Poľsko

Soľná baňa Wieliczka: Unikátny podzemný výtvor človeka

Soľná baňa Wieliczka, Poľsko
2018-04-07 00:00:01

Medzi hlavné pamiatky Poľska patrí bývalá soľná baňa Wieliczka. Ročne si ju príde pozrieť viac ako milión turistov. V minulosti v podzemí vybudovali celkovo 300 kilometrov chodníkov, ktoré sú rozmiestnené do deviatich poschodí. Pre návštevníkov sú sprístupnené necelé dve percentá z nich. Zaujímavosťou tejto atrakcie je, že na rozdiel od podzemných jaskýň vznikla kompletne celá len vďaka ľudskému úsiliu a tvrdej práci. viac »

Pozostatky múru okolo varšavského geta budú historickou pamiatkou

Dve zachované časti múru,
2018-02-27 08:00:00

Dve zachované časti múru, ktorý oddeľoval židovské geto vo Varšave od okolia, majú zaradiť do zoznamu historických pamiatok. Uviedol to predstaviteľ regionálneho pamiatkového úradu, ktorého citovala agentúra AP. viac »

V Poľsku chystajú skutočnú bombu - najväčší krytý vodný park v Európe

Akvapark Suntago Water World,
2018-02-17 00:00:01

V meste Mszczonów asi 40 kilometrov od Varšavy vzniká unikátny zábavný park, aký v našich končinách nemá konkurenciu. Celoročne ponúkne klasické, ale aj moderné adrenalínové atrakcie pre návštevníkov všetkých vekových skupín. Jeho prvou súčasťou bude Suntago Water World, najväčší krytý vodný park v Európe. viac »

Rarita kúsok za hranicami: Najväčší snežný labyrint na svete je v Zakopanom

Snežný labyrint, Zakopané, Poľsko
2018-01-30 00:00:00

O Tatrách opäť hovorí celý svet, škoda len, že v súvislosti s ich poľskou stranou. Tam aj tento rok vybudovali najväčší snežný labyrint na svete, ktorý dopĺňa snežný zámok či minizoo. Atraktívny komplex Snowlandia máme zo Slovenska na skok. viac »

Gdansk – jedno z najkrajších miest Poľska

Gdansk, Poľsko
2018-01-11 12:00:00

Pri návšteve susedných krajín na našich severných susedov obvykle zabúdame. Poľsko sa nám spája skôr s lacnými nákupmi a maximálne krátkou návštevou Zakopaného, Varšavy alebo Osvienčimu. Pritom i zvyšok krajiny ponúka množstvo krásnych lokalít a možností na organizovanie dlhších výletov. Jedna z nich sa nám ponúka v podobe Gdansku, ktorý sa nachádza priamo pri Baltickom mori. viac »

Horšia ako Báthoryčka: Poľský hrad Wiśnicz láka na legendy o krutej kráľovnej

Horšia ako Báthoryčka: Poľský
2017-12-15 00:00:00

Mesto Nowy Wiśnicz sa nachádza dve a pol hodiny od Popradu a dve hodiny od Trstenej. Jeho dominantou je tunajší zámok, ktorý láka návštevníkov najmä kvôli strašidelným historkám. Legendárna je návšteva poľskej Báthoryčky aj duchovia, ktorí medzi múrmi zámku nevedia nájsť pokoj. viac »

Na varené víno a cigánsku zabudnite: Vianočné trhy v Krakove lákajú na neobvyklé pochúťky

Vianočný Krakov, Poľsko
2017-12-01 00:00:01

Bývalé kráľovské mesto Krakov turisti milujú najmä kvôli historickému centru. Rieka Visla, zámok Wawel a najmä námestie Rynek Glowny s historickými budovami z 13. storočia z neho robia jedno z najkrajších miest Poľska. Ešte krajšiu atmosféru ponúkajú v adventnom období, keď sa práve v starom meste rozprestierajú čarovné vianočné trhy. Tie sme pre vás preskúmali krátko po otvorení tohtoročnej sezóny. viac »

Plavba po tráve: Elblaský kanál ponúka skutočne netradičný zážitok

Elblaský kanál, Poľsko
2017-11-07 11:54:44

Niektoré pamiatky nám dala príroda, iné vznikli na základe šikovnosti ľudského umu a majstrovstva ich rúk a ďalšie sú zas spojením oboch faktorov. Takým je aj Elblaský kanál v Poľsku, skvelá ukážka symbiózy prírody a človeka. viac »

Varšava – mesto plné života

Varšava, hlavné mesto Poľska
2017-09-18 12:00:00

Varšava prežíva svoju druhú mladosť, celý čas sa mení a neprestáva prekvapovať. Na mape mesta sa neustále objavujú nové atrakcie. Inak tomu nie je ani v roku 2017 – vo Varšave otvoria dve múzeá a novú časť bulvárov pri Visle. Mesto kvitne a ponúka všetko, o čom môžete len snívať: bohaté kultúrne dedičstvo, pútavý nočný život, reštaurácie s michelinskou hviezdou aj všadeprítomnú zeleň. Každý si tu nájde niečo pre seba. Bez pochýb ide o povinnú zastávku na turistickej mape Európy! viac »

To najkrajšie u susedov: V Malopoľsku nájdete množstvo hradov a krásnu prírodu

Malopoľsko láka na množstvo
2017-07-30 00:00:01

Obrovská topografická rôznorodosť Malopoľska a búrlivé dejiny mali vplyv na to, že sa tento región, tak ako žiaden iný v Poľsku, môže pochváliť obrovským počtom pamiatok a pekným prostredím. Nájdeme tu rôznorodé architektonické štýly a ukryté perly dávnych storočí. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa