Amerika – exotická dovolenka

Venezuelský ostrov Margarita - miesto, odkiaľ pochádza surovina cennejšia než zlato

Venezuelský ostrov Margarita -
2023-04-21 12:00:00

Soľ sa môže ťažiť z podzemných baní, alebo z veľkých plání, kde sa nachádzajú jej bohaté ložiská. Jednu z najväčších nájdete na ostrove Margarita, ktorý patrí ku Venezuele. Časom sa stali nielen dôležitým zdrojom pre výrobu tejto pochutiny, ale taktiež obľúbenou turistickou atrakciou. viac »

Hlavným mestom Hondurasu je Tegucigalpa, preslávila ju najmä koloniálna architektúra

Hlavným mestom Hondurasu je
2023-03-27 12:00:00

Základy Tegucigalpy položili v 16. storočí v nádhernom prostredí údolia, ktoré je obklopené horami. Medzi turistami sa však nepreslávila len vďaka skvelým možnostiam na turistiku, ale aj španielskou koloniálnou architektúrou. V centre uvidíte najlepšie zachované budovy v tomto stavebnom štýle. viac »

Atacama je najstaršou púšťou sveta, miestami pripomína mesačnú krajinu

Atacama je najstaršou púšťou
2023-03-24 12:00:00

Na svete máme veľa púští, Atacama je však skutočne výnimočná. Je totiž najsuchšou nepolárnou púšťou na svete. Rozprestiera sa na obrovskej ploche, keďže sa tiahne tisíc kilometrov popri pobreží Pacifiku a na niektorých miestach zachádza až 100 kilometrov do vnútrozemia. Ide tak o magické miesto, ktoré v tomto ohľade nemá konkurenciu. viac »

Peru – krajina, ktorá prekoná vaše očakávania

Peru – krajina, ktorá
2023-02-17 12:00:00

Turisti prichádzajú do Peru najmä kvôli Machu Picchu. V tejto krajine však na vás čaká veľa zaujímavých zážitkov, ktoré nakoniec predčia vaše očakávania. Jeho podmanivú históriu vám odhalí množstvo pamiatok, ktoré sa nachádzajú po celej krajine. Okrem toho na vás čaká aj niekoľko prírodných zaujímavostí, ktoré by ste istotne nemali prehliadnuť. viac »

Aljaška je splneným snom: Zima je však nekonečná a problémom je aj kriminalita

7 vecí, ktoré by
2022-12-12 08:30:00

Aljaška je vysnívanou destináciou všetkých dobrodruhov. Nič na svete však nie je také zaliate slnkom, ako sa niekedy na prvý pohľad zdá. Platí to aj o živote na Aljaške, o ktorom sa dá povedať, že je do istej miery krásny, ale aj náročný a mnohokrát dokonca veľmi nebezpečný. Preto pre vás máme niekoľko rád, ktoré je potrebné mať na zreteli, kým sa do tohto krajinského raja nachádzajúceho sa na západnom pobreží Spojených štátov amerických vydáte. viac »

Región Tolima je botanickou záhradou celej Kolumbie, milovníci prírody tam budú v raji

Región Tolima je botanickou
2022-12-11 00:00:00

Kolumbia sa delí na 32 menších samosprávnych častí. Jedna z nich má názov Tolima a leží v krásnom prostredí pod končiarmi Ánd. V minulosti tam žili obyvatelia kmeňa Pijao, ktorí chránili toto územie pred nepriateľmi. Nachádzali sa tam totiž ložiská smaragdov, ktoré predstavovali významnú časť príjmov. viac »

Ekvádor je menej známou destináciou, turistom však ponúka množstvo rôznych aktivít

Sopka Cotopaxi
2022-12-07 12:00:00

Južná Amerika láka čoraz viac cestovateľov. Po známejších lokalitách ako Mexiko, Kuba či Peru sa hlásia o slovo aj iné turisticky menej známe destinácie. Výhodou Ekvádora je, že dovolenkárom ponúka rozmanité aktivity. Môžete si oddýchnuť pri mori na krásnych plážach, vybrať sa na túru do niektorého z pohorí alebo preskúmajte historické pamiatky. viac »

Magallanes je najjužnejšíom regiónom Čile: Turistov lákajú najmä roztomilé tučniaky

Magallanes je najjužnejšíom regiónom
2022-11-22 12:00:00

Pri potulkách po Čile láka mnoho turistov aj jeho najjužnejšia časť Magallanes, ktorá je známa najmä množstvom prírodných atrakcií v kombinácii so zaujímavou kultúrou. Stačí sa nechať pohltiť tunajšou atmosférou a užiť si výlet, ako nikdy predtým. viac »

Hlavné mesto Nikaraguy zničil požiar a zemetrasenie. Napriek tomu vstalo z popola

Hlavné mesto Nikaraguy zničil
2022-11-18 11:00:00

Hlavným mestom Nikaraguy je Managua, ktorá leží v nadmorskej výške len 50 metrov nad morom a patrí medzi najteplejšie miesta v Južnej Amerike. Metropolou krajiny sa stala v roku 1857 a počas svojich dejín prekonala nejednu ťažkú skúšku. Túto oblasť postihli hneď dve silné zemetrasenie a ešte k tomu tam vznikol veľký požiar. Managua bola značne zničená a viacero jej častí museli rekonštruovať. viac »

Cuiabá – geografické centrum Južnej Ameriky

Cuiabá – geografické centrum
2022-10-26 12:00:00

Brazílske mesto Cuiabá vyhľadávajú najmä lovci cestovateľských kuriozít či zaujímavosti. Práve tam sa totiž nachádza geografický stred kontinentálnej časti Južnej Ameriky. Pozornosť zaujalo aj v roku 2014, keď sa zaradilo medzi lokality, kde sa konali Majstrovstvá sveta vo futbale. Turisti sa môžu tešiť na viacero historických zaujímavostí, ale aj krásnu prírodu. viac »


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa