Slovensko – kam na výlet

OBRAZOM Vodná nádrž Blajzloch patrí k najromantickejším miestam v Slovenskom raji

Umelá vodná nádrž Blajzloch
2020-11-07 12:00:00

Blajzloch, umelú vodnú nádrž v Slovenskom raji vybudovali v roku 1966 v katastri obce Hrabušice, okres Spišská Nová Ves. Nachádza sa neďaleko cesty z Hrabušíc do sedla Kopanec pri pravostrannom prítoku doliny Veľká Biela voda nad známou dolinou Sokoľ. V jazierku so pstruhmi je ostrovček sprístupnený drevenou lávkou. Okolo jazera prechádza náučný chodník. viac »

V stopách našich velikánov: Navštívte pamätné domy slovenských osobností

Hviezdoslavova hájovňa, Oravská Polhora
2020-10-26 12:00:00

Využite niektoré z prázdnin na to, aby ste vášmu cestovaniu po Slovensku dodali pridanú hodnotu. Vezmite svoje deti na výlety do pamätných domov najznámejších slovenských osobností. Hravou formou ich naučíte niečo viac o ich práci a živote. Takto si istotne zapamätajú viac informácií, ako keby sa iba naspamäť učili množstvo faktov z učebníc. viac »

Les môžete navštíviť všelikde, lesnícky skanzen len v Čiernom Balogu

Na snímke Lesnícky skanzen
2020-10-15 12:00:00

Vezmite si pevnú obuv, správajte sa ohľaduplne k hostiteľovi a nezabudnite byť pozorný. Lesnícky skanzen v Čiernom Balogu vás zoznámi s tou najdôležitejšou zložkou životného prostredia – lesom. viac »

Prejdite si Tatry na bicykli: Štyri tipy na skvelé cyklotrasy pre každého

Na snímke cyklista prechádza
2020-10-10 00:00:00

Tatry, to nie sú len vysokohorské túry. Stále obľúbenejšie je prejsť si tatranskú prírodu na bicykli. Vybrali sme pre vás rôzne cyklotrasy, nielen podľa ich náročnosti, ale tak, aby ste aj spoznali krásu našich veľhôr. Kým prvú a druhú by mal zvládnuť každý bez problémov, zvyšné sú už o niečo náročnejšie a vyžadujú si väčšie úsilie a kondičku. Stoja však za tú námahu. A pre tých, ktorí potrebujú trošku pomôcť so šliapaním do pedálov, máme jednoduchý tip: požičajte si v hoteli ebike. viac »

Rimavská Sobota: Turisti majú novú atrakciu, náučný chodník Po stopách Maginhradu

Otvorenie náučného chodníka Po
2020-09-28 22:00:00

Turisti, ktorí zavítajú do okresu Rimavská Sobota, sa môžu tešiť na novú turistickú atrakciu. Od rybníka vo Vyšnom Skálniku sa už vydajú po novom náučnom chodníku, ktorým sa dostanú po 16 metrov vysokú rozhľadňu na vrchole Maginhradu. Chodník, ktorý lemujú informačné tabule či drevené plastiky, otvorili v sobotu zástupcovia obcí Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) i dobrovoľníci. Tomuto projektu venovali dlhé roky. viac »

Kečovské škrapy a vyvieračka: V národnej prírodnej rezervácii pribudne turistické zázemie

Kečovské škrapy
2020-09-17 08:00:00

Vybudovanie turistického zázemia pri prírodných zaujímavostiach Kečovské škrapy a Kečovská vyvieračka neďaleko jaskyne Domica v okrese Rožňava je jedným z aktuálnych plánov Štátnej ochrany prírody SR – Správy slovenských jaskýň. Informoval o tom jej pracovník Ľudovít Gaál. viac »

Novinka v Nízkych Tatrách: Náučný chodník pripomenie históriu baníckej osady Magurka

Banícka osada Magurka,ležiaca priamo
2020-09-16 08:00:00

Históriu baníckej osady Magurka v Ľupčianskej doline v Nízkych Tatrách priblíži nový náučný chodník, ktorý otvoria začiatkom októbra. Tvorí ho 11 tabúľ umiestnených na 8,4 kilometra dlhom okruhu. viac »

V stopách baníkov: Železník a okolie môžu návštevníci spoznať vďaka dvom chodníkom

Informačná tabuľa v obci
2020-09-03 08:00:00

Spoznávať vrch Železník a banícku históriu celého okolitého regiónu v okrese Revúca môžu návštevníci vďaka dvom turistickým chodníkom, ktoré v roku 2016 vyznačilo občianske združenie Rákošská cächa v spolupráci s turistickým klubom Dúbrava Jelšava. Podľa predsedu OZ Júliusa Pavelka sú obidve trasy súčasťou digitálnych mapových portálov na internete a dostali sa už i do tlačených máp. viac »

Vyhliadková veža s netypickým výhľadom: Na Dukle budete mať zimomriavky

Údolie smrti a Dukla
2020-08-29 12:00:00

Severovýchod Slovenska je najbohatším regiónom na pamiatky na druhú i prvú svetovú vojnu. Najvýznamnejšou lokalitou vojenskej histórie je bojisko na Dukle, ktoré si najlepšie prehliadnete z vyhliadkovej veže. Tá nedávno prešla rozsiahlou rekonštrukciou. viac »

Plavecký kras a jeho zvlášne špecifikum: Závrty vyzerajú ako z inej planéty

Medzi špecifiká Plaveckého krasu
2020-08-22 12:00:00

Návštevníci Plaveckého krasu, ktorí na spoznanie jeho zaujímavostí a špecifík využijú rovnomenný náučný chodník, objavia počas cesty aj krasové závrty. Jedny z najväčších, s obvodom dlhým niekoľko desiatok metrov, sa nachádzajú v blízkosti Amonovej lúky. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa