Francúzsko

FRANCÚZSKO - Dordogne, departement v juhozápadnej časti Francúzska, v okolí rovnomennej rieky Dordogne, očarí milovníkov pokoja, krásnej prírody, starobylých hradov, historických dediniek a malebných mestečiek. Patrí k obľúbeným dovolenkovým destináciám. viac »
FRANCÚZSKO - Provensálsko, po francúzsky Provence, je oblasť južného Francúzska, ktorá je známa bohatou históriou, kultúrnymi pamiatkami a malebnou prírodou. Nekonečné polia posiate levanduľou a slnečnicami reprezentujú to, čo si turisti pod Provensálskom predstavujú. viac »
FRANCÚZSKO - Château de Chambord je najväčším zámkom ležiacim pri rieke Loira v strednom Francúzsku. Považuje sa za vrcholné renesančné dielo, jeho typická architektúra miešajúca stredoveké formy s klasickými štruktúrami renesancie ho predurčuje na účasť v rebríčku najznámejších zámkov sveta. viac »
FRANCÚZSKO - Najhornatejší ostrov v Stredozemnom mori na západ od Talianska a juhovýchodne od Francúzska nenesie tento prívlastok náhodne. Rozmanitá scenéria, krásne hory i pláže, no aj prísna ochrana pred agresívnym rozvojom cestovného ruchu z neho robí jednu z perál Stredozemného mora. viac »
FRANCÚZSKO - Jeho počiatky siahajú až do 12. storočia, súčasnú podobu ale nadobudol najmä v 16. storočí, kedy ho prebudovali najlepší talianski architekti tých čias. Stopy na ňom zanechali mnohí francúzski panovníci, takisto tu možno vidieť prvky z obdobia stredoveku, renesancie aj klasicizmu. viac »
FRANCÚZSKO - Zámoček na území Versailles bol navrhnutý ako sídlo pre kráľa a jeho milenku Madame de Pompadour. Tá sa ale jeho dostavby v roku 1768 nedožila. Po jej smrti prešiel zámok na jej nástupkyňu Madame du Barry. viac »
FRANCÚZSKO - Pôvab juhovýchodného pobrežia Francúzska s originálnym názvom Côte d'Azur dokáže prekonať len málo miest v Európe. Je jedným z vôbec prvých moderných rekreačných oblastí, už v 18. storočí sem chodila oddychovať vyššia britská šľachta. viac »
FRANCÚZSKO - Za odlivu obklopený pieskami, za prílivu morskými vlnami - taký je žulový ostrovček s opevnením a kláštorným kostolom na pobreží Normandie. Patrí do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. viac »
FRANCÚZSKO - Hlavné mesto Provensálska je zároveň najstarším mestom Francúzska - jeho osídľovanie Grékmi sa začalo už 600 rokov pred Kristom. Dnes je hospodársky najvýznamnejším prístavným mestom na juhu Francúzska. Kozmopolitné a zároveň malebné, s bohatou históriou, bolo spolu s našimi Košicami vyhlásené za Európske hlavné mesto kultúry pre rok 2013. viac »
FRANCÚZSKO - Petit Palais, v preklade Malý palác, sa nachádza na brehu Seiny v Paríži. V paláci sa nachádza múzeum, ktoré vystavuje všemožné diela umelcov, a je tiež nazývané malým Louvreom. viac »
<< Predchádzajúci 1 2 3 4 Nasledujúci >>
Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa