Zoo, botanické záhrady a arboréta

Park zvierat v Stropkove: Najväčší záujem je o zajace a činčily

2023-09-30 10:00:00 |

Stropkovský Park zvierat ponúka návštevníkom približne 80 kusov a 36 druhov zvierat. Najväčší záujem je o zajace a činčily, ale i opice a papagáje ary. Ako pre TASR uviedol vedúci Parku zvierat Kamil Soóš, plánujú vybudovať nové voliéry a chovať v nich klokany a pštrosy.

Viac článkov

Žarnovický zveropark - skvelý tip pre milovníkov zvierat aj rozprávok

Žarnovický zveropark  -
2021-05-23 12:00:00

Poďte tam, kde vraj aj vaše deti odložia mobily a tablety. Tam, kde sa môžete pritúliť k zvieratám. Tam, kde mladší nájdu celodennú zábavu a dospelí zabudnú na starosti. Nie, nepozývame vás snívať. Pozývame do Zveroparku. viac »

Najvyšša koncentrácia roztomilosti: V košickej zoo sa prvýkrát narodil malý urzon

Na snímke mláďa urzona,
2021-05-13 08:00:00

Košická zoologická záhrada ako prvá na Slovensku odchovala urzona stromového. Mláďa menom Hugo prišlo na svet v apríli cisárskym rezom. Tento zákrok bol podľa chovateľov nevyhnutný, keďže priebežne veterinárne vyšetrenia ukazovali na väčší plod. viac »

Bojnická zoo chová jednu z najnebezpečnejších rýb sveta: Trúfa si aj na človeka!

Národná zoo Bojnice chová
2020-11-25 12:00:00

Národná zoologická záhrada v Bojniciach chová jednu z najnebezpečnejších rýb sveta. Binga botswanská, ktorú volajú i žralok Afriky, dokáže svoju korisť zubami doslova rozpoliť. Informoval o tom v utorok hovorca zoo Jaroslav Slašťan. viac »

K obyvateľom košickej zoo pribudol veľký fešák: Po 30 rokoch sa vrátil leopard čínsky

Leopard čínsky v košickej
2020-11-03 08:00:00

K obyvateľom košickej zoologickej záhrady aktuálne pribudol aj leopard čínsky. Návštevníci ho môžu pozorovať v zrekonštruovanom výbehu objektu pre veľké mačkovité šelmy. Leoparda čínskeho začala košická zoo chovať po 30 rokoch. viac »

Bojnická zoo má nových obyvateľov: Vážia len dva kilogramy, no zabíjajú aj ľudí

Bojnická zoo získala do
2020-10-19 08:00:00

Národná zoologická záhrada Bojnice získala do chovu pár jedného z dvoch jedovatých jašterov sveta. Samca a samicu kôrnatca jedovatého môžu od októbra vidieť návštevníci v budove vivária, informoval hovorca zoo Jaroslav Slašťan. viac »

Najväčšie arborétum na Slovensku: V Mlyňanoch uvidíte rastliny z celého sveta

Arborétum Mlyňany
2020-08-21 12:00:00

Arborétum Mlyňany je považované za najstaršiu budovanú zbierku vždyzelených drevín v strednej Európe. Nachádza sa nad obcou Vieska nad Žitavou neďaleko Zlatých Moraviec. viac »

Európska rarita: V košickej zoo sa vyliahli mláďatá tukanov veľkozobých

V košickej zoo sa
2020-08-10 08:00:00

V Zoologickej záhrade Košice potešili chovateľov dva unikátne prírastky. Ide o mláďatá tukanov veľkozobých, ktoré sa vyliahli v polovici júna a ktoré už návštevníci môžu obdivovať vo voliére hneď za vstupom po ľavej strane. Vtáčatá vyleteli z búdky v uplynulých dňoch a postupne si zvykajú na nové prostredie, informovala o tom TASR vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu košickej zoo Eva Malešová. viac »

Mášu a Filipa opustila mama, teraz sú ozdobou košickej zoo

Polročné mláďatá medveďa hnedého
2020-07-24 10:00:00

Košická zoologická záhrada má novú atrakciu - dve mláďatá medveďa hnedého s menami Máša a Filip. V súčasnosti polročné medvieďatá zachránili v marci v Národnom parku Nízke Tatry po tom, ako ich matka opustila. viac »

V bojnickej zoo otvorili motýliu záhradu, návštevníci uvidia desiatky druhov

V bojnickej zoo otvorili
2020-07-16 08:00:00

Návštevníci Národnej zoologickej záhrady v Bojniciach si opäť môžu v jej areáli prezrieť desiatky druhov motýľov. Motýliu záhradu tam otvorili v týchto dňoch, prístupná bude počas celého leta. viac »

Roztomilá štvorica: V košickej zoo sa narodili mláďatá tučniakov jednopásych

V košickej zoo sa
2020-07-14 08:00:00

Štyri mláďatá tučniakov jednopásych sa v uplynulých dňoch vyliahli v košickej zoologickej záhrade. TASR o tom za zoo informovala Eva Malešová s tým, že tieto nelietavé vtáky pochádzajúce z Južnej Ameriky chovajú ako jediná zoo na Slovensku. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa