Česko

Podzemný chrám vody: V Brne sprístupnili slávne vodojemy, nakrúcať tam chce Disney aj Netflix

2024-04-03 00:00:00 |

Scéna ako z iného sveta dávno zaniknutých civilizácii či fantasy filmov. Také sú Vodojemy Žltý kopec v Brne, ktoré boli verejnosti sprístupnené symbolicky 22. marca na Svetový deň vody. Jedná sa o unikátnu technickú pamiatku, ktorú môžete v takomto rozsahu a zachovalosti vidieť okrem Brna iba na troch miestach neďaleko Londýna. Poďte si ju po citlivej rekonštrukcii pozrieť s nami.

Viac článkov

V pražskom Národnom múzeu otvorili rozsiahlu výstavu o Miroslavovi Žbirkovi

V pražskom Národnom múzeu
2022-10-24 07:00:00

V českom Národnom múzeu sa začala výstava o legende českej a slovenskej pop music s názvom "Miro Žbirka: Roky a dni". Predstavuje spevákov život a tvorbu v príbehoch a pomocou oslavy hudobného nadšenia, talentu a empatie, informovala v stredu spravodajská stanica ČT24, na ktorú sa odvoláva vo svojej správe TASR. viac »

Filmové južné Čechy: Poďte s nami na miesta, kde vznikli poklady našej kinematografie

Rozprávkový zámok a hrad
2022-09-18 12:30:00

Južné Čechy sú veľmi fotogenický kraj a dobre to vedia aj filmári, ktorí tu radi a často nakrúcajú. Veľkej obľube sa tešia najmä hrady a zámky, na ktorých vzniklo viacero ikonických filmov a rozprávok. viac »

Divoká Šárka – vzácna oáza pokoja v ruchu stovežatej Prahy

Divoká Šárka – vzácna
2022-09-07 12:00:00

Že ste už Karlovým mostom prechádzali viackrát, na Hradčanoch ste sa už samozrejme tiež zastavali a zašli ste aj mimo centra, na zámok Troja, no a stále vás to do tej Prahy láka? Alebo ste v stovežatej prvýkrát, no máte ruch oddýchnuť si od ruchu veľkomesta v lone prírody? Ponúkame vám tip na miesto, aké by ste v blízkosti metropoly rozhodne nečakali! viac »

Národný park Krkonoše - nádherná tundra v srdci Európy

Národný park Krkonoše -
2022-08-20 00:00:00

Že si neviete predstaviť výlet do nehostinnej tundry a navyše v strede Európy? Poďte zistiť, že práve tu si dosýta vychutnáte prechádzky chránenou prírodou, spoznáte čo–to z histórie, dobre si zabicyklujete a keď budete mať šťastie, možno stretnete aj ochrancu tejto krajinnej oblasti, bájneho Krakonoša. Národný park Krkonoše je viac ako len najvyšší vrch Českej republiky – Sněžka. viac »

České more Lipno - dokonalé miesto na zážitkovú dovolenku

České more Lipno -
2022-07-14 00:00:00

Keď sa povie Lipno, tak môžeme doplniť - najväčšia česká priehrada, originálna 'Stezka korunami stromů', ktorá bola prvá svojho druhu v Čechách, ale aj mestečko na polostrove, ako sa zvykne hovoriť Frymburku. Čo z toho však zabaví a zláka prázdninujúce deti? Z Lipna vyberáme pár tipov, ktoré vám doprajú dovolenkový aktívny oddych a deťom prázdninové zážitky, o ktorých zaručene porozprávajú aj spolužiakom po prázdninách v škole. viac »

Skvelý tip pre milovníkov histórie: Vo východných Čechách je až deväť kráľovských miest

Hradec Králové, labské parníčky
2022-06-14 06:00:00

Deväť miest, ktoré až na jednu výnimku ležia vo východných Čechách, spája nielen spoločná história, ale aj vzájomná spolupráca na propagáciu turistickej ponuky pre domácich aj zahraničných návštevníkov. Dvůr Králové nad Labem, Hradec Králové, Chrudim, Jaroměř, Mělník, Nový Bydžov, Polička, Trutnov a Vysoké Mýto patrili v minulosti českým kráľovnám. viac »

Nenápadný kostol ukrýva hotové poklady: Tieto diela môže Česku závidieť celý svet!

Nenápadný kostol ukrýva hotové
2022-05-29 12:30:00

Neveľká obec Kunratice u Cvikova ukrýva obrovský poklad. Miestni sklári totiž spojili sily s tunajším kňazom a starému kostolu vdýchli nový život. V svätostánku inštalovali vzácne umelecké diela zo skla, kvôli ktorým tam teraz okrem veriacich mieri aj množstvo turistov. Popri nádherných výtvoroch svetoznámych osobností obdivujú aj monštranciu pre pápeža či jeden veľkonočný poklad. viac »

OBRAZOM zo strednej Moravy: Ľudovú kultúru najlepšie spoznáte v Hanáckom múzeu v prírode

Hanácky skanzen
2022-05-29 10:00:00

Mesto Olomouc je centrom Hanej, etnografickej a významnej poľnohospodárskej oblasti s vlastným nárečím aj zvykmi. Ak vás zaujíma ľudová kultúra a tradície, rozhodne nevynechajte návštevu Hanáckeho skanzenu v obci Příkazy. viac »

Dvojhlavé zvieratá aj horoskop smrti: Frýdlant ponúka fascinujúcu cestu českou históriou

Hrad a zámok Frýdland
2022-05-18 16:00:00

Stojí takmer na hranici s Poľskom a Nemeckom, a pritom patrí k najnavštevovanejším pamiatkam Českej republiky. Hrad Frýdlant turistov láka nielen svojou výnimočnou architektúrou, ale pýši sa tiež hneď niekoľkými unikátmi. Kde inde by ste pod jedinou strechou videli kanceláriu najstaršieho múzea v strednej Európe, horoskop známeho politika, kaplnku s dvomi oltármi či dvojhlavé teľa? viac »

Vyskúšali sme za vás: Najdlhší visutý most sveta je v Česku

Vyskúšali sme za vás:
2022-05-13 10:00:00

V piatok 13. mája 2022 sa o 10. hodine pre verejnosť otvára svetový unikát, ktorým Česká republika prepísala Guinessovu knihu rekordov. Prvenstvo najdlhšieho visutého mostu pre peších na svete získala Dolní Morava v Pardubickom kraji. viac »


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa