Európske atrakcie

Tajomstvo slávnej fontány: Prvý Jet d´Eau vznikol kvôli hodinárom

Tajomstvo slávnej fontány: Prvý
2023-11-28 12:00:00

Keby ste prilietali do Ženevy a náhodou si neboli istí, v ktorom meste ste sa to vlastne ocitli, stačí jediný pohľad na jazero a máte jasno. Nikde inde na svete totiž taký monumentálny stĺpec vody, tryskajúci k nebu, neuvidíte. viac »

To najlepšie zo škótskej divočiny – naplánujte si výlet na ostrov Južný Uist

To najlepšie zo škótskej
2023-11-26 00:00:00

Južný Uist sa nachádza pri západnom pobreží Škótska. Preslávil sa najmä nádhernou prírodou, kvôli ktorej tam prichádza najviac turistov, cenený je však aj z iného dôvodu. Je to totiž jedno z posledných miest, kde väčšina obyvateľov stále rozpráva škótskou gaelčinou. viac »

Túžite vidieť najkrajšiu polárnu žiaru? Naplánujte si dovolenku na Špicbergoch

Túžite vidieť najkrajšiu polárnu
2023-11-24 00:00:00

Zatiaľ čo niekto preferuje dovolenku pri mori, medzi cestovateľmi sa nájde aj veľa milovníkov zimy. Mnohí sa vyberajú do odľahlých a studených končín, aby si tam užili pokojnejšiu atmosféru a magickú prírodu, ktorej krásy mnohí prehliadajú. Ďalším dôvodom na cestovanie v tomto období je aj polárna žiara. Tú najkrajšiu nájdete podľa domácich len na Špicbergoch. viac »

Turecká Krajina legiend - splnený snen o dokonalom rodinnom výlete

Turecká Krajina legiend -
2023-11-23 12:00:00

Pred dovolenkou v tureckom Beleku dostanú všetci dovolenkári odporučenie, aby určite zašli aj do Krajiny legiend. Nás na prvý pohľad síce odrádzala až istá dávka gýčovosti, nakoniec sme sa však dali nahovoriť aspoň na večernú šou a urobili sme dobre. Tá istotne stojí za návštevu a pokiaľ máte aj deti, tak jednoznačne budú milovať aj časť s vodným parkom. viac »

Gimmelwald je pohladením na duši. Bez dopravy, iba v obklopení prírody

Gimmelwald je pohladením na
2023-11-11 00:00:00

Švajčiarsko je rajom pre turistov, ktorí milujú dovolenky v obklopení krásnej prírody. Gimmelwad je v tomto smere to najlepšie, čo im môžu ponúknuť. Budete úplne odrezaní od sveta a to vás prinúti zastaviť sa, vydýchnuť si a vychutnať si dokonalý pokoj. Na toto pohladenie na duši istotne tak skoro nezabudnete. viac »

Zabudnite na Amalfi. Talianska Apúlia prináša ešte zaujímavejšie miesta

Zabudnite na Amalfi. Talianska
2023-10-06 00:00:00

Amalfi je jednoznačne najospevovanejším pobrežím v Taliansku. No skúste sa vybrať viac na juh krajiny a pozrieť si ďalší slávny región Apúlia. Najviac sa preslávil najmä kvôli typickými kamennými domčekmi s ihlanovými strechami, no dovolenkárom toho ponúka oveľa viac. viac »

Najviac piva na svete: Nové belgické múzeum približuje jeho históriu a odporučí, ktoré vám sadne

Najviac piva na svete:
2023-10-01 12:00:00

Koľko druhov pív môžete v Belgicku ochutnať? Aké sú pre nich typické poháre? A čo je vlastne na belgickej pivnej kultúre jedinečné? Odpoveď na tieto otázky ponúka Belgický pivný svet (Belgian Beer World), ktorý sa v Bruseli otvoril na začiatku septembra. Múzeum sa nachádza v novozrekonštruovanej budove Bourse, teda Burzy, v centre belgickej metropoly a približuje históriu aj súčasnosť belgického pivovarníctva. viac »

Byt speváka Gainsbourga v Paríži sa otvorí verejnosti ako múzeum, je vypredané

Byt speváka Gainsbourga v
2023-09-18 09:30:00

Byt francúzskeho speváka Serge Gainsbourga v Paríži sa otvorí verejnosti ako múzeum. Byt vo veľmi žiadanom šiestom mestskom obvode má na čierno vymaľované múry a strop a dominuje mu čierne piano. Priestory zostali presne v tom stave, v akom boli po Gainsbourgovej smrti v roku 1991, pribudli v nich len sklenené zábrany, ktoré oddelia návštevníkov. Bytom bude návštevníkov sprevádzať audiosprievodca nahovorený spevákovou dcérou Charlotte Gainsbourgovou, napísala agentúra AFP. viac »

Špecialita na jeseň: Toto sú najlepšie európske horúce pramene, kde sa vykúpete úplne zadarmo

Špecialita na jeseň: Toto
2023-09-11 00:00:00

Počas jesene a zimy sa menia aj naše cestovateľské zvyklosti. Od mora a teplých krajín prechádzame viac do vnútrozemia Európy. Tam sú skvelou voľbou lokality, kde sa nachádzajú termálne pramene. Viaceré z nich sú dokonca prístupné bezplatne. viac »

Využite krásne počasie na zážitky: Toto sú najlepšie zoologické záhrady susedných krajín

Využite krásne počasie na
2023-09-08 14:00:00

Zoologické záhrady už dávno nepatria iba medzi obľúbené atrakcie detí. Prezentácia jednotlivých zvierat je často natoľko pútavá, že sa na ich návštevu tešia aj rodičia. Mimoriadne zaujímavé zoo nájdete aj v susedných krajinách. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa