Európske bary, kluby a krčmy

Moulin Rouge oslavuje 130 rokov: FOTO Najslávnejší kabaret sveta preslávili odhalené nohy

Moulin Rouge
2019-10-09 08:00:00

Tak ako patrí k Parížu Eiffelova veža či múzeum Louvre, tak je jeho symbolom aj „červený mlyn“ Moulin Rouge, pôvodne nevestinec, neskôr koncertná sála, kde ženskú krásu, šarm a zvodnosť oslavujú už 130 rokov. viac »

Pre maškrtné jazýčky: Toto sú najlepšie cukrárne na svete

Demel, Viedeň, Rakúsko
2019-10-04 08:00:00

Milujete zákusky, zmrzlinu a iné chutné dezerty? Vytiahnite si váš cestovateľský zápisník a pero, pretože teraz dostanete hneď niekoľko tipov, kam by ste sa mali vybrať počas vašich potuliek po svete. Po túre alebo návšteve pamiatok je ideálne trošku si oddýchnuť v peknej cukrárni, kde si objednáte kávu a chutný zákusok. viac »

V Taliansku otvorili prvú kaviareň Starbucks, ľudia stáli v radoch

Prvá kaviareň Starbucks v
2018-09-10 16:00:00

Americká sieť kaviarní Starbucks má ambiciózny plán - chce dobyť "domov" espresa. Vo štvrtok totiž otvorila svoju prvú pobočku v Taliansku. Nadnárodná spoločnosť so sídlom v Seattli postavila svoju stratégiu na základoch talianskej "kávovej" kultúry - na malej šálke silnej čiernej kávy. V kaviarňach a baroch po celej krajine ročne naservíruje klientom až šesť miliárd šálok espresa ročne, informovala talianska federácia FIPE. viac »

Sexturizmus na európsky spôsob: Sem sa jazdí za uspokojením vášne najčastejšie

Sexturizmus na európsky spôsob:
2018-09-04 00:00:01

Sexturizmus nie je dnes ničím výnimočným a aj jeho počiatky sú oveľa staršie, ako by ste čakali. Veď prostitúcia sa nazýva aj najstarším remeslom a bola tu odjakživa. V minulosti sa však cesty za fyzickým uspokojením nenazývali turizmom, ale iba navštívením nevestincov a žien s ľahšími mravmi za účelom zábavy a uspokojenia túžob. Do popredia sa tento druh netradičného turizmu dostal až v ostatných desaťročiach, v západnej Európe samozrejme oveľa skôr ako v socialistických krajinách. viac »

Najlepšie party miesta v Taliansku (nielen pre mladých)

Najlepšie party miesta v
2018-09-01 00:00:01

Mladí ľudia si vyberajú dovolenkovú destináciu podľa toho, ako sa tam zabavia. Ich nezaujímajú kvalitné hotely a veľa pamiatok v okolí. Viac ocenia dobré party, pekné pláže a vodné atrakcie. Taliani milujú večierky a tanec, takže táto krajina im ponúka veľa možností na ich vysnívaný letný oddych. viac »

Budapešť: čo nenájdete v bedekri

400, Budapešť
2012-12-29 14:00:00

MAĎARSKO - Ako vyzerajú najlepšie podniky u našich južných susedov? Kde sa dá výborne najesť za rozumnú cenu? Kam sa ísť zabaviť, ak nemáte chuť na otrepané diskotéky? V tomto článku sa dočítate o reštauráciách a baroch, ktoré by ste inak našli zrejme len náhodou. Nebudeme totiž hovoriť o žiadnych „michelinských“ hviezdach, ale o skutočných prekvapeniach, ktoré Budapešť ponúka. viac »

Top londýnske kokteilové bary

The Coburg Bar, Londýn,
2012-12-01 14:00:00

VEĽKÁ BRITÁNIA - Synonymom pre Londýn je pivárska kultúra a pinta ležiaka alebo čierneho piva. Zatiaľ čo sa ale momentálne hovorí o úpadku tradičných pivární, pokroková kokteilová scéna prekvitá a začína určovať trend, myslí si Kara Newmanová, autorka knihy Spice & Ice: 60 tongue-tingling cocktails (Korenie a ľad: 60 jazyk-brniacich kokteilov). viac »

Na pivko do Dublinu

Krčma The Brazen Head
2011-01-06 10:00:00

ÍRSKO - Dublin je mesto plné krčiem. Od moderných megapubov, útulných malých krčmičiek, ktoré neboli vymaľované od roku 1916, cez krčmy poskytujúce miesto ľudovým hudobníkom, až po krčmy pre takzvaných vážnych konzumentov. Ponúkame vám preto zoznam krčiem, ktoré sa podľa nás oplatí navštíviť, ak sa nachádzate v Dubline a dostanete chuť nielen na pivo... viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa