Ázia – exotická dovolenka

Japonské mesto Kamikacu je vzorom pre celý svet, neprodukuje žiaden odpad

Japonské mesto Kamikacu je
2023-10-15 00:00:00

Ostrov Šikoku je štvrtým najväčším v Japonsku. Najprv sa stal turisticky vyhľadávanou oblasťou pre domácich obyvateľov, neskôr sa spopularizoval v celom svete. Prináša totiž niekoľko turisticky zaujímavých atrakcií a k tomu všetkému aj jedno mesto, ktoré môže byť vzorom pre iné lokality vo svete. viac »

FOTOREPORTÁŽ zo Sýrie: Šťastie je, keď si večer môžete ľahnúť do postele a pokojne zavrieť oči

FOTOREPORTÁŽ zo Sýrie: Šťastie
2023-10-11 00:00:00

Cestovatelia Lenka a David začali svoju ročnú cestu po svete v krajine, ktorá mnohých neláka. Kedysi sa živila turistickým ruchom, keď ročne vítala 8 miliónov návštevníkov z celého sveta, no kvôli občianskej vojne v roku 2011 sa zmenila na miesto duchov. Odvážni Slováci sa však vydali po stopách historických pamiatok a popri tom si vypočuli silné príbehy ľudí, ktorým sa život zmenil naruby. viac »

Zažite tú krásu. Na vietnamský ostrov Phu Quoc sa lieta už aj z Bratislavy

Zažite tú krásu. Na
2023-10-09 00:00:00

Smaragdový ostrov plný bujných pralesov, tyrkysových vôd a bielych pláží. Aj tak sa dá stručne opísať vietnamský ostrov Phu Quoc, do ktorého sa tento rok prvýkrát v histórii začalo lietať z Bratislavy. Pozrite sa, aké krásy tento neprebádaný raj Vietnamu ukrýva. viac »

Juhokórejčania kedysi nemohli dovolenkovať v zahraničí, ich oddychovým rajom bol ostrov Čedžu

Juhokórejčania kedysi nemohli dovolenkovať
2023-10-04 15:00:00

Neďaleko pobrežia Južnej Kórey sa nachádza ostrov Čedžu. V minulosti nemali Kórejčania možnosť vycestovať na dovolenku mimo vlastnú krajinu, preto sa práve toto miesto stalo ich malým rajom. Vybudovali tam viacero hotelov, reštaurácií a rezortov, ktoré v spojení s tunajšími atrakciami priam lákajú na letný pobyt pri mori. viac »

Bhután – krajina, kde víťazí rešpekt k prírode a tradíciám

Bhután – krajina, kde
2023-09-30 00:00:00

O Bhután je zrazu oveľa väčší záujem ako v minulosti. Kvôli pandémii boli dva roky úplne zatvorení pred verejnosťou a svoje hranice opätovne otvorili až na jeseň 2022. Keďže je počet turistov naďalej prísne limitovaný, začali sa predbiehať v tom, kto sa do tohto malého, ale nádherného štátu dostane skôr. viac »

Tu vznikla civilizácia: Babylon fascinuje aj 4300 rokov od svojho založenia

Tu vznikla civilizácia: Babylon
2023-09-28 00:00:00

Niekde medzi riekami Eufrat a Tigris, len kúsok od Bagdadu, je ukrytý historický klenot - Babylon. Mesto, ktoré bolo symbolom inovácie a zázrakov, je dnes súčasťou Iraku a návštevníkom má rozhodne čo ponúknuť. viac »

Požičať si auto v tejto krajine je bláznovstvo: Pravidlá neexistujú, na cestách je to diskotéka

Požičať si auto v
2023-09-27 09:30:00

Srí Lanka je rajom na zemi s prekrásnou prírodou a milými ľuďmi, ktorí sa stanú vašimi kamarátmi na celý život. V tom sa zhodujú viacerí experti na ázijskú ostrovnú krajinu. Ide o veľmi prívetivú a bezpečnú destináciu. Avšak, čo sa týka dopravy, je tu malý háčik. viac »

Indický klenot vykúpený bolesťou: Na stavbe Tádž Mahalu drelo 1000 slonov

Tádž Mahal, India
2023-09-26 08:00:00

Odráža sa v krištáľovej vode Lotosového bazéna už štyri storočia a patrí medzi ospevované divy sveta. Krehká krása Tádž Mahalu vznikla z nesmiernej lásky a nesmierneho žiaľu. viac »

Videli sme Budhov zub. Toto by ste rozhodne nečakali!

Videli sme Budhov zub.
2023-09-23 00:00:00

Pokiaľ si spájate Srí Lanku len s pobytom na pláži, verte, že ponúka oveľa viac. Budhistický ostrov ukáže, akí môžu byť ľudia šťastní a aká hlboká je ich viera. Jej centrom je mesto Kandy, kde nájdete aj Budhov zub ako najposvätnejšiu relikviu krajiny. To, ako sa k nemu dostanete, ako a čo + na ako dlho uvidíte, vás určite šokuje. viac »

Našli sme najstarší zasadený strom. Atmosféra ako z inej planéty!

Našli sme najstarší zasadený
2023-09-20 10:00:00

Anuradhapura bola hlavným mestom Srí Lanky dlhých 1 400 rokov. Výnimočná je však z iných dôvodov. Práve na tomto mieste Srílančania spoznali Budhovo učenie a bolo to práve tu, kde bol zasadený výhonok posvätného stromu a kde priniesli z Indie tú najposvätnejšiu relikviu - Budhov zub. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa