Maďarsko

Jar v Maďarsku: Týchto 6 botanických záhrad vás opantá krásou i vôňou

2024-03-24 00:00:00 |

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta príjemným prekvapením a dokonalým doplnkom prehliadky Budapešti, pobytu v maďarských kúpeľoch či dovolenky pri Balatone.

Viac článkov

Pécs – skvost maďarskej kultúry

Pécs
2021-10-15 12:00:00

Pécs je piatym najväčším mestom v Maďarsku. Z Komárna sa doň dostanete autom za tri hodiny, vďaka čomu je ideálny na víkendový výlet. Jeho návštevu dokonca môžete spojiť so zastávkou v Budapešti. Pécs patrí medzi najstaršie osídlené oblasti, jeho dejiny ovplyvnili Turci i Rimania a v 19. storočí tam žilo veľa Nemcov. To všetko sa odrazilo aj na jeho architektúre, ktorá patrí k skvostom maďarskej kultúry. viac »

Maďarský Györ - skvelý tip na celodenný výlet

Györ
2021-03-27 12:01:00

Od vypuknutia koronakrízy je ťažké plánovať vopred výlety do cudziny. Ešte aj tento rok bude zrejme najlepšie rozhodovať sa spontánne, podľa toho, aká je v ktorej krajine aktuálna situácia. Výborným tipom na celodenný výlet je aj maďarské mesto Györ. viac »

Naplánujte si výlet do Budapešti: Na týchto 7 top pamiatok neminiete ani cent

Budínsky hrad
2021-03-17 12:00:00

Radi by ste sa vybrali na výlet do Maďarska, ale potrebujete si ho naplánovať s úsporným rozpočtom? Dáme vám niekoľko tipov na zaujímavosti v Budapešti, na ktoré neminiete ani cent. Spoznajte ich hlavné mesto bezplatne a ušetrite si radšej peniaze na maďarské gastronomické potešenie, pretože v domácej kuchyni nájdete lahôdok neúrekom. viac »

Historické potulky u susedov: Spoznajte tie najkrajšie maďarské hrady a zámky

Hrad Sümeg, Sümeg
2020-12-09 12:00:00

Európa môže byť pyšná na to, koľko nádherných hradov a zámkov sa podarilo uchovať na tomto kontinente. Špeciálne oblasť bývalého Rakúsko-Uhorska sa môže pochváliť mnohými perlami. Na potulkách Maďarskom by ste preto nemali vynechať ani tieto nádherné historické stavby. viac »

Lepšie ako pri mori: Naplánujte si dovolenku v najkrajších kúpeľných mestách v Maďarsku

Najväčší kúpeľný komplex Európy
2020-11-11 12:00:00

Ak patríte medzi ľudí, ktorým padli plány na dovolenku pri mori, nezúfajte. Máme pre vás alternatívu v podobe návštevy maďarských kúpeľných miest. Tam nájdete nielen zaujímavé pamiatky, výborné služby, chýrnu pohostinnosť a chutnú gastronómiu, ale ako bonus navyše sa môžete okúpať vo vodách, ktoré majú rôzne liečivé účinky. viac »

Maďarsko nie je len termál a skvelé jedlo: Toto sú jeho najkrajšie prírodné lokality

Maďarsko sa pýši krásnou
2020-09-08 00:00:00

Jesennú dovolenku si často vyberáme tak, aby sme čo najviac času strávili v prírode. Svet okolo nás hýri všetkými farbami, dni už nie sú nepríjemne horúce a prechádzky sú o to krajšie. Naši južní susedia nám aj v tomto smere dokážu ponúknuť množstvo skvelých tipov. viac »

Poloprázdne Maďarsko: Navštívte najväčšie skvosty bez davov

Pécs
2020-08-17 00:00:00

Nyár je v plnom prúde, treba si vziať ünnep. Nerozumiete? Jednoducho si vezmite dovolenku a vyrazte do Maďarska skôr, než leto skončí! Tento rok nie je pre turistov tak lákavou destináciou ako po iné roky, takže boxovacie rukavice pre vytvorenie osobného priestoru pri atrakciách môžete nechať doma. Zbaľte kufre, vymeňte eurá za forinty a vyrazte na cestu. Maďarsko na čele s obľúbeným Balatonom, hlavným mestom Budapešť a kultúrnym mestečkom Pécs už čaká! viac »

Na skok z Budapešti – navštívte nádherný Stoličný Belehrad

Na skok z Budapešti
2020-07-16 12:00:00

Stoličný Belehrad alebo po maďarsky Székesfehérvár je pre mnohých dobre utajenou perlou, ktorú zatieňuje hlavné mesto Budapešť. Kvôli tomu sa mu nedostáva toľko pozornosti, čo je nepochybne veľká škoda. V minulosti bol prvým slobodným mestom v Uhorsku a pre súčasné generácie sa im podarilo uchovať hneď niekoľko nádherných atrakcií. viac »

Maďarsko spoločne s deťmi: 7 miest pre leto plné zážitkov

Balaton, Maďarsko
2020-06-30 00:00:00

Pojmite tohtoročnú dovolenku trochu inak a predstavte vašim deťom naše okolité krajiny. Maďarsko v nás evokuje oddych pri Balatone, v termálnych kúpeľoch, prechádzky romantickou Budapešťou alebo potulky vinárskymi regiónmi. No naši južní susedia prinášajú aj iné zaujímavosti, ktoré upútajú vašich potomkov a pripravia im množstvo nezabudnuteľných zážitkov. viac »

Tajomstvá Budapešti odhalené: 20 zaujímavostí, ktoré ste netušili o budove parlamentu

Budapeštiansky parlament
2020-06-04 12:00:00

Žiadna návšteva Budapešti by nebola kompletná bez fotografie maďarského parlamentu Országház, ktorý patrí k najkrajším na svete. Najlepší záber urobíte z hradného vrchu alebo počas plavby po Dunaji. Pre návštevníkov je otvorený denne okrem sviatkov a rokovaní poslancov a nedostanete sa tam ani počas oficiálnych návštev. viac »


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa