ZOO, národné parky, záhrady Európy

Sliezsky park v Katoviciach – ako spojiť prírodu so zábavou

Sliezsky park v Katoviciach
2016-06-29 23:59:00

Na rozmedzí medzi Katovicami a Chorzówom sa nachádza najväčší európsky mestský park tohto druhu. Nájdete v ňom krajinné oblasti, ponúka možnosti na turistiku, vychádzky, ale zároveň združuje aj niekoľko populárnych atrakcií. Je dokonca dvakrát väčší ako oveľa populárnejší newyorský Central Park. Turisticky preferovaná oblasť v Poľsku prináša aj niekoľko možností na ubytovanie, čiže si môžete rozložiť základný stan priamo uprostred tohto raja a odtiaľ zorganizovať pár výletov. viac »

Isola, ostrov, ktorý bol skrýšou talianskeho panstva

Isola, ostrov, ktorý bol
2016-06-20 00:00:01

Na hraniciach medzi Talianskom a Švajčiarskom sa nachádza jazero Maggiore. Ide o druhé najväčšie jazero v Taliansku, ktoré sa rozprestiera priamo v Alpách. Okrem nádhernej prírody ponúka aj jednu zaujímavosť. Na malom ostrove Isola Bella vzniklo unikátne miesto pre šľachtu, ktorá tam hľadala útočisko pred rušným životom. Každé ráno si vychutnávali pokoj a výhľad na okolie, ktoré je teraz k dispozícii aj vám. viac »

Vstup na vlastné riziko: V tejto anglickej záhrade vám pôjde o život

Záhrada v Alnwicku skrýva
2016-05-17 12:00:00

Na prvý pohľad vyzerá záhrada v anglickom Alnwicku ako ktorákoľvek iná. Môžete sa prechádzať v tieni stromov a obdivovať kaskádovú fontánu, starostlivo zastrihnuté kríky aj krásne kvety. Môžete sa dotýkať, ovoniavať a prípadne aj ochutnať. Až kým neprídete do časti zvanej „Jedovatá záhrada“. Tam by sa vám to mohlo stať osudným. viac »

Prestížny magazín hodnotil najlepšie destinácie na horskú turistiku: Obrovský úspech Slovenska

Tatry zaradili k najlepším
2016-05-08 11:55:00

Nedávno sme vás informovali o tom, že Spišský hrad zaradili medzi najkrajšie hrady na svete. Teraz prichádzame s ďalšou dobrou správou. Prestížny britský denník zverejnil zoznam 10 najlepších európskych destinácií pre milovníkov horskej turistiky. A Slovensko tam opäť nechýba. viac »

Svetové unikáty – Najstaršiu sprístupnenú jaskyňu sveta a európske skvosty objavíte v Slovinsku

Postojnska jama, Slovinsko
2015-07-02 08:00:00

Viete, kde sa nachádza jedna z najväčších európskych jaskýň? Jej domovom je Slovinsko, krajina ktorá má veľa spoločného so Slovenskom, samozrejme okrem mora. viac »

Najlepšie národné parky Európy, ktoré oplývajú zelenou krásou

Dolomity, Taliansko
2014-10-22 09:00:00

Máte radi prírodu, lesy, jazerá, flóru a faunu? Objavte najkrajšie národné parky v Európe. Zabudnite na davy ľudí, pláže, zabudnite na mestá a na nákupy a príďte si oddýchnuť do najkrajších národných parkov v Európy. Objavte úžasné národné parky, ako sú Plitvické jazerá v Chorvátsku, Národný park Saské Švajčiarsko a iné. V Európe je ich mnoho na obdiv. viac »

Švajčiarska príroda na Nemeckých hraniciach

Národný park Saské Švajčiarsko,
2014-10-16 17:30:00

Za turistikou a príjemnou dovolenkou chodievame do rôznych kútov sveta. Doma máme úchvatné hory, ale keď chceme zažiť aj dobrodružstvo, prípadne preskúmať cudziu krajinu, musíme sa presunúť za hranice. A keď ich prekročíme niekoľko, teda dve, dostaneme sa do Nemecka. Krajiny kam chodí stále viac Slovákov, ktorí hľadajú kultúrne, ale aj prírodné bohatstvá. Hneď za českými hranicami narazíme na poklad – Saské Švajčiarsko. viac »

Najkrajšie mestské parky v Európe – na jesennej prechádzke (2. časť)

Vondelpark, Amsterdam, Holandsko
2014-09-22 09:00:00

S pokročilým ročným obdobím sa aj naše cestovateľské záujmy menia. Dovolenky a výlety si hľadáme už bližšie k domovu, prípadne pravý opak – lietame do exotických krajín, kde práve začína leto. V tom prvom prípade sa uchyľujeme k spoznávaniu Európy a jej miest. K moru nás to už toľko neťahá a mestá poskytujú dostatočné rozptýlenie. Pri prechádzaním chladnými mestami ale nesmieme zabudnúť na prírodu. Tú v betónových džungliach predstavujú parky a my vám teraz predstavíme druhú polovicu tých najkrajších európskych mestských parkov. viac »

Najkrajšie mestské parky v Európe – nechajte sa zlákať na jesennú prechádzku (1. časť)

Park El Retiro, Madrid,
2014-09-19 09:00:00

Európa je zelené miesto s tisíckami parkov a miliónmi stromov, kvetov, kilometrami zelených trávnikov, ktoré na váš čakajú počas celého roka. Chcete sa dostať preč od stresu, chcete ísť na piknik alebo rodinnú prechádzku? Európa ponúka krásne parky len pre vaše potešenie. Pozrite sa s nami na tie NAJ mestské parky Európy. viac »

Raj sa ukrýva v Anglicku a volá sa Eden

Projekt Eden, Veľká Británia
2014-04-28 15:00:00

VEĽKÁ BRITÁNIA - Boli ste už niekedy v raji? Vlastne v Raji s veľkým R? Ak ešte nie, je načase, aby ste sa tam spolu s naším magazínom vybrali. Napokon, nie je to ďaleko. Len niekoľko tisíc kilometrov od nás, vo Veľkej Británii. viac »


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa