Slovensko – kam na výlet

Chatu Hrešná v košických Kavečanoch navštevuje čoraz viac ľudí

Chatu Hrešná v košických
2021-02-03 08:00:00

Turistov v okolí Chaty Hrešná v košickej mestskej časti (MČ) Kavečany v tomto roku výrazne pribudlo. Pre TASR to uviedol jej prevádzkovateľ Tomáš Eichler s tým, že v zimnom období v blízkosti nej udržiavajú aj niekoľko bežkárskych tratí. Chatu sa podľa neho postupne snažia rekonštruovať, no väčšie investície pre koronakrízu nateraz odložili. viac »

Kaľamárka patrí k najkrajším lokalitám Podpoľania, turisti a horolezci ju ocenia hlavne v ľadovej zime

Prírodná a turistická lokalita
2021-02-02 08:00:00

Prírodná a turistická lokalita Kaľamárka je prístupná v každom ročnom období, jej čaro však turisti a milovníci športového lezenia ocenia hlavne v ľadovej zime. Stačí len pár krokov, mierne stúpanie a z civilizácie plnej áut a hluku sa človek ocitne v divokej a rozprávkovej hore. viac »

Zaujímavý útvar nad Detvou: Melichovu skalu vidieť z diaľky, najkrajšia je zasnežená

Svojou majestátnosťou vzbudzuje Melichova
2021-01-27 08:00:00

Svojou majestátnosťou vzbudzuje Melichova skala nad Detvou pozornosť už z diaľky, táto prírodná pamiatka je však najkrajšia, keď je zasnežená. Skala je 30 metrov vysoká a je to zvyšok čela lávového prúdu so zachovanými tvarmi tečúcej lávy. viac »

Prameň víl - skvelý tip na nenáročnú prechádzku do prírody v rámci Košíc

Prechádzku k Prameňu víl
2021-01-22 12:00:00

Prameň víl je jednou z možností, kam sa vydať na nenáročnú prechádzku do prírody s deťmi v rámci Košíc aj počas zimy. Trasa z Horného Bankova a späť má dokopy približne tri kilometre. Pre TASR to uviedla vedúca turistického oddielu mládeže Klub rodinnej turistiky Košice (KRTKO) a predsedníčka Klubu slovenských turistov za košický región Eva Dučaiová s tým, že ide o menej známy chodník. viac »

Originálny náučný chodník: Kamenica odkazuje na slovenský Semmering

Výhľad na Žiarsku kotlinu
2021-01-18 08:00:00

Slovenský Semmering, historickú prezývku železničnej trate vedúcej cez Kremnicu, pripomína náučný chodník Kamenica v obci Stará Kremnička. Okrem toho približuje históriu miestnych bojov počas druhej svetovej vojny a z vrcholu Kamenica ponúka panoramatické výhľady na široké okolie. viac »

Nostalgické spomienky: Manínska tiesňava bola kedysi turistickým hitom

Manínska tiesňava
2021-01-12 12:02:00

Manínska tiesňava alebo Manínska úžina, ako najužší skalný kaňon na Slovensku nazývajú domáci, bola pred verejnosťou doslova ukrytá až do konca 19. storočia. Krásy prírodného skvostu ležiaceho len niekoľko kilometrov od Považskej Bystrice priniesli verejnosti až vtedajší trenčiansky župný lekár Jozef Brančík a etnograf a botanik Jozef Holuby. viac »

Morské oko - ozdoba Vihorlatských vrchov

Morské oko
2021-01-10 12:00:00

Necelých 100 kilometrov od Košíc sa pod Vihorlatom nachádza unikátne jazero – Morské oko. Je súčasťou Vihorlatského pralesa, zapísaného do zoznamu Svetového prírodného dedičstva UNESCO. Najväčšie zahradené sopečné jazero na Slovensku z rozlohou 13 ha má členité pobrežie a krištáľovo čistú vodu. Aj preto je ideálnym miestom na príjemnú prechádzku v lone prírody. viac »

Drienčanský kras - nádherný kus našej prírody na juhu krajiny

Polosuchá dolina, typický krasový
2021-01-09 09:00:00

Vzácne prírodné územie s krasovými javmi, dve jaskyne, vodnú nádrž, historickú oboru, ale aj návršie, kde kedysi stála pevnosť a pôsobisko rozprávkara Pavla Dobšinského. To všetko môžu uvidieť návštevníci náučného chodníka Drienčanský kras pri obci Drienčany v okrese Rimavská Sobota. viac »

Nová rozhľadňa nad Tuhárom láka turistov: Pri dobrom počasí vidno až do Tatier

Turistická vyhliadka nad dedinou
2020-12-03 08:00:00

Turistická vyhliadka nad dedinou Tuhár v okrese Lučenec, ktorú miestna samospráva vybudovala koncom minulého roka, prilákala do regiónu nových návštevníkov. TASR o tom informoval starosta Peter Čeman. viac »

Holíč: Pri veternom mlyne vybudovalo mesto rozhľadňu

Holíč: Pri veternom mlyne
2020-11-20 08:00:00

Mesto Holíč v rámci cezhraničného projektu VISIO, ktorý je podporený z programu INTERREG V-A Slovensko – Rakúsko 2014 - 2020 a spolufinancovaný z fondu ERDF, zo štátneho rozpočtu SR a vlastných zdrojov mesta Holíč, vybudovalo neďaleko veterného mlyna novú rozhľadňu. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa