Podujatia a festivaly v Európe

Na varené víno a cigánsku zabudnite: Vianočné trhy v Krakove lákajú na neobvyklé pochúťky

Vianočný Krakov, Poľsko
2017-12-01 00:00:01

Bývalé kráľovské mesto Krakov turisti milujú najmä kvôli historickému centru. Rieka Visla, zámok Wawel a najmä námestie Rynek Glowny s historickými budovami z 13. storočia z neho robia jedno z najkrajších miest Poľska. Ešte krajšiu atmosféru ponúkajú v adventnom období, keď sa práve v starom meste rozprestierajú čarovné vianočné trhy. Tie sme pre vás preskúmali krátko po otvorení tohtoročnej sezóny. viac »

Keukenhof: Záhrada Európy, ktorej kraľujú tulipány

Keukenhof, Holandsko
2017-09-13 12:00:00

Holandsko je známe ako krajina tulipánov. V čase hlavnej sezóny tu polia zdobia státisíce týchto kvetov, ktoré potom vyvážajú do celého sveta. Turisti vtedy obdivujú nielen desiatky rôznych odtieňov, ale vždy aj nejaké nové druhy. Hlavným domovom tulipánov je záhrada Keukenhof. Na rozdiel od iných botanických záhrad je sprístupnená vždy iba dočasne a dvere pre návštevníkov otvára len počas pár mesiacov v roku. Ako odmenu za čakanie im však ponúkne tie najnádhernejšie kvetinové koberce sveta. viac »

Dokonalá pastva pre oči: Berlín sa pripravuje na najväčšiu kvetinovú slávnosť v Európe

IGA je najväčšou kvetinovou
2017-03-30 12:00:01

Nemecko sa tento rok stane opäť centrom záhradníctva a najkrajších kvetov na svete. Medzinárodná výstava IGA sa tentoraz bude konať v Berlíne. Vďaka tomu sa stáva dostupnejšou aj pre slovenských turistov, ktorí sa môžu tešiť na prehliadku pestrých farieb, floristických noviniek a prekvapení od najlepších záhradníkov v Európe. viac »

Vianočné trhy v Budapešti: Gastronomický zážitok svetovej úrovne!

Nádherná atmosféra a gurmánske
2016-12-05 12:30:00

V adventnom období sa všetky metropoly predbiehajú v zorganizovaní tých najatraktívnejších vianočných trhov. Niekde sa sústreďujú na nádhernú výzdobu, inde kladú väčší dôraz na gastronómiu či prezentovanie tradičných remesiel. V Budapešti venovali pozornosť každému detailu a jej návšteva je v predvianočnom období skutočnou pastvou pre všetky zmysly. viac »

Leto, hudba, party: Toto je 10 najlepších hudobných festivalov Európy

Toto je 10 najlepších
2016-05-20 00:00:01

Leto sa nezadržateľne blíži. Ak si ho chcete užiť naplno, začnite zábavu plánovať už teraz. Európa ponúka každý rok stovky letných hudobných festivalov, ktoré ulahodia milovníkom všetkých hudobných žánrov. Pohodu už poznáte, toto je ďalších top 10. Stačí si len vybrať. viac »

Hokejový šampionát klope na dvere: Takto si môžete Petrohrad vychutnať aj vy

S našimi tipmi môžete
2016-05-03 12:00:00

Najväčší hokejový sviatok je tu, a to je ideálna príležitosť navštíviť Petrohrad. Najsevernejšia metropola Ruska vám toho okrem športových zážitkov ponúkne oveľa viac. Pripravili sme informácie, ako si cestu za hokejom môžete užiť aj vy. viac »

Na vlastné oči: Maratón v Ríme, zážitok nielen pre športovcov

Boli sme na maratóne
2016-04-20 00:00:02

Pred týždňom, v nedeľu 10. apríla sa v Ríme uskutočnil 22. ročník rímskeho medzinárodného maratónu. A my sme boli pri tom. viac »

Historická šanca: Na skok od nás zažijete niečo, čo sa už nezopakuje

Holandské mesto s´Hertogenbosch sa
2016-04-19 00:00:01

Názov ´S-Hertogenbosch vám zrejme nič nehovorí. Keď však povieme, že z tohto mesta pochádzal slávny maliar HIERONYMUS BOSCH a od jeho smrti v auguste ubehne 500 rokov, môžete očakávať naozaj veľké veci. Svojho najslávnejšieho rodáka si mesto pripomína na každom kroku – výstavou majstrových diel, svetelnými predstaveniami v uliciach či prechádzkami v jeho stopách. Hieronyma Boscha ste nikdy nemohli spoznať lepšie! viac »

Hrôzostrašná beštia prináša Slovincom šťastie a celoročnú pohodu

Tradičné masky slovinských fašiangov
2015-02-13 12:00:00

Fašiangy sú v plnom prúde a po celom svete si ľudia užívajú posledné chvíle pred pôstom. Dobrá zábava, jedlo, pitie a samozrejme bály, plesy a zábavy. Vo svete existujú rôzne spôsoby osláv a práve teraz sa pozrieme na slovinskú podobu. Strašidelné príšery sú totiž symbolom predpôstnych osláv. Ako vyzerajú a čo symbolizujú? viac »

FOTO Karneval v Benátkach štartuje už tento víkend

Karneval v Benátkach, Taliansko
2014-02-19 14:30:00

TALIANSKO - Jeden z najkrajších karnevalov na svete vypukne už v sobotu a potrvá až do 4. marca. V bohatom programe, ktorého prípravné podujatia už začali, sa môžete tešiť na rozprávkové príbehy o zázrakoch, legendách i prírode. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa