To najkrajšie zo sveta

Na návšteve najvyššej budovy sveta: Burj Khalifa ponúka výhľad na celý Dubaj

Na návšteve najvyššej budovy
2023-07-21 00:00:00

V Dubaji zo sto najvyšších budov sveta môžete navštíviť až dvadsiatku. Ikonou medzi nimi je najvyššia budova sveta, 828 metrov vysoká Burdž Chalífa (alebo Burj Khalifa, teda Veža Khalifa), ktorá je tým najvyšším, čo kedy ľudská ruka postavila. My sme ju nedávno navštívili. viac »

Cestovanie ako z rozprávky: Tieto magické zámky poznáte aj z Disneyho príbehov

Cestovanie ako z rozprávky:
2023-07-20 00:00:00

Disneyho rozprávky milujú deti, ale aj dospelí. Radi sa pomocou nich aspoň symbolicky premiestňujeme do dokonalého sveta, kde vyhráva dobro nad zlom. Ak sa chcete aspoň na chvíľu podobne cítiť aj v tom našom, vyberte sa na výlety k zámkom, ktoré inšpirovali tvorcov týchto animovaných hitov. viac »

Turisti ich milujú: 10 najnavštevovanejších atrakcií v Európe

Turisti ich milujú: 10
2023-07-08 11:00:00

Ak veríte, že záujem turistov odzrkadľuje význam pamiatok, máme pre vás zoznam tých najnavštevovanejších v Európe. V porovnaní s USA či Japonskom síce v celkových číslach ťahajú za kratší koniec, predsa sa však na nezáujem sťažovať nemôžu. Koľké ste už osobne obdivovali aj vy? viac »

Navštívili sme najväčší akvapark sveta: Všetko, čo musíte vedieť o Aquaventure v Dubaji

Navštívili sme najväčší akvapark
2023-07-06 00:00:00

Najvyšší, najväčší, najdrahší - to sú prívlastky, ktoré do Dubaja priťahujú pozornosť médií i turistov. V meste rekordov uvidíte najvyššiu budovu sveta aj najväčšiu hrajúcu fontánu, letné radovánky si zas môžete užiť v najväčšom akvaparku sveta. Po nedávnej návšteve vám prinášame zaujímavé fakty i praktické informácie. viac »

Zabudnite na Versailles či Schönbrunn: Týchto 10 nádherných zámkov im poriadne šliape na päty

Zabudnite na Versailles či
2023-04-24 13:00:00

Versailles, Cárske Selo, Neuschwanstein či Schönbrunn, to sú svetoznáme zámky, ktoré azda nikomu netreba predstavovať. Hoci však rozhodne patria k najnavštevovanejším, krásou im môžu konkurovať aj iné architektonické skvosty. Prejdite sa nimi spolu s nami. viac »

Ako v rozprávke: Vstúpte do 10 najkrajších hradov sveta

Ako v rozprávke: Vstúpte
2023-04-12 12:01:00

Slovensko sa môže pýšiť obrovským množstvom hradov a zrúcanín, zaujímavé stavby však nájdeme aj inde vo svete. Niektoré na svojom mieste stoja už od stredoveku, iné tak síce vyzerajú tiež, no postavili ich omnoho neskôr. Tu je výber tých najkrajších. viac »

Obrovský úspech južných susedov: Top atrakciou 2023 je Maďarský parlament

Budapeštiansky parlament
2023-04-10 11:00:00

Pravidelne každý rok sa zverejňujú viaceré zoznamy najzaujímavejších pamiatok. Tentoraz sa na prvom mieste objavila atrakcia od našich susedov. Maďarský parlament patrí k najkrajším stavbám v Európe, preto si zaslúžene užíva toto prvenstvo. viac »

Fascinujúca hračka prírody: Neuveríte, ako tieto ostrovy vyzerajú z leteckého pohľadu

Fascinujúca hračka prírody: Neuveríte,
2023-03-29 08:30:00

Ostrovy patria vďaka dlhému pobrežiu k najobľúbenejším destináciám turistov. Len málokto si pritom uvedomuje, aké zaujímavé tvary niektoré z nich majú. Naplno totiž vyniknú len pri leteckom pohľade, a tak si ich krásu vychutnajte aspoň prostredníctvom fotografií. viac »

Jazvy na tvári svetových metropol: 10 najškaredších budov planéty

Jazvy na tvári svetových
2023-03-22 07:30:00

Nevkusné ohavy. Aj tak vnímajú niektorí domáci i turisti stavby, ktoré patria k dominantám miest. Hodnotenie krásy je síce subjektívnou otázkou vkusu a každému sa páči niečo iné, predsa sa však dajú názory ľudí spočítať a vytvoriť rôzne rebríčky. Toto je aktuálne ten, ktorý určuje poradie najškaredších budov sveta. viac »

Hotový raj na Zemi: Toto je 10 najkrajších pláží sveta

Hotový raj na Zemi:
2023-03-07 12:30:00

Jar pomaly klope na dvere, a tak čoraz častejšie myslíme aj na svoje dovolenkové plány. Možno vás pri výbere destinácie inšpiruje aj zoznam desiatich najkrajších pláží sveta. Podľa užívateľov portálu TripAdvisor vás tieto miesta rozhodne nesklamú! viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa