Amerika – exotická dovolenka

Skalnaté hory, dychberúci prírodný unikát Kordiller

2024-03-15 15:30:00 |

Skalnaté hory na severoamerickom kontinente predstavujú pre svet dokonalý obraz nádhernej krajiny a silnej prírody - ikonický americký Západ. Oblasť známa ako Rocky Mountains, predstavuje pôsobivé horské pásmo, ktoré sa tiahne od severu Nového Mexika až po severozápadnú časť Kanady. Táto obrovská oblasť ponúka návštevníkom nespočetné prírodné zaujímavosti a divokú krásu, ktorá je domovom rôznorodej flóry a fauny. V rámci Skalnatých hôr sa nachádza hneď niekoľko národných parkov.

Viac článkov

Perlové ostrovy – dovolenková destinácia celebrít

Perlové ostrovy – dovolenková
2022-03-04 08:01:00

Viete, ako spoznáte, ktoré celebrity znamenajú v šoubiznise niečo viac? Napríklad aj podľa výberu dovolenkovej destinácie. Perlové ostrovy sú totiž miestom všetkých vyvolených slávnych a bohatých. Nachádzajú sa v Panamskom zálive a pozostávajú z 200 menších ostrovov. Zatiaľ čo niektoré z nich si vyberá smotánka, iné sú dostupné aj pre obyčajných cestovateľov. viac »

Argentínska príroda patrí k najkrajším na svete: Presvedčte sa sami

Ľadovec Perito Moreno
2021-12-15 12:00:00

Charakteristickým znamením argentínskej prírody je rozmanitosť, ktorú zabezpečujú viaceré klimatické pásma. Nájdete tam všetko od subtropických, cez mierne, až po najchladnejšie oblasti. Stačí si len vybrať, či to všetko chcete zažiť počas jednej dovolenky, alebo si túto krajinu vždy pozriete v inom šate. viac »

Panama - stredoamerická perla, ktorá čaká na objavenie

Boquete
2021-12-01 07:01:00

Panama je ďalšou perlou Strednej Ameriky, ktorá vás svojimi atrakciami zaujme natoľko, že sa tam istotne s radosťou vyberiete na dovolenku. Občas je trochu v tieni Kostariky, ale potom vytiahne svoje tromfy a zláka k sebe ďalších cestovateľov. Vtedy si už len stačí vybrať, či sa chcete viac sústrediť na historické pamiatky, alebo na krásnu prírodu. viac »

Kolumbijská Cartagena – jedno z najkrajších miest Južnej Ameriky

Kolumbijská Cartagena – jedno
2021-11-26 12:00:00

Pri potulkách Južnou Amerikou sa dnes vyberieme do Cartagena. Kolumbijské mesto vzniklo v 16. storočí a pokladajú ho za jedno z najkrajších na tomto kontinente. Je domovom mnohých umelcov, má nádhernú pôvodnú architektúru a ešte k tomu je preslávené vďaka viacerým štýlovým reštauráciám. Čo poviete? Nie je to dostatok dôvodov na to, aby ste ho čo najskôr navštívili? viac »

Ekvádor – nádherná destinácia bez príkras

Sopka Cotopaxi
2021-06-19 00:00:00

Dnešné potulky nás zavedú do Južnej Ameriky, kde popri iných slávnejších destináciách vyniká aj Ekvádor. Ten si vyberajú najmä dobrodruhovia a tí, ktorí chcú navštíviť turistické destinácie bez príkras a s pravou atmosférou, ktorá charakterizuje inú kultúru. Pozrite sa, aké jedinečné zaujímavosti tam uvidíte. viac »

Yellowstonský park – to najkrajšie z americkej prírody

Dúhové jazero
2021-04-10 12:00:00

Dovolenky v USA sa nám veľmi nespájajú s návštevou prírodných atrakcií. Okrem pobytu na pláži si vieme predstaviť najmä výlet ku Grand Canyonu a potom sa už mysľou vyberáme do rôznych zaujímavých miest. Ešte pred definitívnym verdiktom, ako by ste mali zosnovať vaše dovolenkové plány, si pozrite aké skvelé možnosti vám ponúka Yellowstonský národný park. Jeho prírodné atrakcie vás presvedčia, že toto miesto nemôžete vynechať. viac »

Peru a jeho top atrakcie: Tajomné Machu Picchu, planinu Nazca či jazero Titicaca obdivuje celý svet

Peru a jeho top
2021-03-31 11:55:00

Južná Amerika stále patrí k menej prebádaným kontinentom. Ľudia sa v ostatných rokoch zameriavali najmä na Áziu, ktorá je lacnou cestovateľskou možnosťou a odhaľuje vytúženú exotiku. No teraz by sa už podľa odborníkov mali sústrediť práve na tento kontinent, ktorý sa vraj stane hitom budúcej sezóny. Všetkým krajinám by malo dominovať najmä Peru. viac »

Argentínska Mendoza – miesto, ktoré si obľúbi každý cestovateľ

Vinice pri Mendoze
2021-03-06 12:00:00

Dnes sa vyberieme na výlet do Južnej Ameriky. Argentína je plná vášne, hudby, priateľskej atmosféry a farieb. Jedným z jej najväčších turistických tromfov je mesto Mendoza, ktoré si zamilujú všetci. Dobrý program si tam vymyslia batôžkári, ale aj milovníci luxusu a pohodlia, nájdete tam umenie i zábavu a to všetko sa nesie v sprievode pohára skvelého vína, ktoré vyrábajú okolité vinice. viac »

Annapolis – jedno z najstarších a najkrajších miest v USA

Annapolis
2020-07-06 12:00:00

Viete, kde sa každý rok koná najväčší krabí festival? V najobľúbenejšej jachtárskej destinácii v USA – meste Annapolis, ktoré je hlavným mestom štátu Maryland na východnom pobreží Spojených štátov a sídlom okresu Anne Arundel County. Annapolis sa rozprestiera na ploche 19,7 štvorcových kilometrov a žije v ňom necelých 40 tisíc obyvateľov. Leží v miestach, kde sa rieka Severn vlieva do Chesapeakskej zátoky (Chesapeake Bay), asi 40 kilometrov južne od Baltimoru a 50 kilometrov východne od hlavného mesta Washingtonu. viac »

Desať najkrajších výhľadov v národnom parku Jasper

Maligne Lake
2020-07-04 00:00:00

Skalnaté hory ponúkajú množstvo úchvatných výhľadov bez ohľadu na to, ktorý národný alebo provinčný park navštívite. Ak ale obľubujete najmä ľadovce a modro-zelené horské jazerá, tak národný kanadský park Jasper spĺňa tieto kritériá. A ponúka aj omnoho viac. viac »


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa