Ďalšie destinácie – exotická dovolenka

Tichomorské Palau tvorí viac ako päťsto ostrovov: Milovníci vody tam nájdu svoj raj

2023-10-28 00:00:00 |

Vo svete nájdete viacero krajín, ktoré sa rozprestierajú hneď na niekoľkých ostrovoch. Napríklad Palau v Tichom oceáne tvorí až viac ako päťsto ostrovčekov. Niektoré z nich sú neobývané a ľudia na ne prichádzajú stráviť deň v pokojnej divočine bez iných turistov. Okrem toho je tiež rajom pre milovníkov potápania a vodných športov.

Viac článkov

Najzaujímavejšie informácie o Novom Zélande. Vedeli ste že...

Národný park Kahurangi, Nový
2015-06-12 12:00:00

Čo potrebujete o krajine pred jej návštevou vedieť? Určite je to rad potrebných informácií o doprave, ubytovaní, strave, nebezpečenstve a podobne. A čo vedieť nepotrebujete, ale chcete? Toto sú zaujímavosti priamo zo vzdialeného ostrova: viac »

TOP 5 destinácií v Libanone. Vyberte sa na dovolenku na východ a objavte „Paríž východu“

Babylon, Libanon
2015-06-06 07:00:00

Viete, prečo sa oplatí cestovať na Blízky východ? Nájdete tu zaujímavú a prastarú históriu, pamiatky Feničanov, ale aj skvelé „módne kúsky.“ Ak ste to náhodou nevedeli, Libanon je známy aj ako „Paríž východu.“ Nájdete tu množstvo vychytaných obchodov s oblečením a pri nakupovaní si môžete vychutnať neopakovateľnú historickú atmosféru tejto krajiny. viac »

600 krát do roka „áno“. Čo zaujímavé nájdete na prekrásnom Fidži?

Fidži
2015-06-01 08:00:00

Známy pre svoje korálové potápanie, pláže s bielym pieskom a nedotknuté prírodné prostredie, Fidži je lídrom v oblasti eko–turizmu. No a pre obchodné cesty, neexistuje lepšie miesto na polceste medzi Severnou Amerikou a Áziou. Svadobné ceremónie a medové týždne sú životným snom mnohých - len minulý rok tu bolo 600 požiadaní o ruku. S lesknúcimi sa bielymi plážami, sviežimi dažďovými pralesmi a nespočetným množstvom úkrytov, je to jedno z najromantickejších miest na Zemi. viac »

Bora Bora a 10 dôvodov prečo investovať do dovolenky na rajskom ostrove

Bora Bora, Francúzska Polynézia
2015-05-31 07:00:00

Dovolenka vo Francúzskej Polynézii patrí k finančne náročnejším investíciám. Napriek tomu si nachádza mnoho fanúšikov i medzi slovenskými dovolenkármi. Hlavne Bora Bora je stelesnením dovolenkového raja, ktorý predstavuje dokonalé miesto pre oddych v obklopení úžasnej prírody. Keď si chcete dopriať niečo luxusnejšie, na čo však do konca života istotne nezabudnete, tu je desať dôvodov, prečo by ste si to mali namieriť práve na Bora Bora. viac »

Prekrásny div prírody – 7 kilometrov najbelšieho a najjemnejšieho piesku

Pláž Whitehaven, Austrália
2014-12-01 17:30:43

Zima u nás a na opačnej strane zemegule má úplne odlišne črty. My sa musíme vysporiadať s ľadovým počasím a množstvom dažďa a napríklad v takej Austrálii je leto s horúcim počasím. Tu sa v prekrásny decembrový deň plný slnka môžete vydať na rôzne výlety, napríklad aj na pláž Whitehaven, ktorá bola už niekoľkokrát ohodnotená ako najkrajšia pláž Austrálie. viac »

Jazero Bajkal je oko Sibíru, ktoré v priebehu roka mení farbu

Jazero Bajkal na východe
2014-03-20 14:30:00

RUSKO - Z veľkej výšky vyzerá ako oko, na jar a v lete magicky modré, na jeseň a v zime zelené. Bajkal je najhlbším jazerom planéty. Jazero, ktoré v priebehu roka mení farbu a v jeho hlbinách sa ukrývajú ohromné jesetery a možno… možno ešte niečo iné, o čom zatiaľ nevieme. viac »

Romantické súostrovie Fidži: od kanibalizmu k luxusným strediskám pre dospelých

Pláže Fidži ako keby
2014-03-06 14:00:00

FIDŽI - Hovorilo sa mu Súostrovie kanibalov, veď ešte na konci 19. storočia si tu človek nemohol byť istý svojím životom. Dnes súostrovie Fidži patrí k najromantickejším miestam planéty. Chcete zažiť večere pri sviečkach na súkromnej pláži, svadobný obrad pod palmami alebo medové týždne na súkromnom ostrove? Na Fidži, súostroví zamilovaných, to nie je problém. viac »

Bielorusko: krajina tisícich jazier a brezových lesov

Bielorusko
2014-03-05 14:00:00

BIELORUSKO - Kto by nechcel utiecť pred hlukom veľkomesta a vychutnať si trilky slávika, nadýchať sa čistého vzduchu v močariskách známych ako „pľúca Európy“ či ponoriť svoje telo do liečivého bahna. Opomínané a mnohými ohovárané Bielorusko je turisticky najmenej známou krajinou Európy. A práve preto sa oplatí túto nedotknutú krajinu plnú prekvapení vidieť. Bielorusko je ideálnym miestom na dovolenku pre tých, ktorí chcú zabudnúť na prácu a nabrať energiu pre nové predsavzatia. viac »

Záhadami opradené Uluru: Vraj je tu vchod do podzemného mesta a miznú tu turisti!

Uluru je červené srdce
2014-03-03 10:00:00

AUSTRÁLIA - V Austrálii nie je tajomnejšie miesto. Obrovský monolit Uluru sa týči uprostred vyprahnutej austrálskej pustatiny, priťahuje k sebe dážď a podľa domorodcov je miestom, kde duchovia bdejú nad dušami živých. Výstup na posvätný vrchol síce nie je oficiálne zakázaný, ale nosí vraj smolu. A navyše je poriadne nebezpečný. viac »

Ako som sa kúpal na Severnom póle (2. časť)

Sme na Severnom póle,
2014-01-28 14:30:00

ARKTÍDA - Rozprávanie Ľuboša Fellnera z CK BUBO o unikátnej ceste Laponskom na najsevernejší bod Európy a potom plavba najsilnejším atómovým ľadoborcom sveta cez Zem Františka Jozefa na najsevernejší bod Zeme. Ako sa človek cíti, ak slnko 3 týždne svieti ako na poludnie? Ako sme nafotili ľadové medvede? Aké je to, skočiť hlavičku priamo na Severnom póle? Navnaďte sa Ľubovým článkom z plavby na Severný pól a prídite zažiť jedno exkluzívne dobrodružstvo! viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa