Karibik – exotická dovolenka

Hory Blue Mountains - domov najkvalitnejšej kávy na svete

Modré hory sú vychýrené
2020-02-04 12:00:00

Sám Kryštof Kolumbus v roku 1494 vraj o Jamajke vyhlásil: „Je to najkrajší ostrov, aký kedy oči videli; zdá sa, akoby sa hory a zem dotýkali oblohy.“ viac »

Karibský Bonaire – malý ostrov s veľkým srdcom

Bonaire
2020-01-04 00:00:01

Karibik odkrýva ďalšiu svoju perlu. Ostrov Bonaire sa nachádza v blízkosti Venezuely a patrí pod správu Holandska. Rozlohou malá krajina sa rozprestiera na ploche 300 km². Oficiálne tam žije len niečo vyše 20 000 obyvateľov. Napriek tomu láka turistov, ktorí chcú spoznať jej nedotknuté oblasti a odhaliť jej veľké srdce, ktoré vytvárajú srdeční obyvatelia a priateľská ostrovná atmosféra. viac »

Nádherné pláže, divoká príroda aj skvelá gastronómia: Dominikánska republika má ponuku pre každého

Dominikánska republika
2019-02-08 12:00:00

Prvú priečku v rebríčku obľúbenosti medzi karibskými destináciami obsadila vlani Dominikánska republika. V roku 2018 do krajiny zavítalo šesť a pol milióna návštevníkov, čo predstavuje medziročný nárast o 6,2 percenta. Turisti pritom stále častejšie cestujú za zážitkami a vyhľadávajú miesta mimo notoricky známych letovísk. Pokračovanie tohto trendu sa očakáva aj tento rok. viac »

Dominikánska republika - raj pre celú rodinu

Dominikánska republika
2018-11-17 00:00:01

Dominikánska republika je dovolenkovým rajom, ktorý si môžete užiť mnohými spôsobmi, a to i s celou rodinou. Takmer všetky hotely a rekreačné rezorty ponúkajú špeciálne animačné aktivity a programy pre deti, a umožňujú tak vychutnať si pobyt v Karibiku i s deťmi. Samozrejme i mimo hotelov sa nájdu miesta, z ktorých si deti odnesú nezabudnuteľné zážitky. viac »

Ostrov Sv. Lucie – karibská romantika s množstvom prírodných atrakcií

Ostrov Sv. Lucie
2018-11-08 00:00:01

Karibik je snom mnohých cestovateľov. Väčšina z nich sa vyberie na overenú klasiku ako Kuba, Jamajka alebo Aruba, táto oblasť však pritom ponúka oveľa viac zaujímavých miest, ktoré nie sú turisticky až natoľko vyťažené. Jedným z nich je ostrov Svätej Lucie, ktorý je známy vďaka nádhernej prírode a množstvu aktivít, ktoré vás tam privítajú. viac »

Kuba na vlastnú päsť: 10 tipov, ktoré musíte poznať pred cestou na Ostrov slobody

Kuba
2018-10-15 12:00:00

Opäť tu máme sezónu lacných leteniek do exotických krajín. Veľkú pozornosť púta najmä Kuba, ktorá sa nám spája s krásnymi plážami a nezvyčajnou kultúrou. Mnohí dovolenkári sa už práve kvôli tomu nespoliehajú len na cestovné kancelárie a celý pobyt si vybavujú sami. Čo by ste však mali vedieť ešte predtým, ako sa pustíte do plánovania? viac »

Od kriminálnikov ku guvernérovi: Slovenka Nita pozná Jamajku lepšie ako domáci

Slovenka Nita pozná Jamajku
2018-09-29 00:00:01

Slovenka Nita Kimuri (39) žije na Jamajke s prestávkami už 18 rokov. Za túto dobu si ostrov podmanila, napísala o ňom štyri knihy a množstvo reportáží a vytvorila si cenné konexie. Dnes je jediným cudzincom, ktorý Jamajku pozná lepšie než samotní Jamajčania… A vítajú ju tak v kriminálnych getách, ako aj v paláci guvernéra, kam ju nedávno pozvali za jej zásluhy o rozvoj turizmu. viac »

Santo Domingo: 24 hodín v najstaršom meste Nového sveta

Santo Domingo, Dominikánska republika
2018-09-25 12:00:00

Santo Domingo, hlavné mesto Dominikánskej republiky založil v roku 1496 Bartolomej Kolumbus a počas 15. a 16. storočia bolo kolískou americkej civilizácie a histórie. Santo Domingo je synonymom multikulturalizmu, gastronómie, kultúry a umenia a najlepšie ho spoznáte pešo. Tak obujte si tenisky a vyrážame! Spoznáme Santo Domingo a všetko, čo ponúka, za 24 hodín. viac »

2500 kilometrov naprieč Kubou: FOTOREPORTÁŽ z ostrova, kde zastal čas

Cienfuegos, Kuba
2018-09-15 00:00:01

Keď sa povie Kuba, mnohým napadnú opálené krásky vlniace sa v rytmoch horúcej salsy, staré americké autá v uliciach Havany alebo postaršie Kubánky vo farebných šatách s nikdy nedofajčenou cigarou sediace vo dverách starých koloniálnych budov. Toto sa môže zdať ako dokonalý obraz Kuby pre nenáročného turistu, ale pre človeka bažiaceho po skutočnom cestovateľskom dobrodružstve znamená Kuba oveľa viac. Denisa Grygláková nám o tom porozprávala. viac »

Poklady z piesku a vody: 12 najkrajších pláží južného Karibiku

Najkrajšie pláže južného Karibiku
2018-07-19 00:00:01

Najkrajšie pláže južného Karibiku vám rozhodne nedajú spať. Mnohým z nich udelili prestížne ocenenie v podobe Modrej vlajky a nejedna dokonca bojuje v hitparádach a rebríčkoch celosvetovej obľúbenosti. Pohodlne sa usaďte a vyrazte s nami na zaujímavú plážovú exkurziu. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa