Divadlá a múzeá Európy

OBRAZOM: Vo Varšave znovuotvorili múzeum Fryderyka Chopina

OBRAZOM:  Vo Varšave
2023-05-07 11:00:00

Do poľskej Varšavy sa vracia obľúbená turistická atrakcia. Múzeum Fryderyka Chopina zatvorili vlani na jeseň pre rekonštrukčné a prestavbové práce s cieľom zlepšiť prezentáciu exponátov. Dnes je však už znova otvorené, a tak sa môžete všetko zaujímavé o najväčšom poľskom klaviristovi a skladateľovi 19. storočia dozvedieť pod jednou strechou. viac »

V Rusku otvorili prvé LGBTIQ+ múzeum, dlho nevydrží

V Rusku otvorili prvé
2022-11-29 07:00:00

V Petrohrade otvorili vôbec prvé queer múzeum v Rusku. Pre zákon o úplnom zákaze propagovania "netradičných sexuálnych vzťahov", ktorý nedávno prijala Štátna duma, však bude múzeum fungovať len pár dní. Keď totiž zákon nadobudne účinnosť, bude existencia múzea protiprávna. viac »

V Düsseldorfe otvoria múzeum venované Robertovi a Clare Schumannovcom

V Düsseldorfe otvoria múzeum
2022-11-03 11:00:00

V Düsseldorfe na budúci rok otvoria múzeum venované hudobnému skladateľovi Robertovi Schumannovi a jeho manželke Clare, oznámilo v pondelok vedenie tohto západonemeckého mesta. TASR správu prevzala z agentúry DPA. Múzeum bude umiestnené v bývalom dome tohto manželského páru, ktorý v súčasnosti renovujú. viac »

OBRAZOM: V Dánsku otvorili nové múzeum utečenectva

OBRAZOM: V Dánsku otvorili
2022-07-13 08:00:00

V Dánsku otvorili v stredu pre verejnosť nové múzeum venované utečenectvu. Inštitúcia s názvom FLUGT prezentuje problematiku nútenej migrácie prostredníctvom osobných príbehov z minulosti i súčasnosti. viac »

OBRAZOM: Múzeum vikingských lodí v Dánsku

Pätnásť metrov dlhá vikingská
2022-06-19 08:00:00

Druhé najväčšie dánske mesto Roskilde vo svete preslávil najmä obľúbený hudobný festival, milovníci histórie ho však poznajú aj ako sídlo zaujímavého Múzea vikingských lodí. Tie, ktoré boli postavené technikou tzv. "klinkerovej obšívky" zaradili minulý rok na zoznam UNESCO. viac »

Švédske Universum patrí k najmodernejším múzeám na svete: Veda ešte nikdy nebola tak atraktívna

Švédske Universum patrí k
2022-05-28 08:00:00

Veda ešte nikdy nebola tak atraktívna, ako ju uvidíte v švédskom Universe. V meste Göteborg sa nachádza jedno z najmodernejších múzeí, ktoré vám predstaví toto odvetvie vo veľmi atraktívnom šate. Svoju zábavu si tam nájdu dospelí i deti a všetci odtiaľ odídu s množstvom zaujímavých a užitočných nových vedomostí. viac »

Hrad Gravensteen – strašné miesto, ktorého sa každý bál


Gravensteen, Gent
2022-01-17 07:15:00

V belgickom meste Gent stojí hrad Gravensteen, ktorý postavili v 12. storočí. Pôvodní majitelia v ňom nežili dlho, preto bol celé stáročia opustený. Nakoniec mu našli nové využitie a premenili ho na väzenie, ktorého sa každý zločinec bál. I z toho dôvodu tam dnes inštalovali múzeum mučenia, ktoré je podľa mnohých návštevníkov skúškou nervov. viac »

Geniálny škandalista: Modiglianiho obrazy šokovali Paríž, dnes ich vystavujú vo Viedni

Výstava Modigliani - Revolúcia
2021-10-05 13:00:00

Pred sto rokmi jeho obrazy šokovali Paríž, dnes sa predávajú za milióny. Amedeo Modigliani (1884 – 1920), rodák z talianskeho Livorna, rovnako ako jeho rival Pablo Picasso, najčastejšie na svojich obrazoch zachytával tváre a telá svojich múz. Jeho najvýznamnejšie maľby predstavuje jedinečná výstava vo viedenskej Albertine pri príležitosti 100. výročia úmrtia umelca. viac »

Zabudnite na prepchatý Louvre: Úžasné sú aj tieto francúzske múzeá a galérie

Nie je to iba
2021-07-13 12:00:00

Je úplne pochopiteľné, že každý turista chce vo Francúzsku zažiť prehliadku v Louvri. Byť v kontakte s toľkými dielami výnimočných majstrov je neopísateľným zážitkom. No kvôli nemu by ste nemali zanedbávať ani ostatné múzeá či galérie v krajine, ktoré istotne stoja za vašu pozornosť. viac »

Vila Mon Repos na Korfu: V rodnom dome princa Philipa bývala aj Sissi

Vila Mon Repos na
2021-04-20 11:50:00

Cez víkend sa uskutočnila posledná rozlúčka so zosnulým princom Philipom, manželom britskej kráľovnej Alžbety II. Bol najdlhšie slúžiacim životným partnerom britského panovníka v dejinách, pochádzal však z Grécka, kde môžete navštíviť jeho rodný dom. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa