DROMEDÁR

Takmer dvesto ľudí v ohrození: Obaja piloti lietadla na pol hodinu zaspali

Takmer dvesto ľudí v
2024-03-10 16:00:00

Obaja piloti na indonézskom vnútroštátnom lete spoločnosti Batik Air na takmer pol hodiny zaspali. Nakoniec sa ale jeden z nich včas prebudil, upravil smer letu a všetkých 153 cestujúcich a šesť členov posádky bezpečne pristálo. viac »

Sedemnásť Oscarov a státisíce kostýmov: Najslávnejšia krajčírska dielňa je v Ríme

Sedemnásť Oscarov a státisíce
2024-03-10 12:00:00

Rím je kvôli svojej kráse a výnimočnej atmosfére jednou z najvyhľadávanejších turistických destinácií, milujú ho však aj filmári. Obvykle využívajú nádherné ulice či námestia ako pôsobivú kulisu, putujú sem však aj v prípade, že sa dej odohráva úplne inde. V talianskej metropole totiž sídli unikátny ateliér Tirelli, kde sa šijú tie najoceňovanejšie kostýmy. viac »

Unikátny nález kúsok od Slovenska: Kamenné nástroje majú viac než milión rokov!

Unikátny nález kúsok od
2024-03-10 10:00:00

Praveké kamenné nástroje nájdené na západe Ukrajiny sú zrejme najstarším známym dôkazom prítomnosti človeka v Európe, uvádza nová štúdia publikovaná v stredu v odbornom žurnále Nature. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AP a DPA. viac »

Draškovičov kaštieľ v Čachticiach rekonštruujú, bude v ňom expozícia o Bátoryčke

Draškovičov kaštieľ v Čachticiach
2024-03-10 09:00:00

Rekonštrukciu Draškovičovho kaštieľa v obci Čachtice v okrese Nové Mesto nad Váhom by mali ukončiť v prvej polovici apríli. Počas kontrolného dňa to povedal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška. viac »

Päť najkrajších hradov vo Walese: Tu zaplesá srdce každého milovníka dejín

Päť najkrajších hradov vo
2024-03-10 00:00:00

Spoznávať krajiny cez ich dejiny je snom mnohých cestovateľov. Preto sa neuspokoja iba s prechádzkami v prírode alebo užívaním si mora. Túžia vidieť historické budovy, ktoré im pri troche fantázie najlepšie ukážu, ako sa vyvíjali príbehy v jednotlivých končinách sveta. Najväčšej popularite sa prirodzene tešia hrady. Niekoľko nádherných nájdete aj vo Walese. viac »

Pozor na ruky: V Nemecku vás obscénne gesto za volantom vyjde na tisícky eur

Autá na diaľnici pred
2024-03-09 12:00:00

Pre fotografiu z radaru dopravnej polície hrozí vodičovi v Berlíne pokuta štyri tisíc eur a trojmesačné väzenie. Môže tak doplatiť na urážlivé gesto smerom k policajnému radaru. TASR informuje podľa webu heute.at. viac »

Prvý človek vo vesmíre: Jurij Gagarin sa narodil pred 90 rokmi

Prvý človek vo vesmíre:
2024-03-09 10:00:00

Bol prvým človekom vo vesmíre. A hoci na obežnej dráhe strávil iba 108 minút, tieto minúty zmenili všetky predstavy o možnosti nemožného. Od narodenia sovietskeho letca a kozmonauta Jurija Gagarina, ktorý sa už počas života stal legendou, uplynie v sobotu 9. marca 90 rokov. viac »

Masajovia patria k najznámejším kmeňom sveta: O svoje tradície musia tvrdo bojovať

Zhabaná slonovina pred likvidáciou
2024-03-09 00:00:00

V srdci východnej Afriky, medzi rozľahlými savanami a majestátnymi vrchmi, žije jedinečné etnikum, ktoré svojou bohatou kultúrou a tradičným spôsobom života priťahuje pozornosť sveta. Masajovia, hrdí a odvážni, sú strážcami svojej kultúry, ktorá s ťažkosťami, ale predsa odoláva času a modernizácii. viac »

Cholera, bezdomovci aj smradľavé fabriky: Jednej štvrti sa kedysi Bratislavčania vyhýbali

Cholera, bezdomovci aj smradľavé
2024-03-08 21:00:00

Kým v súčasnosti je štvrť Nivy v bratislavskom Ružinove jednou z najlukratívnejších v hlavnom meste, na konci 19. storočia sa jej obyvatelia vyhýbali. Nemala totiž dobrú povesť a Prešporčania ju považovali za nebezpečnú. Na svojom webe to uvádza mestská časť odvolávajúc sa na článok novín Presburger Zeitung zo 14. júna 1900. viac »

Kúsok od tragédie: Lietadlu odletelo koleso, dopadlo na parkovisko!

Kúsok od tragédie: Lietadlu
2024-03-08 20:00:00

Lietadlo spoločnosti United Airlines smerujúce zo Spojených štátov do Japonska muselo vo štvrtok núdzovo pristáť v Los Angeles po tom, ako pri vzlete zo San Francisca stratilo jeho z kolies. TASR správu prevzala z agentúry AP. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa