Vodné priehrady, jazerá

Morské oko - ozdoba Vihorlatských vrchov

2021-01-10 12:00:00 | | Hodnotenie článku: 5.00

Viac článkov

OBRAZOM Vodná nádrž Blajzloch patrí k najromantickejším miestam v Slovenskom raji

Umelá vodná nádrž Blajzloch
2020-11-07 12:00:00

Blajzloch, umelú vodnú nádrž v Slovenskom raji vybudovali v roku 1966 v katastri obce Hrabušice, okres Spišská Nová Ves. Nachádza sa neďaleko cesty z Hrabušíc do sedla Kopanec pri pravostrannom prítoku doliny Veľká Biela voda nad známou dolinou Sokoľ. V jazierku so pstruhmi je ostrovček sprístupnený drevenou lávkou. Okolo jazera prechádza náučný chodník. viac »

Plitvické jazerá na slovenský spôsob: Zatopený lom s veľrybou turisti milujú

Na snímke pohľad na
2020-09-17 12:00:00

Zatopený Beňatinský kameňolom nachádzajúci sa len pár kilometrov od ukrajinských hraníc v katastri obce Beňatina v okrese Sobrance nazývajú mnohí, ktorí ho navštívili, "slovenské Plitvické jazero". Prirovnanie k chorvátskej turistickej atrakcii si vyslúžil vďaka svojej tyrkysovej vode. Iní ho zas, podľa slov starostu obce Štefana Minčáka, po osobnej návšteve nazvú Beňatinská veľryba. viac »

Užite si posledné prázdninové dni: Zemplínska šírava poteší mnohými atrakciami

Zemplínska šírava
2020-08-19 08:00:00

Jedna z najväčších vodných plôch na Slovensku Zemplínska šírava poskytuje podmienky na rekreáciu pre všetky vekové kategórie. Ako sa pre TASR vyjadril riaditeľ Zemplínskej oblastnej organizácie cestovného ruchu Patrik Cimprich, návštevníkom ponúka nielen rekreáciu a atrakcie na vode, ale i výlety za vinohradníctvom či turistiku na neďaleké hrady. Novinkou sú tento rok vyhradené parkovacie miesta. viac »

Dovolenka na Slovensku takmer ako pri mori: Slnečné jazerá

Senecké jazerá
2020-07-13 00:00:00

Slnečné jazerá sú jasnou voľbou pre tých obyvateľov hlavného mesta, ktorí si chcú oddýchnuť v obklopení nádhernej prírody a zároveň si potrpia na dobré služby. Od Bratislavy sa nachádzajú len 30 kilometrov, takže sú ideálnou voľbou na oddych od rušného mesta. Využiť ich môžu aj návštevníci z iných kútov Slovenska, ktorí chcú spojiť vodné radovánky so spoznávaním našej metropoly. viac »

Dovolenka na Slovensku takmer ako pri mori: Veľká a Malá Domaša a okolie

Domaša
2020-07-03 00:00:00

Východ Slovenska ponúka na kúpanie dve najznámejšie vodné nádrže. Jednou je Zemplínska šírava, druhou Domaša, ktorá sa delí na dve časti – Veľkú a Malú. Podľa turistov má najlepšie podmienky na kúpanie a navyše aj vynikajúcu kvalitu vody. Okrem toho sa môžete tešiť na skvelé výlety v okolí. viac »

Dovolenka na Slovensku takmer ako pri mori: Sĺňava

Sĺňava
2020-06-29 00:00:00

Pri potulkách okolo slovenských vodných nádrží a priehrad zájdeme tentoraz na západ Slovenska. Sĺňava patrí k obľúbeným miestam na oddych, ale aj na rôzne vodné aktivity. Pohodlne sa k nej dostanete pešo z centra Piešťan, keď prechádzka vedie príjemnou prírodnou oblasťou popri brehoch rieky Váh. viac »

Dovolenka na Slovensku takmer ako pri mori: Zemplínska šírava a okolie

Zemplínska šírava
2020-06-17 00:00:00

Východ Slovenska vám tiež ponúka náhradu za dovolenku pri mori. Vodná nádrž Zemplínska šírava sa nachádza neďaleko Michaloviec a v blízkosti hraníc s Maďarskom a Ukrajinou. I vďaka tomu vám ponúka množstvo skvelých nápadov na výlety v okolí, počas ktorých si nájdu možnosti na využitie voľného času mladí ľudia, rodiny s deťmi, ale aj dôchodcovia. viac »

Dovolenka na Slovensku takmer ako pri mori: Liptovská Mara a okolie

Liptovská Mara
2020-06-10 00:00:00

Zdá sa, že na dovolenku pri mori budeme mať tento rok len obmedzené možnosti. Napriek tomu sa nemusíte obávať, pretože na Slovensku máme viacero vodných plôch, ktoré vám aspoň čiastočne nahradia oddych na pláži. Naše nádrže či prírodné jazerá majú navyše v okolí množstvo tipov na zaujímavé výlety a vyplnenie voľného času. Postupne vám teda predstavíme slovenské možnosti na letnú dovolenku pri vode a dnes začneme obľúbenou Liptovskou Marou. viac »

Zatopený lom láka turistov: Malé Chorvátsko pri Beňatine je ešte krajšie

Na snímke turisti sa
2019-09-04 00:00:01

V snahe zvýšiť turistickú atraktívnosť lokality Beňatinského travertínu v Sobranskom okrese vznikli na jeho vrchole vysunutá vyhliadka, chodníky premosťujúce nedostupné úseky i základná turistická infraštruktúra. V pláne je prepojiť turistickým chodníkom celý obvod bývalého lomu a tiež vybudovanie novej vyhliadky. Pre TASR to uviedla výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus (KRT) Lenka Vargová Jurková. viac »

Na Domašu sa po 26 rokoch vráti výletná loď, takto vyzerá

Na Domašu sa po
2019-05-08 12:00:00

Vyše 2 800 kilometrov dlhá cesta čaká výletnú loď, ktorá sa má od leta po 26 rokoch vrátiť na vody Domaše. Jej cesta z Prahy bude trvať zhruba mesiac. Začne ju 16. mája. Ako agentúru SITA informoval Radovan Kapraľ, starosta obce Kvakovce, ktorej súčasťou je aj rekreačná oblasť Domaša Dobrá, kde bude mať loď domovský prístav, v súčasnosti kotví loď na Vltave v Prahe. Koncom týždňa tu absolvovala prehliadku technického stavu, v najbližších dňoch bude natretá špeciálnym náterom a pripraví sa na presun na Domašu. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 Nasledujúci >>
Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa