Zaujímavosti, atrakcie

Raj s krvavou históriou: Karibský diktátor rozpútal petržlenový masaker, za nesprávnu výslovnosť smrť

2024-04-16 15:00:00 |

Vojak s krutou tvárou ukáže spútanému zajatcovi petržlen. „Ako sa to volá?“ udrie naňho. Keď ho jeho odpoveď neuspokojí, pozdvihuje mačetu a nešťastníkovi so zlou výslovnosťou na mieste zotne hlavu.

Viac článkov

Vedci objavili na dne zálivu kamenný val, má viac ako 10.000 rokov

Vedci objavili na dne
2024-02-21 16:00:00

Na dne Meklenburského zálivu pri nemeckom pobreží Baltského mora vedci objavili takmer kilometer dlhý kamenný val. Postavili ho tam zrejme lovci a zberači pred viac ako 10.000 rokmi, keď ešte toto miesto nebolo pod vodou. viac »

Pred 200 rokmi začala naša fascinácia dinosaurami, vedci pomenovali prvého pravekého jaštera

Pred 200 rokmi začala
2024-02-20 16:00:00

Anglický prírodovedec a teológ William Buckland 20. februára 1824 predstúpil pred Londýnsku geologickú spoločnosť a kolegom opísal obrovskú čeľusť a kosti končatín, ktoré objavil v bridlicovom lome v dedine Stonesfield neďaleko Oxfordu. Bucklad sa domnieval, že tieto skamenené pozostatky patrili obrovskému dávnemu plazovi a dal mu oficiálny vedecký názov: megalosaurus, čiže "veľký jašter". viac »

Prvý Slovák vo vesmíre: Pred 25 rokmi sa uskutočnil let Ivana Bellu

Ivan Bella krátko po
2024-02-20 12:00:00

Prvému letu Slováka do vesmíru predchádzala deblokácia ruského dlhu voči Slovenskej republike. Rokovania o vesmírnej expedícii prebiehali už od roku 1997. Do výberu sa prihlásilo 32 adeptov. Po stovkách lekárskych, psychologických a fyzických testov nakoniec vybrali štyroch, z ktorých po prísnej selekcii Rusi vybrali jedného kozmonauta.   viac »

Posledné štyri mníšky v kláštore v španielskej Ronde hľadajú spolusestry

Ronda, Španielsko
2024-02-20 09:00:00

Abatyša v známom historickom juhošpanielskom meste Ronda vyzvala rehoľné sestry odinakiaľ, aby vstúpili do jej kláštora Najsvätejšieho srdca Ježišovho. Kláštoru hrozí uzavretie, pretože v ňom zostali posledné štyri mníšky, napísala agentúra Reuters. viac »

Lyžiari mieria čoraz vyššie, svahy sú preplnené: Známe stredisko zvažuje, kedy povie stop

Lyžiari mieria čoraz vyššie,
2024-02-19 17:00:00

Dopravné zápchy, dlhé čakanie na lanovky aj v reštauráciách. Lyžiarov, ktorí mieria do francúzskych stredísk vo vyšších nadmorských výškach je stále viac, pretože v tých nižšie položených jednoducho nie je sneh. Niektorí prevádzkovatelia stredísk, napríklad v Alpe d'Huez, sa tak začínajú pýtať, kde je hranica ich vyťaženosti, píše agentúra AFP. viac »

Z najvyššej budovy Los Angeles sa stal strašiak: Opustený mrakodrap láka pouličných umelcov

Z najvyššej budovy Los
2024-02-19 16:00:00

Opustený mrakodrap v centre Los Angeles sa stal magnetom pre pouličných umelcov a parašutistov. Predstavitelia kalifornského mesta sa však obávajú, že sa na mieste odohrá tragédia, až z budovy niekto spadne, alebo z nej bude zhodený, uviedol denník The Guardian. viac »

Najkrajšie kryštálové jaskyne sveta: Jedna z nich je aj na Slovensku

Najkrajšie kryštálové jaskyne sveta:
2024-02-19 00:00:00

Vo svete nie je veľa kryštálových jaskýň a navyše nie všetky sú prístupné pre verejnosť. Aj preto sú tak vzácne a tešia sa veľkej obľube. Jednu z nich máme dokonca aj na Slovensku, pre bežných návštevníkov je však uzavretá. viac »

Srbskí archeológovia odkryli víťazný oblúk z čias Rímskej ríše

Srbskí archeológovia odkryli víťazný
2024-02-18 12:00:00

Srbským archeológom sa napriek treskúcim mrazom a silnému vetru podarilo odkryť rímsky víťazný oblúk z tretieho storočia nášho letopočtu. Ide o jednu z mála pamiatok tohto druhu na Balkáne, uviedla agentúra Reuters. viac »

Čokoláda, čaj či grog: Objavte pútavé príbehy teplých nápojov z celého sveta

Čokoláda, čaj či grog:
2024-02-17 00:00:00

Vychutnajte si rozmanitosť teplých nápojov, ktoré vás príjemne zahrejú v nepriaznivých mrazivých dňoch. Ich pôvod siaha až ďaleko do histórie a viažu sa k nim rôzne zaujímavé príbehy. Každý nápoj prináša jedinečné chute, vône a spôsoby prípravy, odrážajúci rôznorodosť kultúr a tradícií. Vydajte sa na cestu časom naprieč kontinentami vďaka šálke dobrého čaju, punču alebo grogu. viac »

Trápny incident v hoteli: Z muža s nožom sa vykľul kúzelník

Trápny incident v hoteli:
2024-02-16 16:00:00

Niekoľko policajtov minulý víkend vyrazilo do veľkého hotela v Enderby v strednom Anglicku kvôli tiesňovému volaniu, že sa po hoteli pohybuje muž s dlhým nožom. V hotelovej hale blízko výťahov ale policajti našli fanúšika príbehov o čarodejníkovi Harrym Potterovi, ktorý mal v ruke kúzelnícky prútik. Spravodajský server BBC News pripomenul aj ďalšie kuriózne zásahy bezpečnostných zložiek, keď veci neboli také, ako sa spočiatku javili. viac »

Každé iné, a predsa krásne: Týchto 5 prístavných miest rozhodne stojí za návštevu

Každé iné, a predsa
2024-02-15 12:00:00

Už v dávnej minulosti sa najlepšie žilo obyvateľom, ktorí sa usadili na pobreží nejakej rieky alebo mora. Vďaka rybolovu našli dobré možnosti na obživu a k tomu sa neskôr pridalo aj obchodovanie, z ktorého ťažili veľké množstvo peňazí. Práve v prístavných mestách sa totiž predával tovar aj z ďalekých končín. A keď sa obchody podarili, tak sa tu minulo o to viac peňazí. V súčasnosti preto tieto lokality patria k tým najkrajším, čo uvidíte počas vašich dovoleniek. viac »

Vedci zrekonštruovali a sprístupnili obsah Darwinovej osobnej knižnice

Vedci zrekonštruovali a sprístupnili
2024-02-15 10:00:00

Obsah knižnice britského prírodovedca Charlesa Darwina (1809 - 1882) bol prvýkrát kompletne vyhľadaný a sprístupnený on-line. Na rekonštrukcii pracovala univerzita v Singapure a webové stránky zahŕňajú aj doposiaľ nezverejnené detaily z knižnice zakladateľa evolučnej biológie, informovala agentúra DPA. viac »

Láska hory prenáša: Muž prekonal vyše 7000 kilometrov, výsledkom je neuveriteľná žiadosť o ruku

Láska hory prenáša: Muž
2024-02-15 00:00:00

Google Earth umožňuje prehliadať Zem ako zo satelitu. Väčšina ľudí službu využíva pri vyhľadávaní miest, kam sa chystajú, istý muž však vďaka nej vytvoril tú najoriginálnejšiu žiadosť o ruku. viac »

10 najromantickejších hotelov sveta: Tu sa nedá povedať nie

10 najromantickejších hotelov sveta:
2024-02-14 22:00:00

Valentín je tu, no lásku si treba užívať po celý rok! Pod palmami so šumením mora, v starom hrade, kde na vás dýchne história, alebo na terase s tým najúžasnejším výhľadom – v týchto hoteloch vaše zásnuby, svadbu, medové týždne alebo romantickú dovolenku vo dvojici skutočne nezabudnuteľnými. viac »

Krajina lásky: V americkom Lovelande každý rok pečiatkujú desaťtisíce valentínskych pohľadníc

Krajina lásky: V americkom
2024-02-14 06:00:00

V americkom meste Loveland pred sviatkom svätého Valentína každoročne opečiatkujú desiatky tisíc pohľadníc a prianí, ktoré sem posielajú ľudia z celého sveta kvôli špeciálnej "zamilovanej" pečiatke. viac »


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa