Amerika – exotická dovolenka

Peru je opradené mýtami. Toto sú jeho najzaujímavejšie miesta

Peru je opradené mýtami.
2022-10-25 07:30:00

Dovolenka v Peru je vždy spojená s návštevou pamiatok, ktoré sú opradené množstvom tajomstiev. Stačí spomenúť Machu Picchu, ktoré je priam magnetom pre turistov. Keďže dodnes neodhalilo všetky svoje tajomstvá, všetci majú túžbu nájsť tú svoju pravdu a nasať jedinečnú atmosféru, ktorú ponúka. Okrem tohto starobylého mestečka však nájdete v krajine aj iné magicky pôsobiace atrakcie, ktoré taktiež prinášajú zaujímavé príbehy. viac »

La Aurora - pravá juhoamerická divočina prístupná všetkým

La Aurora - pravá
2022-10-11 12:00:00

Vo svete zostáva čoraz menej území, kde sa podarilo uchovať prírodu nedotknutú. Jedno z takýchto jedinečných miest nájdete v Kolumbii. La Aurora je prírodná rezervácia pod súkromnou správou, ktorá má za cieľ zachrániť aj viaceré ohrozené druhy zvierat. Jej návšteva je zážitkom na celý život. viac »

Slávny cintorín i palác Evity: 5 atrakcií, ktoré musíte spoznať pri návšteve Buenos Aires

Congreso de la Nación
2022-09-26 12:00:00

Hlavné mesto Argentíny je známe pulzujúcim životom, dobrou zábavou a priateľskou atmosférou. Stačí sa prejsť po hlavných námestiach a ihneď sa doňho zamilujete. Pri návšteve Buenos Aires by ste rozhodne nemali vynechať týchto päť zaujímavých atrakcií, ktoré patria k jeho dominantám. viac »

Lima - turistický klenot Peru

Lima - turistický klenot
2022-09-17 11:30:00

Dovolenku v Peru väčšina turistov začína v Lime. Ešte pred výletom do obľúbených atrakcií si nájdite dostatok času na to, aby ste si pozreli aj túto nádhernú metropolu. Ponúka návštevu historických budov, zaujímavé múzeá aj úžasné pobrežie. viac »

Everglades - tajomné močariská známe z filmov i seriálov

Everglades - tajomné močariská
2022-09-08 12:00:00

Ak patríte medzi milovníkov seriálu CSI: Miami, potom vám bude národný park Everglades dôverne známy. Pravidelne sa objavoval v úvodnej znelke, ale pomerne často tam tiež zločinci ukrývali telá svojich obetí. Tajomne pôsobiace močariská pritom patria medzi vyhľadávané turistické atrakcie. Môžete sa tešiť na netradičné zážitky a poriadnu divočinu. viac »

Dovolenka ako v raji. Toto sú najkrajšie pláže v Mexiku

Dovolenka ako v raji.
2022-08-15 07:30:00

Mexiko sa stáva čoraz populárnejšou voľbou na dovolenku pri mori aj pre Európanov, ktorí vymenili pláže karibských ostrovov za túto exotiku. Vyberte si tie najkrajšie miesta na pobreží a strávte dovolenku ako v raji. viac »

Havana – nekorunovaná kráľovná dovolenky na Kube

Havana – nekorunovaná kráľovná
2022-05-19 12:00:00

Po plážach v letovisku Varadero je Havana najväčšou turistickou pýchou Kuby. Turisti si radi chodia pozerať farebné staré domčeky, ktoré im ukazujú to najzaujímavejšie z miestnej architektúry. Nebojte sa však zájsť aj mimo dobre známych atrakcií, aby ste ochutnali tú pravú atmosféru tejto latinskoamerickej krásny. Havana vás dostane svojou bezprostrednosťou, úprimnosťou a chuťou baviť sa aj v najťažších životných chvíľach. viac »

Najväčšie lákadlá Bolívie: Obrovská soľná pláň, slávne jazero aj najvyššie položená vinica sveta

Najväčšie lákadlá Bolívie: Obrovská
2022-05-11 10:30:00

Podľa cestovateľov je Bolívia najviac podceňovanou destináciou v Južnej Amerike. Turisti väčšinou vyhľadávajú luxusné pláže Mexika, tajomnú históriou Peru a divokosť Brazílie. Lenže rovnako atraktívne dôvody na vaše dovolenkové plány nájdete aj v tejto krajine. K tomu navyše môžete pripočítať priateľských obyvateľov, ktorí sa o vás radi postarajú. viac »

Malibu - rajský kút L.A.

Malibu, Los Angeles, USA
2022-03-15 16:00:00

Obľúbený drink s kokosovou príchuťou, ale aj mesto na západnom okraji Los Angeles. Kalifornským slnkom zaliate Malibu je pre mnohých synonymom vysnívanej dovolenky plnej aktivít, relaxu a plážových party. viac »

Ružový had, nebezpečné veveričky aj konšpiračné teórie: 10 zaujímavostí o Veľkom kaňone

Ružový had, nebezpečné veveričky
2022-03-07 12:00:00

Veľký kaňon vznikol vďaka rieke Colorado, ktorá ho vyhĺbila v severnej časti Arizony. Pre turistov je lákadlom kvôli nádhernej prírode v tejto oblasti. Môžete si ho prejsť prostredníctvom rôznych chodníkov a tak ho uvidíte vždy z iného uhla. K dispozícii sú dokonca aj výlety helikoptérou, počas ktorých budete mať najlepší výhľad na celú oblasť. viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa