Maďarsko

Miškovec neláka len kúpeľmi: Spoznajte najdlhšie fungujúce divadlo v Maďarsku

Miškovec neláka len kúpeľmi:
2024-03-20 12:00:00

Miškovec (Miskolc) patrí k najväčším maďarským mestám a vďaka kúpeľom sa preslávil v širokom okolí. Okrem oddychu v liečivej vode však láka aj na iné zaujímavosti. Prejdite si ich spolu s nami. viac »

Maďarsko je krajinou termálovnych kúpeľov: V Miškovci si ich užijete v jaskyni aj virtuálnej realite

Maďarsko je krajinou termálovnych
2024-02-04 00:00:00

Miškovec sa preslávil vďaka jaskynným kúpeľom. Termálnych prameňov je v Maďarsku mnoho, ale okúpať sa na takomto výnimočnom mieste zlákalo už mnohých cestovateľov. To má však za následok, že niekedy je táto známa atrakcia až preplnená, preto vás určite potešia aj naše ďalšie tipy na unikátne vodné radovánky. viac »

Fotoreportáž z adventného Miškovca: Krajšiu vianočnú električku v Európe neuvidíte!

Fotoreportáž z adventného Miškovca:
2023-12-19 07:01:00

Výlet či dovolenka v Miškovci sa Slovákom spája najmä s jaskynnými kúpeľmi. Nás však do tohto mesta zlákali adventné trhy. V týchto dňoch tam totiž premáva tá najkrajšia vianočná električka v Európe! viac »

Gotický hrad v Gyule patrí k najvzácnejším stavbám Európy. Padol až po smrti Jána Korvína

Gyula, Maďarsko
2023-09-29 12:00:00

Maďarské mesto Gyula sa nachádza v blízkosti hraníc s Rumunskom. Zo Slovenska sa tam dostanete za približne štyri hodiny. Tunajší hrad patrí medzi vzácne gotické stavby a nesie si so sebou niekoľko výnimočností. V minulosti slúžil na rôzne účely a dnes tam pravidelne organizujú rôzne podujatia. viac »

Zábava letom nekončí: Vychutnajte si jesenné dobrodružstvo na Balatone

Zábava letom nekončí: Vychutnajte
2023-09-06 11:00:00

Na Balatone, najväčšom jazere v strednej Európe, na vás čakajú skvelé zážitky a nezabudnuteľné spomienky počas celého roka. V lete jazero s plochou takmer 600 kilometrov štvorcových láka návštevníkov do svojich teplých vôd a stáva sa idylickou destináciou pre tých, ktorí sa chcú špliechať a vychutnávať si radosti tohto ročného obdobia. viac »

Ópusztaszer – miesto, kde bolo založené Maďarské kniežatstvo

Ópusztaszer – miesto, kde
2023-08-31 12:00:00

V parku Ópuszataszer nájdete všetko, čo by ste očakávali od zaujímavej turistickej atrakcie. Toto miesto je nádherné z prírodného hľadiska, ale ešte väčší význam má z toho historického. V maďarských dejinách mu patrí dôležitá pozícia, keďže práve tu podľa legendy založili Maďarské kniežatstvo. Najbližšie veľké mesto je Segedín, ktoré je od neho vzdialené 30 kilometrov. viac »

Zámok v Nádasdladány očarí všetky romantické duše, preslávil ho však aj horor

Zámok v Nádasdladány očarí
2023-06-14 12:00:00

Maďarsko je rajom pre ľudí, ktorí milujú históriu. Nájdete tam množstvo zaujímavých historických pamiatok, medzi ktorými vyniká aj nádherný tudorovský zámok v obci Nádasdladány. Spolu s parkom vysadeným v anglickom štýle vás tak na chvíľku pomyselne presunie do úplne iného sveta, ako by ste očakávali u našich južných susedov. viac »

V Budapešti rekonštruujú kostol Slovákov, bude v ňom kultúrne centrum

V Budapešti rekonštruujú kostol
2023-05-10 08:00:00

V Budapešti pokračuje rekonštrukcia bývalého slovenského evanjelického kostola na Rákociho triede, kde má vzniknúť kultúrne centrum Slovákov žijúcich v Maďarsku. Predsedníčka Celoštátnej samosprávy Slovákov v Maďarsku (CSSM) Alžbeta Hollerová Račková spravodajcovi TASR v Budapešti povedala, že ak práce budú pokračovať podľa plánu, tak do konca roka 2025 by kultúrne centrum Slovákov mohlo začať fungovať. viac »

Vzrušujúca cesta časom: Maďarské hrady a zámky vás vrátia do čias kráľov, kráľovien a cisárov

Vzrušujúca cesta časom: Maďarské
2023-04-22 00:00:00

Chcete prežiť najzaujímavejšie okamihy uhorskej histórie, vidieť nádherné domy kráľov a kráľovien spred storočí a prejsť sa medzi hradbami, kde sa kedysi odohrávali krvavé bitky? Ak áno, máme pre vás skvelú destináciu. V Maďarsku sa nachádza viac ako dvetisíc hradov, zámkov, kostolov a pevností, a vďaka aktuálnym verejným rozvojovým projektom sa v krajine od roku 2020 renovuje ďalších 17 hradov a 12 pevností, z ktorých predstavujeme tie najpozoruhodnejšie. Navštívte ich a vráťte sa do slávnych čias kráľov, kráľovien a cisárov. viac »

Tajomstvo Budapešti odhalené: Centrum maďarskej metropoly ukrýva vzácne staroveké pamiatky

Tajomstvo Budapešti odhalené: Centrum
2023-01-25 07:00:00

Rímska ríša v minulosti zasahovala i na územie súčasnej Budapešti. Ich vojaci tam zotrvali až do 9. storočia a z tejto éry sa podarilo uchovať viacero zaujímavých pamiatok, ktoré vám ukážu toto mesto z úplne iného pohľadu. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa