly v Poľsku
2019-09-24 00:00:01

Skalné mestečko Bludné skaly leží na poľskej strane česko-poľskej hranice v pieskovcových kvádroch vrcholu Skalniak. Jeho labyrintom prechádza turistická trasa, ktorá je skvelou voľbou na nezabudnuteľný jesenný výlet. viac »

Poľský projekt Arado – Hitlerova tajná fabrika a laboratórium

Poľský projekt Arado –
2019-09-12 00:00:00

Aj desiatky rokov po 2. svetovej vojne nás neprestáva prekvapovať, čoho všetkého boli nacisti schopní v tomto desivom období. Jedno z dobre ukrývaných tajomstiev mali aj v Poľsku, kde hlboko pod zemou strážili Hitlerovo tajné laboratórium a fabriku. V tajnom meste Arado sa kedysi vyrábali zbrane a nachádzala sa tam i nemecká enigma. viac »

Slováci jazdia v lete aj do Poľska, obľubujú pobrežie Baltského mora aj Mazurské jazerá

Mazúrske jazerá, Poľsko
2019-07-26 08:00:00

Rýchlorastúcej obľube sa medzi slovenskými turistami teší poľské pobrežie Baltského mora s Trojmestím Gdaňsk, Gdyňa a Sopot, aj Mazurské jazerá. Pre TASR to uviedlo politicko-ekonomické oddelenie poľského veľvyslanectva na Slovensku. viac »

Poľský Zwardoń – oáza pokoja v srdci nedotknutej prírody

Zwardoń
2019-05-14 12:00:00

Dedina Zwardoń sa nachádza doslova pár krokov od slovenskej hranice a predstavuje rekreačný raj pre všetkých Poliakov. Známa je najmä počas zimných mesiacov ako lyžiarske stredisko, keď sa tu sneh obvykle drží až do apríla, ale i počas roka je v nej čo objavovať. viac »

Hradný vrch Wawel bol sídlom kráľov a ukrýva aj dračiu jaskyňu

Hrad Wawel v poľskom
2019-04-21 00:00:01

Návštevu Krakova si viacerí dovolenkári nevedia predstaviť aspoň bez krátkej vychádzky po nádvorí hradu Wawel. Stačí sa pokochať pohľadom na historické centrum a rieku Visla, nasať atmosféru týchto majestátnych priestorov a už máte pocit, že ste sa dostali až do srdca tohto. viac »

Múzeum voskových figurín v Tatrách: Bez poriadnej dávky fantázie sem ani nechoďte

Múzeum voskových figurín v
2019-02-12 00:00:01

Na dobrú lyžovačku či horskú turistiku nám stačí naša strana Tatier, ak ale chcete vidieť aj zopár originálnych atrakcií, mali by ste sa vydať do poľského Zakopaného. Tam okrem najväčšieho snežného labyrintu na svete môžete vidieť aj Múzeum voskových figurín, aké by ste u nás zatiaľ hľadali márne. viac »


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa