Európske mestá

Cyprus neláka len plážami: Prístavné mesto Limassol zasýti aj váš hlad po poznaní

Cyprus neláka len plážami:
2023-04-23 14:00:00

Cyprus turisti milujú najmä vďaka kvalite jeho služieb, ku ktorým navyše dostanete aj krásne pláže s čistým morom a výbornými podmienkami na plávanie. Ak chcete počas dovolenky vyraziť aj za poznaním, skúste navštíviť prístavné mesto Limassol. viac »

Kuriózna pamiatka v srdci Toskánska: Malebné mestečko ukrýva fresku stromu s penismi

Kuriózna pamiatka v srdci
2023-01-19 00:00:00

Za najväčšie turistické magnety v Toskánsku pokladajú mestá Florencia a Pisa. Lenže tie často trpia veľkým množstvom turistov, ktorí preto radi vyhľadávajú aj lokality s pokojnejšou atmosférou. Z tohto pohľadu je pre nich najväčším lákadlom stredoveké mestečko Massa Marittima, ktoré vás vezme na symbolickú cestu časom. viac »

Zabudnite na Paríž a Riviéru: Toto je 5 skrytých perál Francúzska

Zabudnite na Paríž a
2023-01-18 12:00:00

Keby ste sa vybrali na dovolenku do Francúzska, kam by to bolo? Radšej by ste navštívili vychytené turistické lokality, alebo by ste chceli objavovať aj málo známe mestečká a dedinky, kde si užijete tú pravú atmosféru tejto očarujúcej krajinky? Ak vás zaujala druhá alternatíva, máme pre vás zopár zaujímavých tipov. viac »

Holandský Medemblik - skvelý tip pre milovníkov mestečiek s atmosférou

Holandský Medemblik - skvelý
2023-01-08 08:00:00

V minulosti patril Medemblik k najvýznamnejším holandských prístavným mestám, dnes je známy najmä vďaka vodným športom, za ktorými sem prichádza množstvo ľudí. Pre turistov však ponúka aj zaujímavé pamiatky a možnosti na trávenie voľného času. viac »

Mestečko Blackburn: Na skok z Liverpoolu spoznáte pravú atmosféru anglického vidieka

Mestečko Blackburn: Na skok
2023-01-06 10:30:00

Keď sa vyberiete na výlet alebo na futbal do Liverpoolu či Manchestru, radi by ste sa možno pozreli aj do okolia, kde sa nachádzajú historicky zaujímavé mestečká a krásna príroda. Blackburn leží menej ako hodinu cesty od týchto známych lokalít a ponúka vám hneď niekoľko pamiatok, okrem ktorých si môžete vychutnať aj pravú atmosféru anglického vidieka. viac »

Eguisheim – jedno z najčarovnejších vianočných mestečiek sveta

Eguisheim – jedno z
2022-12-27 12:00:00

V predvianočnom období každý hovorí o francúzskom meste Colmar. Jeho starým uličkám adventná atmosféra veľmi svedčí, málokto však vie, že sa podobný klenot nachádza aj v jeho blízkosti. Mestečko Eguisheim má podobný šarm, takže si vašu sviatočnú dovolenku môžete spojiť hneď s návštevou oboch lokalít. viac »

Tak to tu ešte nebolo: V Taliansku si môžete prenajať celú dedinu. A nevyjde to draho!

Tak to tu ešte
2022-12-12 10:30:00

Mnohé talianske obce pomaly vymierajú a radnice sa pokúšajú o ich záchranu napríklad predajom domov za euro. V Petritoli na to idú úplne inak. Celú dedinu ponúkajú na krátkodobý prenájom! viac »

Lagos – mesto, kde sa zrodil zvrátený trh s ľuďmi

Lagos – mesto, kde
2022-11-23 12:30:00

Lagos je síce najväčšie mesto Nigérie aj celej Afriky, rovnomenné sídlo však nájdete aj na juhu Portugalska v nádhernom regióne Algarve. Turisti tam cestujú kvôli nádherným plážam i pohoriam a často pritom ani netušia, akú desivú históriu ukrýva. viac »

Albertville - kedysi dejisko slávnej olympiády, dnes fantastická zimná destinácia

Albertville - kedysi dejisko
2022-11-19 00:00:00

Zimná olympiáda v Albertville 1992 patrila medzi tie najkrajšie, ktoré sa odohrali v Európe. Naši športovci vtedy ešte súťažili v jednom tíme s českými a odniesli si odtiaľ tri bronzové medaily. Medzi tých šťastných patrili krasokorčuliar Peter Barna, družstvo skokanov na lyžiach a na všeobecnú radosť našincov aj hokejový tím. Ako dnes vyzerajú športoviská i samotná olympijská dedinka? viac »

V Ravenne sa písali dejiny, dnes ukrýva neuveriteľné poklady ranokresťanského umenia

V Ravenne sa písali
2022-11-17 13:00:00

Neveľká Ravenna patrí k najväčším pokladom Talianska. V minulosti bola metropolou Západorímskej, Ostrogótskej i Byzantskej ríše a dnes v nej môžu turisti obdivovať až osem miest zapísaných na zozname UNESCO. Azda nikde inde na svete nenájdete také množstvo ranokresťanských pamiatok a vzácnych mozaík! viac »


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa