Zoo, botanické záhrady a arboréta

Park zvierat v Stropkove: Najväčší záujem je o zajace a činčily

2023-09-30 10:00:00 |

Stropkovský Park zvierat ponúka návštevníkom približne 80 kusov a 36 druhov zvierat. Najväčší záujem je o zajace a činčily, ale i opice a papagáje ary. Ako pre TASR uviedol vedúci Parku zvierat Kamil Soóš, plánujú vybudovať nové voliéry a chovať v nich klokany a pštrosy.

Viac článkov

Babyboom v Košiciach: V zoo pribudli mláďatá byvola, opice či antilopy

Byvolce bieločelé s mláďatami
2020-06-26 08:00:00

V Zoologickej záhrade Košice od začiatku tohto roka pribudla už takmer stovka mláďat. Prvýkrát vôbec obohatili chovy mláďatá byvola vodného a pekari bielopáseho. "Tri mláďatá pribudli napríklad v stáde vodárok červených. Mimoriadnu radosť majú chovatelia aj z páru kosmáčov bieločelých, kde sa rodina po piatich mesiacoch rozrástla o ďalšie dvojčatá," uviedla vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu košickej zoo Eva Malešová. viac »

Do bratislavskej ZOO priletel bocian: Pozrite na tých roztomilých drobcov

Do bratislavskej ZOO priletel
2019-12-21 12:00:00

Záver roka bol v bratislavskej ZOO chovateľsky úspešný. Od októbra do polovice decembra 2019 sa tam narodilo hneď niekoľko roztomilých mláďatiek. viac »

Zoopark pri Bratislave má nových obyvateľov: Zoznámte sa so vzácnymi tigrami Misty a Shadow

Bengálsky tiger
2019-11-14 08:00:00

V zvieracom parku v Orechovej Potôni (okres Dunajská Streda) našli nový domov dva bengálske tigre. Ich umiestnenie sa zrealizovalo vďaka spolupráci slovenského a českého ministerstva životného prostredia. TASR o tom informoval hovorca Ministerstva životného prostredia SR Tomáš Ferenčák. viac »

ZOO v Bojniciach chová najjedovatejšie zvieratá sveta: Miligram ich jedu by zabil dva slony

ZOO Bojnice
2019-11-13 08:00:01

Národná zoologická záhrada Bojnice chová najjedovatejšie zvieratá sveta. Hoci žaby z čeľade pralesničkovité majú iba pár centimetrov, jed z niektorých druhov by dokázal zabiť i slona. Informoval o tom hovorca zoo Jaroslav Slašťan. viac »

Do bojnickej ZOO pribudli mláďatá jedného z najstarších vtákov na svete

Plameniak čílsky
2019-11-07 12:00:00

Kolekcia vtákov v Národnej zoologickej záhrade v Bojniciach sa rozrástla o dve mláďatá plameniaka čilského. Jedince jedného z najstarších vtákov na Zemi sa narodili v rôznom období a návštevníci ich môžu pozorovať v expozícii. TASR o tom v stredu informoval hovorca bojnickej zoo Jaroslav Slašťan. viac »

Do košickej ZOO sa vrátili supy, plnia funkciu zdravotnej polície

Sup bielohlavý
2019-11-05 08:00:00

Do košickej zoologickej záhrady sa po 20 rokoch vrátili supy. Pár supov bielohlavých sa do Košíc dostal zo zoo v holandskom meste Amersfoort. Samica má 2,5 roka a samec je o rok starší. viac »

Najväčšia volavka na svete: Zoo Bojnice chová unikátneho vtáka

Volavka obrovská
2019-10-02 12:00:00

Bojnická zoologická záhrada sa môže pochváliť viacerými unikátmi. Vidieť v nej môžete napríklad tajomnú nandíniu africkú, najnebezpečnejšieho vtáka na svete kazuára, leva berberského, ktorého by ste už vo voľnej prírode nenašli, ale aj najväčšiu volavku na svete. viac »

Najväčšia pýcha bojnickej ZOO: Vyhynutý lev, ktorý bojoval proti gladiátorom

Lev berberský. Národná zoo
2019-08-18 00:00:01

Bojnická zoologická záhrada sa môže pochváliť viacerými unikátmi. Vidieť v nej môžete napríklad tajomnú nandíniu africkú, najnebezpečnejšieho vtáka na svete kazuára, ale aj leva berberského. A toho by ste už vo voľnej prírode nenašli. viac »

Zoo Bojnice chová najnebezpečnejšieho vtáka na svete

Kazuár
2019-07-26 12:00:00

Národná zoologická záhrada Bojnice chová jedného z najnebezpečnejších vtákov na svete. Je ním austrálsky kazuár, ktorého medzinárodný deň si dnes Zoo pripomína edukačnými aktivitami o živote tohto zaujímavého živočícha. Ako informoval hovorca bojnickej zoologickej záhrady Jaroslav Slašťan, kazuára považujú za najnebezpečnejšieho vtáka na Zemi. viac »

Botanickú záhradu v Tatranskej Lomnici po zime opäť otvorili pre verejnosť

Botanická záhrada v Tatranskej
2019-05-06 08:00:00

Expozíciu tatranskej prírody v Tatranskej Lomnici po zime znovu otvorili pre verejnosť. Po takmer osemmesačnej prestávke tak budú mať záujemcovia opäť príležitosť obdivovať tatranskú kvetenu v plnej kráse. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa