Divadlá a múzeá Európy

Madame Tussaud začínala s popravenými politikmi, dnes jej meno pozná každý

Exponát z Múzea voskových
2021-04-19 08:01:00

Francúzska Marie Tussaudová sa do histórie umenia zapísala ako zakladateľka britského Múzea voskových figurín Madame Tussauds v Londýne. Tento rok uplynie 260 rokov od jej narodenia. viac »

Múzeum Louvre sprístupnilo online databázu svojich zbierok

Koronavírus vyhnal ľudí aj
2021-04-07 08:00:00

Parížske múzeum Louvre oznámilo, že pre záujemcov zadarmo sprístupnilo online celú svoju zbierku obsahujúcu takmer 500.000 umeleckých diel. Informovala o tom agentúra AFP. viac »

OBRAZOM V talianskych Pompejach otvorili zrekonštruované múzeum

V Pompejach otvorili zrekonštruované
2021-01-31 12:00:00

Pri archeologickom nálezisku, ktoré stojí na mieste niekdajšieho antického mesta Pompeje, otvorili tento týždeň pre verejnosť zrekonštruované múzeum. Informovala o tom agentúra DPA. V múzeu sa nachádzajú mnohé významné archeologické nálezy, ktoré pokrývajú obdobie od 4. storočia pred n. l. až po rok 79, keď bolo mesto zničené v dôsledku erupcie neďalekej sopky Vezuv. viac »

Múzeum Charlesa Dickensa: Takto žil velikán svetovej literatúry a autor Vianočnej koledy

Múzeum Charlesa Dickensa v
2020-12-20 12:00:00

Štvorposchodový tehlový radový dom, v ktorom žil Charles Dickens so svojou rodinou, bolo kedysi zaprášené a zanedbané múzeum. Väčšina návštevníkov Londýna si ho pri prehliadke mesta ani nevšimla. Po obnove domu v roku 2012 v hodnote viac ako 3,5 milióna eur to vyzerá, ako keby tam Dickens ešte žil. viac »

Grécko otvorilo svoje prvé podmorské múzeum: Potápači uvidia tisícky vzácnych amfor

Grécko otvorilo svoje prvé
2020-08-05 08:00:00

Grécko v sobotu slávnostne "otvorilo" svoje prvé podmorské múzeum, ktoré tvorí súbor amfor z 5. storočia pred n.l. na dne Egejského mora pri ostrove Alonnisos. Na podujatí sa zúčastnila ministerka kultúry Lina Mendoniová a ďalší činitelia, informuje tlačová agentúra AFP. viac »

Paríž ako centrum kultúry: Osem múzeí, ktoré sú turistickým hitom

Louvre
2020-06-24 12:00:00

Paríž je považovaný za mekku kultúry, v ktorej nájdete všetko od vzácnych historických múzeí až po extravagantné stavby s moderným umením. Návštevu tohto mesta si pokojne môžete naplánovať len prostredníctvom spoznávania týchto atrakcií, ktoré vám o ňom povedia niečo nové a zaujímavé, čo ste doteraz ani netušili. viac »

Zlé dvojča Pompejí: Staroveké mesto nerestí pohltila voda

Baiae
2020-04-28 08:30:00

Staroveké rímske mesto Baiae sa rozkladalo na severozápadnom pobreží Neapolského zálivu. V dobe svojho najväčšieho rozmachu bolo považované za módne stredisko preslávené svojimi hedonistickými zábavami a s tým súvisiacimi škandálmi. Luxusné domy, ktoré si tu vtedajší boháči postavili, môžu dnes návštevníci obdivovať v jednom z mála podvodných archeologických parkov na svete. viac »

Perlan - všetky divy Islandu na jednom mieste

Perlan
2020-02-01 00:00:01

Na kopci Öskjuhlíð pri meste Reykjavík sa nachádza zaujímavá moderná stavba Perlan. Dostanete sa ku nej aj pomocou miestnej hop on hop off tour. Atraktívna budova plní viacero funkcií. Nachádza sa tam reštaurácia, planetárium, ale aj niekoľko zaujímavých interaktívnych múzeí, ktoré vám priblížia jedinečnosť tejto krajiny. viac »

Zelená klenba v Drážďanoch: Takéto poklady včera ulúpili v krádeži storočia

Zelená klenba v Drážďanoch:
2019-11-26 08:00:01

Včerajšok sa do histórie Drážďan aj celého Nemecka zapísal čiernymi písmenami. Zo Štátnych umeleckých zbierok ukradli hotový poklad – diamantové a briliantové historické šperky, ktorých hodnota môže byť niekoľko miliárd eur. viac »

Výnimočné múzeum v Budapešti: Protiatómový bunker ukrýva nemocnicu z 2. svetovej vojny

Sziklakorhaz, Nemocnica v skale
2019-10-10 12:00:00

Sziklakorhaz, teda Nemocnica v skale, patrí k najoriginálnejším a najfascinujúcejším atrakciám maďarskej metropoly. Nachádza sa v podzemných priestoroch pod Budapeštianskym hradom, ktoré boli v povojnových rokoch upravené na protiatómový bunker. Počas 2. svetovej vojny v nich ale sídlila tajná vojenská nemocnica a dnes ju v jej pôvodnej podobe môžete navštíviť aj vy. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa