Karibik – exotická dovolenka

FOTOREPORTÁŽ: Dažďový prales Guanayara vás uchváti svojou divokou krásou

FOTOREPORTÁŽ: Dažďový prales Guanayara
2024-02-22 08:00:00

Kuba patrí vzhľadom k štátnemu zriadeniu a minulosti k menej navštevovaným destináciám, turistom však pritom rozhodne má čo ponúknuť. Najviac ich lákajú nádherné karibské pláže, koloniálna architektúra, hudba, rum, cigary či staré autá, na svoje si ale prídu aj milovníci prírody. viac »

FOTOREPORTÁŽ: Trinidad je najfarebnejším mestom Kuby

FOTOREPORTÁŽ: Trinidad je najfarebnejším
2024-02-07 00:00:00

Neveľké, no o to vzácnejšie. Také je najfarebnejšie kubánske mesto Trinidad, kde sa koloniálna minulosť stretáva s prítomnosťou a vytvára pestrú zmes, ktorá návštevníka úplne pohltí. Čas tam plynie pomaly a každý zážitok je ako dúšok rumu - lahodný, no trpký zároveň. viac »

Zabudnite na Varadero, novým karibským hitom je ostrov Cayo Santa María

Zabudnite na Varadero, novým
2024-01-23 00:00:00

Kuba, to sú horúce rytmy, chuť rumu a vôňa cigár, ale aj nádherné karibské pláže. Tou najznámejšou je Varadero, ktorej však na päty poriadne stúpa východnejšie situované letovisko Cayo Santa María. Ostrov je turistickým rajom a navyše sa nachádza len necelé dve hodinky od letiska Santa Clara. O čo menej času strávite na cestách, o to viac si ho užijete pri mori či drinku! viac »

FOTOREPORTÁŽ z Kuby: Havana je kráľovnou karibských miest

FOTOREPORTÁŽ z Kuby: Havana
2023-12-12 19:00:00

Exotickú Kubu poznajú ľudia po celom svete aj ako „ostrov slobody“. Pri pohľade na dejiny tejto krajiny sa takéto spojenie zdá trochu nelogické, stačí však jediný deň v Havane a každý hneď pochopí, že hoci sú tunajší ľudia stále zviazaní minulosťou i prítomnosťou, v ich duši vládne voľnosť. K šťastiu im totiž stačí len hudba, tanec a možno aj pohárik či dva skvelého rumu. viac »

Cesta do minulosti s potokmi rumu: Jeden let na Kubu a po pár hodinách ste v raji na Zemi

Cesta do minulosti s
2023-11-14 00:00:00

Horúce slnečné lúče, cez deň dokonalý oddych na dlhých bielych piesočných plážach a večer bujará zábava s hudbou, tancom a potokmi rumu. Ak v šedi slovenskej zimy snívate práve o takýchto zážitkoch, vedzte, že ich máte doslova na dosah. Stačí v Bratislave sadnúť do lietadla a o 14 hodín vás už s otvoreným náručím privíta exotická Kuba. viac »

Neobjavená perla Karibiku: Ostrov Roatán láka na druhú najväčšiu korálovú bariéru sveta

Neobjavená perla Karibiku: Ostrov
2023-10-19 12:00:00

Ostrov Roatán je súčasťou Hondurasu a ponúka všetko, čo by ste od dovolenky v Karibiku očakávali. Pláže sú ako vystrihnuté z propagačných materiálov a priam lákajú na to, aby ste si na nich užili deň voľna bez pomyslenia na svoje starosti. Ešte väčším zážitkom je však potápanie v tunajších vodách. viac »

Curacao – ostrov s najkrajšími plážami a nezabudnuteľnými pamiatkami

Curacao – ostrov s
2023-05-13 13:00:00

Nech už sa v Karibiku vyberiete kamkoľvek, vždy nájdete nejaký úžasný ostrov, ktorý vám rýchlo prirastie k srdcu. Curacao je známy najmä vďaka nádherným piesočným plážam, no nájdete tam aj množstvo zaujímavých prírodných a historických atrakcií, takže sa počas jeho návštevy určite nebudete nudiť. viac »

Nechajte sa zlákať Karibikom: Okrem rajských pláží ponúka aj 5 prírodných unikátov

Nechajte sa zlákať Karibikom:
2022-10-13 07:30:00

November je ideálnym obdobím na útek do horúceho tropického raja. K najkrajším destináciám patria karibské ostrovy, ktoré okrem nádherných pláží lákajú aj na unikátne zážitky pre milovníkov prírody. Tu je päť z nich. viac »

Grenada – lahodne omamné korenie Karibiku

Grenada – lahodne omamné
2022-09-30 07:30:00

Karibik už dávno nie je pre cestovateľov tak nedostupný, ako to bolo v minulosti. Lacné letenky teraz zoženiete do viacerých krajín a navyše sa môžete vybrať na výlet loďami na susedné ostrovy. Dnes vám predstavíme ďalšiu krásavicu Grenadu. viac »

Snívate o exotike, potápaní, histórii a krásnej prírode? Navštívte Bahamy!

Snívate o exotike, potápaní,
2022-05-22 13:00:00

Bahamy tvoria stovky ostrovčekov, ktoré pre cestovateľov prinášajú stále niečo iné a zaujímavé. Nájdete tam opustené miesta, kde si celý deň oddýchnete v štýle Robinsona a o kúsok ďalej si už vychutnáte pestrý podmorský svet. Nechýbajú ani luxusné rezorty, jedinečné pláže a kus zaujímavej histórie. Jedna dovolenka vám na preskúmanie tejto krásy ani nebude stačiť! viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa