Európske mestá

Na vlastnej koži: Hamburg vás prekvapí prepojením modernej časti a historického centra

Na vlastnej koži: Hamburg
2022-11-07 12:00:00

V Hamburgu nájdete jeden z najväčších európskych lodných prístavov. Od dávnej minulosti má preto významné postavenie, vďaka ktorému neustále napreduje. Aj dnes patrí k najpokrokovejším mestám v krajine, vďaka čomu vás milo prekvapí prepojením modernej časti a historického centra. viac »

Slovinský Maribor - turistické lákadlo v každom ročnom období

Františkánsky kostol
2022-11-06 13:00:00

Po Ľubľane je Maribor medzi turistami druhým najobľúbenejším mestom v Slovinsku. Ideálny čas na jeho návštevu je pritom počas celého roka. Jar a jeseň sa nesú v znamení spoznávania pamiatok a jeho živej atmosféry, za čo vďačí aj univerzitným študentom. V lete si tam môžete urobiť zastávku počas cesty do Chorvátska. No a v zime zas môžete prísť na lyžovačku do blízkeho lyžiarskeho strediska. viac »

Zermatt pripomína rozprávkovú krajinu, leží na jednom z najkrajších miest Európy

Zermatt pripomína rozprávkovú krajinu,
2022-10-25 12:00:00

Mesto Zermatt sa nachádza v nemecky hovoriacej časti Švajčiarska. Situované je na jednom z najkrajších miest v Európe. Rozprestiera sa totiž v údolí, ktoré je obklopené kopcami. Na prvý pohľad vyzerá ako rozprávková krajinka, ktorá vám prinesie veľa možností na aktivity počas celého roka. Stačí si len vybrať, či chcete stráviť aktívnu dovolenku, alebo sa zameriate na oddych. viac »

Porto s minimálnym rozpočtom: Toto všetko uvidíte v jednom z najkrajších mieste zadarmo

Porto, Portugalsko
2022-10-21 07:05:00

Dovolenka v Porte patrí v Európe medzi tie lacnejšie. Ak však chcete ušetriť ešte viac peňazí, vyberte si z pestrej ponuky bezplatných atrakcií. Aj pomocou nich si poskladáte fantastický program, vďaka ktorému si zamilujete toto jedinečné mestečko. viac »

FOTOREPORTÁŽ z Norimbergu: TOP 10 atrakcií v jednom z najkrajších miest Nemecka

Pohľad na hrad z
2022-09-15 13:00:00

Norimberg je jedným z najobľúbenejších turistických lokalít v Nemecku. Hoci bolo mesto počas 2. svetovej vojny z veľkej časti zničené, mnohé z hlavných budov však boli starostlivo zrekonštruované do pôvodného stavu. Väčšina hlavných atrakcií mesta sa nachádza v jeho historickom jadre obkolesenom zhruba 5 kilometrov dlhými mestskými hradbami. viac »

Nemecký Augsburg - mesto Fuggerovcov, unikátnych kanálov aj prvých sociálnych bytov

Veža Perlachturm a radnica
2022-09-04 00:00:00

Druhé najstaršie mesto Nemecka a po Norimbergu a Mníchove tretie najväčšieho mesta Bavorska by ste pri návšteve Nemecka určite nemali vynechať. Vďaka svojej polohe bolo dôležitým obchodným aj finančným centrom Európy. O tom dodnes svedčí jeho impozantná historická architektúra, bohato zdobené cechové domy, renesančné a barokové paláce, kostoly či unikátny vodný systém mesta, zapísaný na zozname UNESCO. Všetky turistické atrakcie sú tu blízko seba, takže ich môžete poľahky prejsť v rámci prechádzok mestom pešo. viac »

Bodrum - turecká perla s gréckym nádychom

Bodrum - turecká perla
2022-08-17 10:00:00

Bodrum je jednou z najvychytenejších tureckých destinácií. Okrem luxusných hotelov, nádherného pobrežia a viacero možností na vodné aktivity sa však táto oblasť vyznačuje aj širokou ponukou výletov. Priamo v Bodrume alebo na jeho predmestiach sa nachádzajú zaujímavosti, ktoré zvládnete navštíviť aj sami len za pomoci mestskej dopravy. Alebo si objednajte niektorý z platených výletov, počas ktorých preskúmate tieto lokality so sprievodcom. viac »

Dokonalé destinácie pre krátku dovolenku: Toto je 15 najkrajších mestečiek Európy

Dokonalé destinácie pre krátku
2022-08-11 13:00:00

Televízna stanica CNN vypracovala zoznam 15 najkrajších malých miest v Európe. Môžu sa pochváliť nádhernou architektúrou a bohatým kultúrnym životom, ktoré sú porovnateľné s veľkými turistickými centrami, len ich navštevuje menší počet ľudí. Vo výbere sa ocitli rôznorodé lokality - od rybárskych mestečiek po stredoveké opevnené mestá. viac »

Trogir - benátska perla v srdci Dalmácie

Pohľad na trogirskú promenádu
2022-08-05 12:01:00

Hoci väčšina turistov mieri skôr k Splitu, rozhodne by ste nemali vynechať ani neďaleký Trogir. Najmä v prípade, že obľubujete malebné mestečká, kde vám na prehliadku netreba veľmi veľa času a to hlavné je užívať si „la dolca vita“. Áno, táto chorvátska perla patrila v minulosti Benátskej republike a je to cítiť na každom kroku. viac »

Tip na výlet z Helsínk: Navštívte charizmatické mesto Porvoo

Tip na výlet z
2022-07-27 12:00:00

Počas dovolenky v Helsinkách máte výbornú možnosť aj na zaujímavé výlety v okolí hlavného mesta. Jedným zo zaujímavých tipov je Porvoo, ktoré je vzdialené len 50 kilometrov od fínskej metropoly. K dispozícii sú tiež dobré spoje, vďaka ktorým si môžete naplánovať celú cestu sami na vlastnú päsť. Čo zaujímavé na vás potom čaká v jej cieli? viac »


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa