Afrika – exotická dovolenka

Tajomstvo slávnych sudánskych pyramíd: Meroë bývalo centrom starovekej ríše Kuš

2024-03-27 00:00:00 |

Sudánske Meroë je jedným z najvýznamnejších starovekých miest v oblasti známej ako Núbia. Kedysi bolo hlavným centrom mocného kráľovstva a jeho panovníci za sebou zanechali množstvo vzácnych staviec. Vrátane unikátnych pyramíd.

Viac článkov

Chrám Abú Simbel premiestnili kvôli stavbe priehrady: To však nie je jeho jediná zaujímavosť

Chrám Abú Simbel premiestnili
2023-01-10 12:00:00

Do Egypta dovolenkári cestujú nielen kvôli oddychu pri mori, ale aj zaujímavým historickým pamiatkam. Jednou z najcennejších je chrámový komplex Abú Simbel, ktorý ešte stále odkrýva mnoho svojich tajomstiev. Týchto 10 vecí ste o ňom možno vôbec netušili. viac »

Vyskúšali sme za vás: Na Zanzibare otvorili prvý top hotel, dovidíte z neho aj na ostrov B. Gatesa

Pláž hotela Emerald Zanzibar
2022-12-22 13:00:00

Najvyšším ocenením reštaurácií je zisk známej Michelinskej hviezdy, najkvalitnejšie ubytovacie zariadenia zas spoznáte podľa toho, že patria medzi tzv. Leading Hotels of the World. Dostať sa na tento zoznam nie je jednoduché, Slovensko sa napríklad nemôže pochváliť ani jediným zápisom. Za najnovším prírastkom sme cestovali až na ďaleký Zanzibar. viac »

Timbuktu – mesto 333 svätých

Timbuktu – mesto 333
2022-12-11 11:30:00

Mali síce nepatrí medzi najnavštevovanejšie cestovateľské lokality, no napriek tomu tam nájdete mnoho zaujímavých miest, cenených najmä z historického hľadiska. K najväčším pokladom patrí Timbuktu, ktoré domáci zvyknú prezývať „mestom 333 svätých“, pretože je tam vraj pochovaných práve toľko predstaviteľov islamskej školy, ktorí boli neskôr vyhlásení za svätých. viac »

Deň, ktorý zmenil históriu: Pred 100 rokmi objavili hrobku Tutanchamóna

Deň, ktorý zmenil históriu:
2022-11-04 12:00:00

Pred 100 rokmi, 4. novembra 1922, objavil britský archeológ Howard Carter vchod do hrobky kráľa Tutanchamóna v Údolí kráľov. Učinil tak jeden z najväčších objavov v histórii archeológie a navždy zmenil pohľad na Egypt a jeho veľkolepú minulosť. viac »

Mayotte má nádhernú prírodu a úžasné pláže, no jeho obyvatelia trpia: Zachráni ich turizmus?

Mayotte má nádhernú prírodu
2022-10-19 07:00:00

Mayotte je súčasťou Komorských ostrovov v Indickom oceáne. Patrí pod správu Francúzska a jeho obyvatelia sú členmi Európskej únie. Má nádhernú prírodu a úžasné pláže, preto láka množstvo turistov. Na tých sa domáci pozerajú ako na ich záchranu. V krajine je veľa chudobných regiónov a medzi jednotlivými vrstvami sú priepastné rozdiely. Preto sa nemajetní obyvatelia snažia zarobiť aspoň v turistickom priemysle, ktorý im prináša najviac peňazí. viac »

Tajomný Egypt - ako stvorený na dovolenku v lete i počas zimných mesiacov

Pyramídy v Gíze
2022-10-18 08:01:00

Cestovanie nám umožňuje zažívať nevídané veci. Keď sa nám napríklad uprostred zimy zažiada trochu letného počasia, stačí zbaliť kufor a vybrať sa na dovolenku niekam do exotiky. Ak si nemôžete dovoliť luxusnejšie destinácie ako Maldivy či Karibik, nemusíte zúfať. Dovolenka v Egypte je výbornou voľbou počas celého roka a dostanete sa tam za oveľa nižšie náklady. Práve počas zimných mesiacov sú tam pre nás znesiteľnejšie teploty, takže si viac vychutnáte aj ich jedinečné pamiatky. viac »

Užite si jesennú dovolenku pri mori: Navštívte Tunisko

Tunis
2022-09-23 12:00:00

Letná dovolenka so sebou nesie aj pár nevýhod. Niektorí cestovatelia nemajú radi, keď ich všade vítajú preplnené pláže a množstvo turistov. Preto vyhľadávajú skôr jesenné termíny a destinácie, v ktorých je ešte stále teplo a môžu sa okúpať v mori. Jednou z nich je Tunisko, kde býva vo viacerých regiónoch letné počasie až do konca novembra. viac »

Predĺžte si leto v horúcej Afrike: Týchto 5 pláží je v JAR najkrajších

Predĺžte si leto v
2022-09-20 13:01:00

Južná Afrika patrí medzi najkrajšie krajiny afrického kontinentu. Dozviete sa tam najviac o jeho histórii, spoznáte nádhernú prírodu a taktiež sa môžete slniť na úžasných plážach. Tie sa nenachádzajú len v blízkosti obľúbeného Kapského Mesta, ale aj v iných regiónoch. viac »

Líbyjská metropola Tripolis - skutočne výnimočná turistická destinácia

Líbyjská metropola Tripolis -
2022-09-05 12:00:00

Pokiaľ radšej chodíte na miesta, kam nesmerujú davy turistov, v tom prípade vás tip na takúto nevšednú destináciu nepochybne poteší. Tripolis je spomedzi všetkých miest v Líbyi tým najbezpečnejším. Ak teda máte chuť spoznať niečo nezvyčajné, nech je to tunajšia metropola, ktorej história sa začala písať už v 6. storočí. viac »

Snívate o dovolenke na Kapverdách? 5 najkrajších pláži by vám mohlo pomôcť v rozhodovaní

Snívate o dovolenke na
2022-08-30 13:00:00

Kapverdské ostrovy oslovia na dovolenku aj tých najnáročnejších klientov. Jedným z dôvodov sú aj ich pláže. Nájdete tu viacero opustených miest na pobreží, kde si dokonale oddýchnete od všetkých starostí a načerpáte novú energiu. Týchto päť patrí na zoznam najkrajších. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa