Ďalšie destinácie – exotická dovolenka

Perth – perla Západnej Austrálie

Perth, Austrália
2018-08-21 12:00:00

Je veľa miest na Zemi, ktoré majú nehostinné prírodné podmienky. Obyvatelia týchto oblastí sa mnohokrát boria so sužujúcimi teplotami a nedostatkom vody. Takouto lokalitou je aj štát Západná Austrália, kde však aj napriek tomu nájdeme miesto, ktoré vám bude pripadať ako raj na Zemi – jeho hlavné mesto Perth. viac »

Aotearoi – prírodný poklad v ohrození (FOTOREPORTÁŽ)

Nový Zéland
2018-07-08 00:00:01

Odhaduje sa, že pred vstupom človeka na Nový Zéland bolo až 80 percent krajiny zalesnenej a len vysokohorské, sopečné a neúrodné miesta boli bez stromov. S príchodom ľudstva súviselo vysekávanie hustých lesov za účelom poľnohospodárstva a drevospracujúceho priemyslu. Zničenie prirodzeného prostredia pre mnohé živočíchy a privezenie nových exotických tvorov a rastlín si zobralo svoju daň. Novozélanďania dnes musia veľmi tvrdo bojovať aby zachránili to,čo im zostalo. viac »

Nový Zéland - vriace a roztrasené ostrovy na druhej strane Zeme (FOTOREPORTÁŽ)

Nový Zéland
2018-06-17 00:00:01

Na kopcovitých pastvinách pokrytých hustým zeleným kobercom veselo šantia jahniatka. Na ostrovoch okrem 40 miliónov oviec žije aj 4,2 miliónov ľudí. Sivé oblaky sa predierajú pomedzi ostré štíty v bielych čiapkach. Ich dokonalý odraz sa zrkadlí na tyrkysovom jazere obkolesenom farebnými kvetmi. Na veterných plážach šumí more a jemný piesok šteklí bosé nohy. viac »

Adrenalín u protinožcov: Ako veľmi riskujete, keď sa rozhodnete navštíviť austrálsku prírodu?

Ako veľmi riskujete, keď
2018-05-07 00:00:01

Austrália je vďaka svojej rozmanitej a v mnohých častiach človekom ešte nedotknutej prírode domovom nespočetného množstva zvierat. Ako prvé vás možno napadnú typické klokany, či roztomilé koaly. Nie je však tajomstvom, že Austrália je tiež plná tvorov, pri stretnutí s ktorými sa treba mať na pozore. Na najmenšom kontinente našej planéty totiž žije paradoxne najviac druhov jedovatých živočíchov. viac »

Šalamúnove ostrovy – raj, ktorý sa stráca kvôli globálnemu otepľovaniu

Šalamúnove ostrovy – raj,
2018-03-23 00:00:00

Pred niekoľkými rokmi prebehla masívna kampaň o tom, že Maledivy raz môžu kvôli globálnemu otepľovaniu úplne zmiznúť z mapy. Rovnaký problém však ešte vo väčšej miere trápi Šalamúnove ostrovy. Tento raj na zemi, kde nám príroda ukazuje svoje najväčšie čaro, postupne prichádza o niektoré svoje časti. Hladina Tichého oceánu sa pomaly zvyšuje a kvôli tomu sme už prišli o pár menších ostrovčekov tohto súostrovia. viac »

Tropické Fidži – 300 ostrovov exotickej zábavy

Fidži
2018-01-24 00:00:01

Fidži sa nachádza v Tichom oceáne a pozostáva z vyše tristo ostrovov. Len sto z nich je permanentne obývaných, aj ostatné však môžete navštevovať kvôli krásnej prírode alebo ak hľadáte trochu súkromia. Istá časť z nich bola ešte v 19. storočí osídlená len divochmi. viac »

Austrália: Výstup na ikonický vrch Uluru bude od roku 2019 zakázaný

Uluru, Austrália
2017-11-07 08:00:00

Výstupy na skalný útvar Uluru, ktorý je jednou z najznámejších atrakcií Austrálie, budú možné už len dva roky, a potom budú zakázané. Rozhodla o tom rada vlastníkov územia, na ktorom leží táto pieskovcová vyvýšenina, charakteristická sýto oranžovým až červeným sfarbením pri západe Slnka. viac »

To najkrajšie u protinožcov: 7 top prírodných atrakcií Nového Zélandu

Polostrov Coromandel, Nový Zéland
2017-10-08 00:00:01

Z hľadiska prírodných krás pokladajú cestovatelia Nový Zéland za jednu z najkrajších krajín na svete. Nenájdete tam síce exotické rastliny a tropické pralesy pripomínajúce rajskú záhradu, no môžete sa tešiť na pravú divokú prírodu, akú už nájdete iba na pár miestach na zemeguli. Tieto miesta sú toho dôkazom. viac »

Najväčší ľadoborec sveta pláva na Severný pól: Na palube môžete byť aj vy

Najväčší ľadoborec sveta pláva
2017-07-12 12:00:01

A máme ho! Kúsok od nás beží majestátny ľadový medveď. Je to krásne zviera. Vydali sme sa za ním poriadne ďaleko od domova, ale spoznať tento nádherný kút sveta za to stálo. Plávame k severnému pólu! viac »

Nový Zéland: Dva ostrovy, 13 národných parkov a ôsmy div sveta

Nový Zéland
2017-05-02 12:00:00

Nemáme to práve blízko, no aj tak by ste niekedy mali zažiť dovolenku na Novom Zélande. Ostrov u protinožcov ponúka prekrásnu prírodu, oceán, úžasnú históriu aj vynikajúcich hostiteľov. A to už stojí aj za dlhšiu cestu. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa