Afrika – exotická dovolenka

Afrika nie je iba o divokej prírode. Navštívte tam aj tieto pamiatky

Luxor
2022-08-18 12:00:00

Divoká príroda je pre väčšinu dovolenkárov tým hlavným dôvodom, prečo sa rozhodnú pre cestu do Afriky. Vidieť na vlastné oči toľko jedinečných zvierat a zažiť na vlastnej koži podmanivosť tohto kontinentu je nepochybne intenzívnym zážitkom. No keď už preskúmate všetky krásne prírodné= zákutia, nemali by ste zabudnúť ani na cenné historické pamiatky, ktoré sa tam nachádzajú. viac »

Maroko v luxusnom šate: Navštívte mesto Agadir

Maroko v luxusnom šate:
2022-06-06 12:00:00

Dovolenka v afrických krajinách má veľkú výhodu v tom, že tam môžete zájsť v podstate kedykoľvek počas roka. I keď vládne chladnejšie obdobie, stále je tam pre nás príjemne teplo. Vďaka tomu sa veľkej obľube teší Maroko. Pokiaľ chcete ísť mimo klasických rezortov a lepšie spoznať tunajšiu kultúru, vyberte sa na pobyt do mesta Agadir. viac »

Skryté drahokamy Južnej Afriky: Tieto miesta raz musíte vidieť

Dračie vrchy, Juhoafrická republika
2022-06-04 00:00:00

Energia, ktorá prúdi celou Južnou Afrikou, je neuveriteľne silná. Každý cestovateľ vám potvrdí, že na tomto kúsku sveta panuje iná atmosféra, vďaka ktorej sa medzi ľuďmi zotierajú všetky rozdiely. Najlepšiu atmosféru pochopiteľne zažijete mimo veľkomiest. Vyberte sa preto po stopách tých odvážnejších a objavte aj skryté poklady tejto krajiny, o ktorých nevie až tak veľa turistov. viac »

Casablanca - symbol romantiky

Casablanca
2022-06-03 12:00:00

Casablancu milovali cestovatelia už v dávnej minulosti. Mala špeciálnu nenapodobiteľnú atmosféru, ktorá k sebe stále vždy lákala množstvo turistov. Ešte väčšiu popularitu získala vďaka rovnomennému filmu. Ak chcete zažiť to najlepšie z Maroka, potom sa istotne vyberte do tohto mesta opradeného tajomstvami a pútavou minulosťou. viac »

Veľká mešita v Djenné - najväčšia stavba z nepálených tehál na svete

Veľká mešita v Djenné
2022-06-02 08:00:00

Africká krajina Mali sa môže pochváliť unikátnou mešitou. Dominantu Djenné totiž vybudovali iba z nepálených tehál a je najväčšou stavbou tohto druhu na svete. Pre veriacich je významným pútnickým miestom a pre dovolenkárov zas veľkým turistickým lákadlom. viac »

Veľké Zimbabwe - obrovská kamenná stavba na juhu Afriky je zdrojom legiend a záhad

Veľké Zimbabwe
2022-04-28 07:00:00

Anglicko má Stonehenge, Egypt slávne pyramídy a Čína zas veľký múr. O týchto stavbách ste už určite veľa počuli, no svoju verziu starobylej a tajomstvami opradenej stavby má aj Zimbabwe. Najväčšiu kamennú stavbu Afriky na juh od Sahary spájali s kráľom Šalamúnom aj kráľovnou zo Sáby, no hoci sú už dnes tieto legendy vedecky vyvrátené, zrúcaniny Veľkého Zimbabwe si ešte mnohé tajomstvá uchovávajú. viac »

Senegal má byť novým hitom letnej sezóny: Pripravte sa na krásne pláže a ďalšie zaujímavosti

Senegal má byť novým
2022-04-11 13:00:00

Afrika prichádza s novou ponukou pre cestovateľov. Tentoraz vás láka na Senegal, ktorý vám ukáže pravú exotiku. Každý z vás si istotne nájde to správne miesto, kde sa bude cítiť ako vo svojom raji. Nádherné pláže, ale aj zaujímavá príroda vám prinesú zaujímavé možnosti na výlety. viac »

Sabráta - nádherné antické mesto je ozdobou Líbye

Sabráta - nádherné antické
2022-03-16 08:30:00

Len 70 kilometrov od Tripolisu sa nachádza mesto Sabráta. Medzi cestovateľmi sa preslávilo vďaka cennému archeologickému nálezisku. V minulosti tam totiž vzniklo niekoľko vzácnych antických stavieb, ktoré sa čiastočne podarilo uchovať až dodnes. A práve tie patria k najnavštevovanejším atrakciám v krajine. viac »

Johannesburg – mesto zlata a diamantov

Johannesburg
2021-12-06 12:00:00

Najľudnatejším mestom Južnej Afriky je Johannesburg. Ten si zároveň vyslúžil prezývku „zlaté mesto“ alebo „mesto zlata“, pretože v okolí boli bohaté ložiská tohto vzácneho kovu. Navyše sa tam nachádza aj jeden z najväčších trhov, na ktorom sa s ním obchoduje. Ďalšou vzácnou komoditou sú diamanty, ktoré taktiež predstavujú jeden z hlavných artiklov na ich obchodnom trhu. viac »

Africká Tanzánia – spojenie divočiny s luxusnou dovolenkou

Serengeti
2021-09-27 12:00:00

Viacero krajín v Afrike sa začína prispôsobovať turistom a popri divokej prírode a návšteve odľahlých oblastí ponúka aj kvalitné služby. Už nie je žiadnou výnimkou, ak uprostred opustených saván vyrastie menší rezort, vybudovaný s ohľadom na tunajšie tradície. Presne takúto kombináciu luxusu a nedotknutej prírody nájdete aj v Tanzánii. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa