Londýn

Od olympiády v roku 2012 sa môže Londýn pýšiť vyhliadkovou vežou ArcelorMittal Orbit, ktorá sa rýchlo stala novým symbolom mesta. Pred pár dňami k nej pridali ďalší svetový unikát – najdlhšiu šmykľavku, kde jazda z výšky 76 metrov trvá až 40 sekúnd. To je už poriadna výzva pre milovníkov adrenalínu, čo poviete? viac »
Ak sa chystáte navštíviť Londýn, mali by ste to stihnúť ešte tento rok. Začiatkom budúceho príde anglická metropola o jeden zo svojich symbolov - hodiny na veži Big Ben sa na štyri mesiace zastavia. viac »
VEĽKÁ BRITÁNIA - Tower of London kedysi skrýval zlodejov, ale aj najvzácnejšie britské šperky. Tower of London alebo oficiálne aj Her Majesty´s Palace and Fortress, čo v preklade znamená Palác a pevnosť jej Veličenstva, sa nachádza na brehu rieky Temže v Londýne. viac »
VEĽKÁ BRITÁNIA - Zmenšený európsky Times Square. Piccadilli Circus je známe námestie, ktoré sa nachádza v západnej časti Londýna. viac »
VEĽKÁ BRITÁNIA - Sídlo kráľovskej rodiny je obľúbenou atrakciou Londýna, ktorá láka nielen prekrásnymi priestormi, ale aj tradičnou výmenou stráží. Uniformovaná stráž sa strieda každý deň o jedenástej a je sprevádzaná pochodovou kapelou a množstvom návštevníkov. viac »
VEĽKÁ BRITÁNIA - Vidiecky pokoj neďaleko rušného centra. Greenwich sa nachádza v Londýne približne 5,5 kilometra od Trafalgarského námestia. Je to mestská časť, ktorá leží na brehu Temže a vyznačuje sa pokojným prostredím a kráľovskými pamiatkami. viac »
VEĽKÁ BRITÁNIA- Miesto, kde nájdete britského premiéra, sa nachádza na známej londýnskej ulici Whitehall. Ulica Whitehall vedie od Temže a Westminsterského námestia až po Trafalgarské námestie. Nachádzajú sa na nej turistické atrakcie, ale aj typické malé obchodíky. viac »
VEĽKÁ BRITÁNIA- Zrekonštruovaný palác sa stal sídlom britského parlamentu. viac »
VEĽKÁ BRITÁNIA- Chrám na brehu Temže v sebe ukrýva pozostatky najslávnejších osobností Spojeného kráľovstva. viac »
VEĽKÁ BRITÁNIA- Tate Modern je britská národná galéria moderného a súčasného umenia v Londýne. Vystavuje zbierku, ktorej najstaršie prvky pochádzajú zo začiatku 20. storočia. viac »
<< Predchádzajúci 1 2 Nasledujúci >>
Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa