Maďarsko

Jar v Maďarsku: Týchto 6 botanických záhrad vás opantá krásou i vôňou

2024-03-24 00:00:00 |

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta príjemným prekvapením a dokonalým doplnkom prehliadky Budapešti, pobytu v maďarských kúpeľoch či dovolenky pri Balatone.

Viac článkov

Navštívili sme vianočné trhy v Budapešti: Takéto dobroty ochutnáte iba v maďarskej metropole

Navštívili sme vianočné trhy
2022-12-18 13:00:00

Vianočné trhy v Budapešti sa radia medzi tie najkrajšie a najväčšie v Európe. Každoročne ich navštívi vyše 600-tisíc návštevníkov. Poďte sa s nami pozrieť, ako to na nich vyzerá. viac »

8 fantastických tipov na VÍKEND V ADVENTNEJ BUDAPEŠTI - darček, ktorý tromfne čokoľvek iné!

8 fantastických tipov na
2022-12-10 09:00:00

December už klope na dvere a hoci patrí záver roka vďaka vianočným sviatkom k najkrajším obdobiam, pre mnohých sa spája aj so zhonom a stresom. Čo keby ste však tento raz zvoľnili tempo a obdarovali sami seba? Navštívte adventnú Budapešť a doprajte si fantastické zážitky, ktoré vám dodajú pozitívnu energiu na celé týždne. A za cenu, ktorá vás milo prekvapí! viac »

Vianoce v Budapešti úplne bez stresu: Autobusy aj vlaky jazdia často a ceny sú priaznivé

Budapešť, Maďarsko
2022-12-09 12:00:00

V hlavnom meste Maďarska už začali fantastické vianočné trhy, ktoré sú obľúbeným výletom pre mnohých Slovákov. Nechajte tentokrát auto doma a spravte si výlet vlakom a autobusom. Len tak si budete môcť užiť všetky gastronomické lákadlá naplno! viac »

OBRAZOM z Budapešti: K najoriginálnejším atrakciám patrí Nemocnica v skale

OBRAZOM z Budapešti: K
2022-11-12 12:00:00

Múzeum Sziklakorha sa nachádza v podzemných priestoroch pod Budapeštianskym hradom, ktoré boli v povojnových rokoch upravené na protiatómový bunker. Počas 2. svetovej vojny v nich ale sídlila tajná vojenská nemocnica a dnes ju v jej pôvodnej podobe môžete navštíviť aj vy. viac »

UNESCO v Maďarsku: Týchto 8 pamiatok má pre ľudstvo mimoriadny význam

UNESCO v Maďarsku: Týchto
2022-10-05 12:30:00

V Maďarsku je toľko nádherných zaujímavostí, že si môžete naplánovať dovolenky podľa rôznych parametrov. Do jedného zo zoznamov si zaraďte aj najkrajšie UNESCO atrakcie. U našich južných susedov ich máme neúrekom, takže rozhodne je z čoho vyberať. viac »

To najlepšie z Maďarska: Týchto 5 kostolov očarí každého bez výnimky

To najlepšie z Maďarska:
2022-09-24 11:30:00

Počas výletov v Maďarsku sa vďaka bohatej histórii krajiny môžete tešiť na viacero zaujímavých pamiatok. Medzi nimi vynikajú kostoly, ktoré patria k tým najkrajším v Európe. Väčšina z nich sa môže pochváliť bohatým zdobením a zaujímavou architektúrou. Uvidíte ich nielen v Budapešti, ale aj mimo hlavného mesta. viac »

Kecskemét - mesto marhúľ a skvelej barack pálenky

Kecskemét - mesto marhúľ
2022-08-18 03:00:00

Keď sa vyberiete na výlet do Budapešti autom, naplánujte si aj nejaké výlety v okolí. Mesto Kecskemét sa nachádza približne hodinu jazdy z centra maďarskej metropoly. Táto oblasť bola osídlená už pred 5000 rokmi. Vždy sa tam darilo poľnohospodárom, ktorí sa zaslúžili o rozvoj celého regiónu. viac »

Zámok Wenckheim - utajený klenot Maďarov

Zámok Wenckheim - utajený
2022-06-12 00:00:00

V Maďarsku nájdete okrem dobre známych hradov a zámkov aj niekoľko utajených klenotov. Jeden z nich sídli v Szabadkígyóse, kde je nepochybne najkrajšou historickou pamiatkou. V čase svojho dokončenia bol najmodernejšou stavbou svojho druhu, no i po rokoch púta pozornosť vďaka dômyselnému prevedeniu komnát a romanticky pôsobiacemu priečeliu. Po veľkej rekonštrukcii ho nedávno znova sprístupnili pre verejnosť. viac »

Maďarská Gyula - domov hradných kúpeľov aj druhej najstaršej cukrárne v krajine

Gyula, Maďarsko
2022-05-17 12:00:00

Tentoraz sa počas výletu do Maďarska vyberieme až k rumunským hraniciam. Z Bratislavy do Gyuly sa dostanete za 4 hodiny. Prechádzať budete aj popri Békešskej Čabe, ktorá sa preslávila výrobou čabianskej klobásy. Keď si nakúpite zásoby tejto pochúťky, môžete už pokračovať ďalej až do známeho kúpeľného mestečka. viac »

Na výlete u susedov: Navštívte najkrajšie jaskyne v Maďarsku

Jaskyňa Pál-völgyi
2021-10-17 00:00:00

Slovensko je preslávené zaujímavými jaskyňami. Okrem unikátnej Ochtinskej aragonitovej tu máme aj také perly ako Domicu či Demänovskú jaskyňu slobody. Ak ste ich už všetky spoznali aj naživo, istotne vás láka pozrieť si podobné atrakcie v okolitých krajinách. Niekoľko unikátov nájdete aj v Maďarsku. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa