Poľsko

V Poľsku odpálili turistickú bombu: Kúpalisko v Krakove pripomína exotiku a je úplne zadarmo

V Poľsku odpálili turistickú
2023-08-07 12:00:00

Poliaci sa môžu pochváliť poriadnou turistickou bombou. Toto leto otvorili priamo v Krakove kúpalisko, ktoré mnohým pripomína dovolenku kdesi v exotike. Tyrkysová voda, okolitá zeleň a drevené móla – to všetko ponúka oddych snov, ktorý si dokonca môžete užiť úplne zadarmo. viac »

Poľský Toruň dal svetu Mikuláša Kopernika. Turisti sa v jeho rodisku môžu túlať aj niekoľko dní

Poľský Toruň dal svetu
2023-07-17 12:00:00

Toruň sa nachádza v severnej časti Poľska a vo svete sa preslávila najmä ako mesto, v ktorom sa narodil Mikuláš Kopernik. Turistom však ponúka množstvo zaujímavých atrakcií, vďaka ktorým si pripravíte program aj na niekoľko dní. viac »

Aktívna dovolenka v Poľsku je skvelý nápad: Naplánujte si turistiku, bicykle aj šport na vode

Gdyňa
2022-08-28 13:00:00

Poľsko je pre nás výhodné na dovolenku hneď z viacerých dôvodov. Máme to doslova na skok, takže si tam môžeme naplánovať dlhší pobyt, ale aj krátke jednodňové výlety. Okrem toho majú poriadne rozmanitú ponuku zábavných, historických a prírodných atrakcií a k tomu pripočítajte ešte ich typickú pohostinnosť, dobré jedlo a skvelú zábavu. Inšpirujte sa tiež našimi tipmi, ktoré vám pomôžu vymyslieť si dovolenku plnú aktivít v obklopení krásnej poľskej prírody. viac »

Vroclavský palác slúžil kráľovi. Dnes v ňom sídli rozsiahle múzeum

Vroclavský palác slúžil kráľovi.
2022-08-25 12:00:00

Zo Žiliny sa dostanete autom do Vroclavy za štyri hodiny a z Popradu za päť. Ak teda máte chuť na víkendový výlet, toto poľské mesto je naň ako stvorené. Jedným z hlavných lákadiel je Kráľovský palác, ktorý v minulosti slúžil pruskému panovníkovi. Dnes v ňom okrem nádhernej architektúry uvidíte aj zaujímavé výstavy tunajšieho múzea. viac »

Na potulkách Velkopoľskom: Prvé hlavné mesto, legendárna Poznaň a ešte omnoho viac

Na potulkách Velkopoľskom: Prvé
2022-06-26 00:00:00

Región v severozápadnom Poľsku sa pýši mnohými cennými historickými pamiatkami. Nájdete tu napríklad prvé hlavné mesto krajiny, krásne zámky a aj najstaršie železničné depo parných lokomotív. viac »

Poľské kostoly: Ľudia natruc režimu stavali vesmírne lode

Poľské kostoly: Ľudia natruc
2022-05-23 00:00:00

Získať stavebné povolenie je takmer nadľudská úloha. Materiálu je nedostatok a namiesto výkonných moderných strojov si musia vystačiť s lopatami. Veriacich v komunistickom Poľsku to ale neznechutí. V priebehu niekoľkých dekád svojpomocne vybudujú v krajine takmer 4000 kostolov, ktoré sa výrazne odlišujú od nudnej šede komunistických panelákov. viac »

Ťažko skúšané Poľsko: 5 miest, ktoré nám nedovolia zabudnúť na zverstvá 2. svetovej vojny

Ťažko skúšané Poľsko: 5
2022-05-08 13:00:00

Čas vylieči všetky rany, ale s tým prichádza aj nepríjemný fakt, že kvôli nemu zabúdame na niektoré nebezpečné veci, ktoré by sme mali mať stále na pamäti. Druhá svetová vojna priniesla do Európy mnohé zverstvá. Keď si ich nebudeme pripomínať, môžeme ich časom zľahčovať, a to je ideálne prostredie na opätovné šírenie týchto ideológií. Preto pamiatky súvisiace s touto smutnou udalosťou patria k tým najdôležitejším. Hneď niekoľko ich nájdeme aj v ťažko skúšanom Poľsku. viac »

Varšavské geto - stelesnenie ľudskej krutosti, pred ktorou mnohí zatvárali oči

Na archívnej snímke z
2022-04-19 13:00:00

Varšavské geto bolo najväčším židovským getom v nacistami okupovanej Európe počas druhej svetovej vojny. V oblasti veľkej 3,4 km² sa v neľudských podmienkach tlačilo vyše 400 000 ľudí. Konca vojny sa podľa odhadov nedočkalo 300 tisíc z nich. viac »

Na výlete k susedom: Poľská Poznaň ponúka pútavú históriu aj gastronomické pochúťky

Poznaň, Poľsko
2022-03-14 12:30:00

Zima a jar sa z cestovateľského hľadiska nesú skôr v znamení spoznávania miest a susedných krajín. Skvelou voľbou na predĺžený víkend je výlet do Poznane. Cestu do poľskej metropoly hudby a hospodárstva si môžete skrátiť jednodňovou zastávkou vo Vroclave. Odtiaľ sú to už do vášho cieľa len dve hodiny. Potom sa môžete pripraviť na pútavú históriu, gastronomické pochúťky a iné zaujímavosti. viac »

Na potulkách Poľskom: Svätokrížske vojvodstvo Slovákov veľmi prekvapí

Sandomierz
2021-10-20 13:00:00

Poľsko, to je pre väčšinu slovenských turistov len Krakov a Varšava. Menej známe Svätokrížske vojvodstvo rozprestierajúce sa medzi nimi, bohaté na prírodné geoparky, kúpele aj hrady, nás však poriadne prekvapilo. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa