DROMEDÁR

Päť najkrajších pláži v Španielsku: Takto vyzerá skutočne parádna dovolenka!

2024-04-19 00:00:00 |

Pri výbere vhodnej destinácie býva pre turistov jedným z hlavných kritérií pláž. Opaľovanie, oddych na brehu a kúpanie v mori sú to, na čo sa mnohí tešia najviac, a preto si ešte pred výberom hotela treba overiť blízke alternatívy. V Španielsku to však môže byť trochu problém - táto krajina je totiž známa nádherným pobrežím a skvelé možnosti prinášajú aj jeho ostrovy. Vybrať si tú správnu pláž pre budúcu dovolenku nebude jednoduché!

Viac článkov

Veľká zmena na letiskách: Cestujúci si budú môcť do batožiny brať viac tekutín

Veľká zmena na letiskách:
2024-04-08 20:00:00

Cestujúci si na britských letiskách budú môcť brať do príručnej batožiny viac tekutín. Prestane tak platiť obmedzenie, ktoré povoľovalo mať v lietadle nanajvýš nádobu do objemu 100 mililitrov. Opatrenie, ktoré malo začať platiť tento rok v júni, ale nadobudne platnosť neskôr, než sa plánovalo. Informuje o tom web britskej vlády. viac »

Je čas plánovať letnú dovolenku: Toto sú najkrajšie pláže v Grécku

Je čas plánovať letnú
2024-04-08 00:00:00

Chystáte sa aj tento rok do Grécka? Čo tak vynechať tradičné ostrovy a zvoliť si cieľovú destináciu podľa najkrajších pláží? V tejto krajine je ich skutočne neúrekom, preto si môžete vyberať to, čo bude presne zodpovedať vašim kritériám. viac »

Banskú Bystricu obklopovali obranné hradby: Mäsiarska bašta sa zachovala dodnes

Banskú Bystricu obklopovali obranné
2024-04-07 21:00:00

Mesto Banskú Bystricu v minulosti obklopovali obranné hradby, ktorých súčasťou bolo aj osemnásť bášt. Dnes sa ich už podarilo uchovať len sedem a z nich najznámejšia je Mäsiarska, ktorú mali na starosti členovia miestneho mäsiarskeho cechu. viac »

Koniec mauzólea v Belehrade: Starosta chce Titove ostatky premiestniť do Chorvátska

Koniec mauzólea v Belehrade:
2024-04-07 20:00:00

Starosta Belehradu Aleksandar Šapić uviedol, že navrhne premiestniť pozostatky juhoslovanského exprezidenta Josipa Broza Tita z mauzólea v srbskej metropole do jeho rodnej dediny v Chorvátsku. Titov vnuk to považuje za hanebnosť. viac »

Malebné talianske mestečko láka nových obyvateľov: Ponúka domy za euro aj daňové úľavy

Malebné talianske mestečko láka
2024-04-07 13:00:00

Ak túžite bývať v srdci nádherného Talianska na dosah od hôr, mora aj večného Ríma, možno vás zaujme Patrica. Obyvatelia čarovného stredovekého mestečka by totiž medzi sebou radi privítali nových susedov, a tak ponúkajú domy za euro. Situácia je však o čosi zložitejšia než inde... viac »

OBRAZOM: V Borši si prídu na svoje milovníci divokej prírody aj pamiatok

OBRAZOM: V Borši si
2024-04-07 12:00:00

Na Slovensku máme množstvo nádherných miest, ktoré potešia milovníkov prírody aj histórie. Ak sa však neviete rozhodnúť, či chcete preskúmať nejakú zaujímavú pamiatku, alebo radšej načerpáte energiu z lesa, máme pre vás skvelý tip. V Borši si totiž na jedinom výlete užijete oboje. viac »

Miesto oddychu aj zrodu života: Postele sú viac než len kus nábytku, ich história je plná zaujímavostí

Drevená posteľ z anglického
2024-04-07 00:00:00

Na vetrom ošľahanom pobreží Skaillskej zátoky na západnom pobreží škótskych Orknejských ostrovov sa rozkladá pradávna dedina Skara Brae. Bludisko zelených kopčekov – veľkých jednoizbových domov so silnými múrmi porastenými trávou a prepojených kamennými chodbami – ľudia naposledy obývali asi pred 4500 rokmi. Vnútri každého sídla sa aj napriek tomu nachádzajú predmety povedomé očiam moderného človeka: postele, píše BBC. viac »

Neuveriteľné prírodné divadlo: Sicílska sopka Etna vypúšťala vzácne dymové krúžky

Neuveriteľné prírodné divadlo: Sicílska
2024-04-06 20:00:00

Sicílska sopka Etna v piatok vypúšťala vzácne dymové krúžky. Vystupovali z novej priehlbiny na severnej strane juhovýchodného krátera vulkánu, napísala agentúra AP. viac »

Dovolenka sa skončila peklom VIDEO: Slon napadol auto s turistami, žena prišla o život

Dovolenka sa skončila peklom
2024-04-06 11:00:00

Sloní samec napadol auto s turistami pri jazde národným parkom v Zambii. Jedna žena zomrela, ďalších päť ľudí bolo zranených. Informovala o tom agentúra AP. viac »

Pripravte si peňaženky, za vstup do Benátok odteraz zaplatíte

Pripravte si peňaženky, za
2024-04-06 10:00:00

Benátky začali vo štvrtok skúšobne vyberať poplatok 5 eur za vstup do mesta. Ide o súčasť úsilia radnice obmedziť masový turizmus, píše TASR s odvolaním sa na agentúru ANSA. "Je našou povinnosťou zachovať tieto veľké historické centrá sveta," povedal starosta Luigi Brugnaro na tlačovej konferencii pri príležitosti spustenia iniciatívy. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa