Kam cez víkend

Pohronská hradná cesta - 60 kilometrov, 14 hradov a mnoho ďalších pamiatok

Pohronská hradná cesta -
2019-04-20 12:00:00

Jednotný postup pri budovaní turistickej infraštruktúry Pohronskej hradnej cesty môže priniesť zvýšenie jej atraktívnosti a návštevnosti. To bolo hlavnou myšlienkou workshopu, ktorý v uplynulých dňoch organizovali oblastné organizácie cestovného ruchu Región Gron a Stredné Slovensko v spolupráci s Rozvojovou agentúrou Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a ďalšími zainteresovanými partnermi. viac »

Štúrovo, Ostrihom a Vyšehrad – silná trojka na výlet za históriou

Ostrihom, Maďarsko
2019-01-16 00:00:01

Štúrovo je vďaka známemu kúpalisku hojne navštevované najmä počas letných mesiacov. Je však aj vstupnou bránou k našim južným susedom - na skok to máte do malebného Ostrihomu aj Vyšehradu, ktoré sa významne spájajú aj s našou históriou. Táto silná trojica je preto ideálnou destináciou napríklad aj na jesenný víkendový výlet. viac »

Kežmarok a okolie

Nádvorie hradu
2019-01-01 00:00:01

Vysoké Tatry to nie je len Poprad a menšie dedinky v jeho okolí. Hrdou pýchou regiónu je aj mesto Kežmarok, ktoré ponúka vynikajúcu alternatívu na ďalší víkendový výlet. Ako bonus navyše máte všetko ako na dlani a zoradené pri sebe, takže si pokojne môžete prejsť všetky atrakcie aj v priebehu jedného dňa. Z tohto mesta sa vám navyše ponúkne krásny výhľad na končiare, ktorý vás bude sprevádzať počas celej návštevy. viac »

Tip na septembrový výlet: Spoznajte cez víkend tri skvosty Dechtíc

Kostol svätej Kataríny Alexandrijskej
2018-09-14 08:00:00

Dni európskeho kultúrneho dedičstva umožnia v septembri záujemcom bližšie spoznať tri historické skvosty v Dechticiach v okrese Trnava. Najstarším je Kostol všetkých svätých, ktorého základom je románska rotunda, ďalšou je Kostol a kláštor sv. Kataríny, známy aj ako Katarínka, a treťou menej známy areál Mudrochovho vodného mlyna s unikátnym včelínom. viac »

Interaktívna expozícia: V Liptovskom Mikuláši zažijete súd s Jurajom Jánošíkom

V autentických priestoroch bývalej
2018-08-02 08:00:00

V autentických priestoroch súdnej siene Liptovskej stolice v Múzeu Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši, kde bol v roku 1713 odsúdený na smrť zbojnícky kapitán Juraj Janošík, sprístupnili novú interaktívnu expozíciu. Návštevníci sa môžu prevteliť do úloh sudcov, drábov či súdeného zbojníka, obliecť si dobové kostýmy, zahrať sa na súdny proces a spraviť si selfie v sudcovskom kresle či na dereši. viac »

Najväčší sviatok múzeí je tu: Na toto sa môžete tešiť vo vašom meste

Najväčší sviatok múzeí je
2018-05-18 12:00:00

Sobota 19. mája bude opäť patriť múzeám a galériám, ktoré sa už po štrnásty raz zapoja do celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií. Do neskorých večerných hodín budú pre návštevníkov pripravené výstavy, autorské výklady, tvorivé dielne, animácie či prehliadky vo viac ako 100 lokalitách na Slovensku. Podujatie organizuje Zväz múzeí na Slovensku v spolupráci so Slovenským národným múzeom, ktoré je zároveň hlavným koordinátorom múzeí a galérií v Bratislave. viac »

Tip na víkend: Odvezte sa po Baťovom kanáli, tento rok oslávi 80. narodeniny

Baťov kanál
2018-05-05 12:00:00

V Skalici slávnostne otvorili plavebnú sezónu na Baťovom kanáli. Odomknutie na tejto vodnej ceste, ktorá spája slovenské Pomoravie s moravskými regiónmi, sa uskutočnilo v utorok. viac »

Kežmarský a Spišský hrad cez víkend otvoria letnú turistickú sezónu

Spišský hrad
2018-05-04 08:00:00

Ďalšie dva hrady na Spiši cez víkend slávnostne otvoria svoje brány pred letnou turistickou sezónou. Na Spišskom hrade sa môžu návštevníci v sobotu 5. mája tešiť na rinčanie zbraní, salvy z diel, ladné pohyby tanečníc, ochutnávky v hradnej kuchyni či krik kata ozývajúci sa z hradnej mučiarne. TASR o tom informovala Dáša Uharčeková Pavúková zo Slovenského národného múzea Spišského múzea v Levoči. viac »

6 dôvodov, prečo si dať jarný reštart na Liptove

6 dôvodov, prečo si
2018-04-18 12:00:00

Za oddychom či už aktívnym alebo príjemným ničnerobením nepotrebujete cestovať tisíce kilometrov. Krásne miesta s množstvom možností, výborným jedlom a kvalitným servisom máme aj na Slovensku. Ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí si chcú dopriať jarnú dovolenku, môže byť rezort Gothal s wellness v Liptovskej Osade, kde sa dá nielen zrelaxovať, ale si aj pripomenúť slovenské tradície či históriu a utvrdiť sa v tom, aké je Slovensko nádherné. viac »

Demänovská dolina z pohľadu histórie: Prvým turistom nechýbali ani lanovky

Demänovská dolina z pohľadu
2018-03-27 00:00:00

Jasná a Demänovská dolina si vybudovali meno jedného z najkvalitnejších stredísk v strednej Európe. Široká sieť dobre prepojených zjazdoviek ponúka vynikajúce podmienky pre lyžiarov a v lete si tam zase nájdete niekoľko zaujímavých turistických trás rôznych obtiažností. Keď sa však pozriete na dolinu v súčasnosti, vyzerá úplne inak ako vo svojich začiatkoch. O tých nám porozprával bývalý člen horskej služby a vášnivý fotograf Karol Špánik. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa